Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

20 επιλογές για φαγητό στον Πρωταρά

20 εστιατόρια για τους φίλους των pasta, της πίτσας, των μπέργκερ και γενικότερα της ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2020

Το Check In σου προτείνει 20 καλά εστιατόρια για φαγητό σε Πρωταρά και Παραλίμνι ώστε να μην ψάχνεσαι άδικα. 



Mamma Leone
Με όνομα συνώνυμο με τη φροντίδα, καταλαβαίνεις πως εδώ θα γευτείς γεύσεις που θυμίζουν σπιτικές, αφού φτιάχνονται με αγάπη, σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με απαράμιλλη θέα στη θάλασσα, απαλή μουσική και καλό κρασί κάτω από το φως του φεγγαριού. Κάπως έτσι μοιάζει η εμπειρία στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Golden Coast. Το μενού, πιστό στις ιταλικές σπεσιαλιτέ, περιλαμβάνει μοναδικά και λαχταριστά ριζότο, πίτσες βασισμένες στην αυθεντική συνταγή και επιδόρπια που μόνο στη Piazza di Roma θα βρεις.
(97650786) Golden Coast Ηotel, Πινίας 64, Πρωταράς. Δ-Κ 16.00-23.00.



Il Basilico
Οι γαστρονομικές προτάσεις του Il Basilico θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού θυμίζουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές. Εδώ, θα δοκιμάσεις όλων των ειδών τις πίτσες, με υπέροχη λεπτή και τραγανή ζύμη, φτιαγμένες λες και ήρθαν κατευθείαν από τη Ρώμη. Με 25 σχεδόν χρόνια εμπειρία, επιλεγμένες πρώτες ύλες, μαεστρία στην κουζίνα και άψογη εξυπηρέτηση, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου εστιατόρια στον Πρωταρά. Η πλούσια κάρτα του περιλαμβάνει επίσης σαλάτες, steak και άλλα κυρίως γεύματα, όλα φτιαγμένα με ιταλικό ταπεραμέντο, ενώ προσφέρει και value for money set menu.
(23832685) Λεωφ. Πρωταρά 34. Δ-Κ 12.00- 24.00.



Hippocampus
Ο ήλιος, η θάλασσα, τα απογευματινά ποτά αμέσως μετά την παραλία, το γνωστό μποτιλιάρισμα για την επιστροφή στην πόλη, μα πιο πολύ οι γευστικές εμπειρίες. Μεγαλύτερη όμως είναι σίγουρα η ανάγκη να ζήσουμε εκεί έξω τη ζωή παρέα με τους ανθρώπους μας,  στο πιο ιδανικό σκηνικό που γνωρίζουμε, αυτό των καλοκαιρινών διακοπών, όσο σύντομες κι αν είναι οι φετινές.  Στο Hippocampus Lounge Restaurant συναντάς μια μοναδική εμπειρία γεύσης και χαλαρής ατμόσφαιρας στο πανέμορφο περιβάλλον του. Για 30 και πλέον χρόνια αποτελεί σταθερή αξία σε ποιότητα και ποικιλία και δεν είναι τυχαίο που θεωρείται από τα πιο αγαπημένα στέκια στον Πρωταρά. Ο ολάνθιστος χώρος του με τις εντυπωσιακές μπουκαμβίλιες και το νοστιμότατο φαγητό που σερβίρει σε λογικότατες τιμές είναι σήμα κατατεθέν. Είτε πας πρωί για χαλαρή κουβέντα είτε πας μεσημέρι μετά τη θάλασσα, το Hippocampus Lounge Restaurant σε περιμένει μέχρι το βράδυ για να σου προσφέρει ένα healthy brunch, φημισμένα, εντυπωσιακά sushi, νέα, δροσιστικά cocktail, ζουμερότατο Black Angus steak και ενα ριζότο από γαρίδες και αστεροειδή γλυκάνισο, που θα λατρέψεις!
(23831166) Λεωφ. Ξενοδοχείων 18, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 09.30-01.30.



Just Italian
Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις, αφού καταλαβαίνεις από το όνομά του περί τίνος πρόκειται. Εδώ θα δοκιμάσεις αυθεντικές γεύσεις με άρωμα Ιταλίας, σε έναν πολύ ωραίο και ζεστό χώρο, με φωτεινά χρώματα και εξαιρετικό γούστο. Θα ξεκινήσεις με ένα Rossini για απεριτίφ και θα επιλέξεις ό,τι τραβά η όρεξή σου από τον πλούσιο κατάλογο. Θα βρεις κρύες σαλάτες, ορεκτικά, ριζότο, κλασικές και όχι μόνο μακαρονάδες, πίτσες, καλτσόνε, θαλασσινά, καθώς και επιλεγμένα steak. Στα must try σημείωσε το 28 ημερών ξηρής ωρίμανσης Bistecca Florentina (€7/100 γρ.), το όποιο ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με baby πατάτες και λαχανικά σχάρας. Για το τέλος άφησε λίγο χώρο για την πιο ωραία πανακότα που έχεις φάει ποτέ.
(23744300) Λεωφ. Κάππαρη 52, Παραλίμνι. Δ-K 12.30-23.00. 


