Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βραβευμένο εστιατόριο, με κορυφαία κουζίνα και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα!

Πολυβραβευμένο εστιατόριο με έμφαση στα θαλασσινά, που συνεχίζει να γράφει ιστορία από το 1975.

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2020

Φημισμένο και ξακουστό -χρόνια τώρα- το εστιατόριο Καλαμιές παραμένει σταθερή αξία ποιότητας και γεύσης

Η ιστορία του ιστορία ξεκίνησε πριν από 40 και βάλε χρόνια και έκτοτε κατάφερε να γίνει ένα εστιατόριο-σταθμός, που έχει ταυτιστεί με την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία, την άψογη εξυπηρέτηση, την προσεκτική διαχείρηση -αποκλειστικά και μόνο από την Μαρία και τον σύζυγό της Αντώνη Μουστάκα-, αλλά και την έμφαση στα καλοφτιαγμένα πιάτα, μαγειρεμένα με φρέσκα υλικά, μπόλικο μεράκι και αγάπη.

Πέρα από την ποιότητά του, ξεχωριστή είναι και η τοποθεσία του, μιας και από τα πανέμορφα τραπέζια στη βεράντα του έχεις απρόσκοπτη, αφ’ υψηλού θέα του γραφικού κόλπου των Καλαμιών. Τα δειλινά μάλιστα εδώ είναι πανέμορφα, γιατί τότε τα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού είναι μοναδικά.

Όσον αφορά στο μενού τους, σ' αυτό πρωταγωνιστούν η θάλασσα και τα καλούδια της. Εξάλλου, αυτό θα το διαπιστώσεις και με την είσοδό σου στο χώρο όπου θα περάσεις υποχρεωτικά από τα ενυδρεία με τα φρεσκότατα στρείδια και τους ολοζώντανους αστακούς. Όσο για τη φρέσκα ψαριά της μέρας, θα απλωθεί μπροστά σου από τον Αντώνη, για να επιλέξεις ό,τι ακριβώς λαχταράς, αλλά και τον τρόπο που θα σου το ψήσουν με όλη τη μαεστρία τους η σεφ Μαρία και η επιμελής ομάδα μαγείρων των Καλαμιών.

Στις Καλαμιές θα απολαύσεις πραγματικά καλό φαγητό. Εξάλλου, το πλούσιο μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει πρώτα και κυρίως πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα και πάντοτε με την επίβλεψη της ιδιοκτήτριάς του Μαρίας. Φρέσκα μύδια και χτένια, ένα εξαιρετικό tuna tartare και σολομός carpaccio μαζί με ολόφρεσκο ψάρι και καλά επιλεγμένα, ντόπια κρεατικά, συνθέτουν την γκάμα του μενού του, που δεν αφήνει κανέναν ανικανοποίητο. Δοκίμασε ακόμα τα νόστιμα στρείδια, τους λουκουμάδες χαλλουμιού με μέλι, τις εποχικές κουρκούνες που θα σου τις ετοιμάσουν στο τηγάνι, τα άψογα ψημένα μπαρμπούνια, την αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι και νιφάδες παρμεζάνας και φυσικά τον ορφό! Μην παραλείψεις να παραγγείλεις και τα καλοφτιαγμένα του sushi. 

Μην φύγεις αν δεν κλείσεις με τον πιο γλυκό τρόπο τη γαστρονομική εμπειρία σου στις Καλαμιές, απολαμβάνοντας το μοναδικό σοκολατένιο cheesecake. Θα σε ξετρελάνει! Εναλλακτικά, δοκίμασε την πορτοκαλόπιτα! Θα σου θυμίσει αυτήν της μαμάς! 

(23831145) Περνέρα, Πρωταράς, ςλ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close