News , Guide

8 υπέροχα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα χωρίς πολύ κόσμο

Το Insider, με τη βοήθεια μιας Ελληνίδας, προτείνει μέρη στην Ελλάδα για εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία, αυτό το καλοκαίρι της πανδημίας.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2020

Με ένα αφιέρωμα γραμμένο από μια Ελληνίδα, το Insider προτείνει στους αναγνώστες του 8 μέρη στην Ελλάδα που μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς πολύ κόσμο, όπως άλλωστε επιβάλει αυτό το καλοκαίρι της πανδημίας.

Αγκίστρι
Το Αγκίστρι, το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού, είναι ένας μικρός παράδεισος για ήρεμες διακοπές δίπλα στην Αθήνα. Το Αγκίστρι έχει πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Φολέγανδρος
Μεταξύ της Μήλου και της Σαντορίνης, βρίσκεται η Φολέγανδρος, ένα από τα πολύ όμορφα των Κυκλάδων. Νησί με μποέμ διάθεση και ύφος, ειδυλλιακές παραλίες, μαγευτική χώρα και ωραίο φαγητό.

Καβάλα
Εκτός από τα νησιά και η ηπειρωτική χώρα διαθέτει ομορφιές. Μια από αυτές που προτείνει είναι η Καβάλα. Οθωμανικά κτίρια, βυζαντινές εκκλησίες και πολύχρωμα σπίτια, αποκαλύπτουν μια ιστορία ετών στην παλιά πόλη της Καβάλας. θα βρείτε επίσης αμμώδεις παραλίες και υπέροχη κουζίνα.

Σύμη
Μικρή αλλά ξεχωριστή, η Σύμη είναι από τα πιο γραφικά νησιά των Δωδεκανήσων. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα παλαιότερα και πιο όμορφα νεοκλασικά αρχοντικά της Ελλάδας, χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Η κομψή αρχιτεκτονική και τα όμορφα χρώματά τους, περιγράφουν την πλούσια ιστορία της Σύμης - από τα μέσα του 19ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα- με το νησί να έχει υπάρξει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο σφουγγαριών στον κόσμο.

Κύθηρα
Τα Κύθηρα είναι το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Βρίσκονται στη Νότιο Ελλάδα μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Είναι ορεινό νησί με πολλές κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν μαγευτικές παραλίες. Εδώ θα βρείτε πευκοδάση, καταρράκτες, σπηλιές, μονοπάτια για πεζοπορία και εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους.

Ηπειρωτική Ριβιέρα
Οι ομορφιές του Ιονίου χωρίς την πολυκοσμία. Αυτό θα βρει κανείς στα Σύβοτα και την Πάργα, στην Ηπειρωτική Ριβιέρα.

Η Πάργα είναι μια γραφική μικρή πόλη με υπέροχη θέα στο Ιόνιο, εκλεπτυσμένα εστιατόρια και λιθόστρωτες γειτονιές γεμάτες λουλούδια.

Τα Σύβοτα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος σ’ ένα κλειστό θαλάσσιο κόλπο που γύρω του έχουν σχηματιστεί μικρά νησάκια όπως ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Πήλιο
Βουνό και θάλασσα σε αρμονική συνύπαρξη. Υπέροχες παραλίες αλλά και γραφικά χωριουδάκια στο βουνό, για λίγη περισσότερη δροσιά.

Πάτμος
Μπορεί η Πάτμος να είναι παγκοσμίως γνωστή ως το «Ιερό Νησί», καθώς εκεί έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης την Αποκάλυψη, παράλληλα όμως αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες. Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό της ανάγλυφο με τη δαντελωτή ακτογραμμή, τις απόκρημνες κορυφές και το ηφαιστειογενές έδαφος συνδυάζεται αρμονικά με την ήπια τουριστική ανάπτυξη, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του τουρισμού της υπαίθρου.

Πηγή: Insider

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close