Μεζεδοπωλείο Κύκλος
Στην καρδιά του Πρωταρά θα βρεις το Μεζεδοπωλείο Κύκλος, το οποίο θα σε κερδίσει με τις µοναδικές γαστρονοµικές προτάσεις του που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαία πρώτο στις επιλογές των απανταχού καλοφαγάδων!  Αρχικά εδώ θα σε κερδίσει τόσο η ωραία διακόσμηση -σε λευκό και γαλάζιο- που θα σε κάνει να νιώσεις πως είσαι σε κάποιο ελληνικό νησί, όσο και η ατμόσφαιρα αλλά και η φιλοξενία των ανθρώπων της. Αυτό ωστόσο που θα σε κάνει να αναπολείς την επόµενη επίσκεψη είναι οι σπιτικές λιχουδιές, που παντρεύουν παραδοσιακές (ελληνικές και κυπριακές) συνταγές µε µοντέρνες εκδοχές, µε γνώµονα πάντα τις ποιοτικές πρώτες ύλες! Όσον αφορά στο ανανεωμένο μενού του, στο οποίο προστέθηκαν νέα πιάτα, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
(99272712) Λεωφόρος Ξενοδοχείων, Πρωταράς.

Lemongrass
Θα το βρεις προστά από το Sunrise Beach Hotel στην κεντρική Λεωφόρο Ξενοδοχείων στον Πρωταρά και επιθυμεί να μυήσει στην ασιατική νοστιμιά! Θέλοντας να προσφέρει πολλαπλές γευστικές απολαύσεις από διάφορες χώρες της Άπω Ανατολής, το Lemongrass συνδυάζει γνωστές συνταγές από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϋλάνδη, την Κορέα και το Βιετνάμ. Ενώ η ανοιχτή κουζίνα του δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει τις προετοιμασίες των συνταγών από τους εξειδικευμένους σεφ.
(96756865) Λεωφ. Πρωταρά, δίπλα στο Sunrise Beach Hotel. 

Marcello's
Aυθεντικό ιταλικό εστιατόριο που διαθέτει μια μεγάλη βεράντα όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμες ιταλικές συνταγές φρέσκα παρασκευασμένες με τα καλύτερα υλικά από τους έμπειρους σεφ πίσω από την ανοιχτή κουζίνα. Η μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές συνταγές, όπως ζυμαρικά, ριζότο και πίτσες από τον ξυλόφουρνο, συνοδεύονται από μια εκλεκτή επιλογή από ιταλικά κρασιά.
(99237232) Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς.
 



Knight’s Pub Restaurant
Κλασική μπιραρία, με το ξύλο να επικρατεί στους χώρους της, τεράστια επιλογή από μπίρες, μπουκάλι ή draught, και cocktail (από €5). Ανοίγει από το πρωί, προσφέροντας χορταστικό πρόγευμα και καφέ, ενώ το μεσημέρι και το βράδυ στο μενού θα βρεις κλασικό pub food με burger, κρεατικά σχάρας, θαλασσινά και άλλα. Δες το ποδόσφαιρο εδώ, με καλή παρέα, μπίρα και μια τεράστια μπριζόλα (€13.90). Το βράδυ έχει καραόκε και θεματικές βραδιές με πολύ κέφι και χορό.
(23831497) Λεωφ. Περνέρα 58, Πρωταράς. Δ-Κ 10.00-02.00.



Malthouse Beers & Food
Αν δεν έχεις ακόμα γευτεί την εμπειρία Malthouse Beer & Food στον Πρωταρά, μην καθυστερείς άλλο. Φέτος το σπίτι της μπίρας και των εθιστικών burger εξοπλίστηκε με πάνω από 100 επιλογές διαλεγμένες προσεκτικά από τους δικούς τους ε-μπιρο-γνώμονες, αλλά και με ολόφρεσκα πιάτα που θα σου προκαλέσουν εξάρτηση, όπως το Beyond Meat, ένα plant based θρεπτικό burger. Πρόσθεσε στην εμπειρία σου τις τεράστιες μερίδες, τα κολασμένα γλυκά τους με παγωτό, τα υπέροχα cocktail, όπως το porn star martini με φρούτο του πάθους και prosecco, και την παιχνιδιάρικη ροκ ατμόσφαιρα που κατακλύζει τον χώρο και δεν θα χάσεις. Αν είσαι τυχερός, ίσως πετύχεις και ένα από τα φανταστικά μουσικά event του.
(23831054) Λεωφ. Πρωταρά 16, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-02.30.

Mama’s
Ένα όνομα τόσο οικείο στον καθένα, αφού η ψυχή κάθε σπιτιού είναι τα φαγητά της μαμάς. Και σε αυτές τις αναμνήσεις και γευστικές εμπειρίες έχει σκοπό να σε ταξιδέψει το εστιατόριο που θα βρεις εντός του ξενοδοχείου Capo Bay. Με ποιοτικά υλικά, απλές προτάσεις, βάζοντας αγάπη και φροντίδα σε ό,τι κάνουν, προσφέρουν brunch, μεσημεριανό και δείπνο. Θα βρεις, επίσης, επιλογές για χορτοφάγους και vegans, αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, όπως το γευστικό, σπιτικό burger από κινόα σε πολύσπορο ψωμάκι (€14.20).
(23831101) Ξενοδοχείο Capo Bay, Πρωταράς. Τρ-Κ 10.30-18.00 & 19.00-22.00.

La Cultura Del Gusto
Τα καλά steak εδώ έχουν την τιμητική τους, καθώς σερβίρονται σωστά ψημένα, με έξυπνες σάλτσες και συνοδευτικά, κάνοντας τον ουρανίσκο σου να ενθουσιάζεται. Οργανικά φιλέτα black angus, fillet mignon σερ-βιρισμένο σε στρώμα από σάλτσα μανιταριών και ribeye, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σου. Στα must try συγκαταλέγεται το tartufo fillet steak (€27.50). Εκτός από εξαιρετικά steak, στο μενού του θα βρεις θαλασσινά, μακαρονάδες και επιλεγμένο κυνήγι, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και το περίφημο foie gras (€12.95). Εδώ, το γαστρονομικό ταξίδι δεν τελειώνει, αν δεν γευτείς ένα από τα ολόφρεσκα γλυκά τους.
(23833860) Ηφαίστου 7, Περνέρα, Πρωταράς. Δ-Κ 18.00-23.00.
 



Nautilus Trattoria Italiana
Αυτό το εστιατόριο αποτελεί ύμνο των ιταλικών γεύσεων, αφού το μενού είναι πλούσιο σε μακαρονάδες κάθε είδους όλες ολόφρεσκες και σπιτικες. Θες λαζάνια, σπαγγέτι, τορτελίνια, ταλιατέλες, πένες με ευφάνταστες, αλλά και κλασικές σάλτσες; Θα βρεις αμέτρητες επιλογές από αυθεντικές συνταγές. Επίσης, δοκίμασε πιάτα με κρεατικά και θαλασσινά, πάντα με άρωμα Ιταλίας. Στο μενού υπάρχουν ακόμη ορεκτικά, σαλάτες, επιδόρπια και επιλογές φτιαγμένες για τους μικρούς φίλους.
(23814027) Λεωφ. Περνέρα 56, Παραλίμνι, Δ-Κ 16.00-24.00.

Cucina
Με ιταλικό ταπεραμέντο, επιλεγμένα υλικά και απλά πιάτα με έντονες γεύσεις μιας ιδιαίτερης κουζίνας. Θα δοκιμάσεις πίτσες φτιαγμένες με μεράκι και φαντασία, μακαρονάδες, οι οποίες έρχονται σε μερίδες, αλλά και ως ορεκτικά, καθώς και πιάτα με κρεατικά και θαλασσινά. Οι Ιταλοί, εκτός από λάτρεις του τυριού, είναι και λάτρεις του καλού λευκού κρασιού που ταιριάζει απόλυτα με τις φρέσκες παπαρδέλες με γαρίδες και κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα (€17.40).
(23831101) Ξενοδοχείο Capo Bay, Πρωταράς. Δ-Κ 19.00-22.00.

Erato
Εδώ αναμειγνύεται άψογα η κυπριακή με τη μεσογειακή κουζίνα με συνταγές από Ιταλία, Γαλλία και άλλες χώρες. Το μενού του ικανοποιεί κάθε γευστική παλέτα, με εξαιρετικά steak σε 20 διαφορετικές επιλογές, θαλασσινά, μακαρονάδες, όλα καλομαγειρεμένα και γευστικότατα. Στα θετικά σημείωσε και τους γλυκούς πειρασμούς που προσφέρει. Τα value for money set menu του προσφέρουν γαστρονομικά ταξίδια με ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.
(23832686) Λεωφ. Πρωταρά 32, Πρωταράς. Δ-Κ 12.00-24.00.

The Brewery
Η κλασική επιλογή στο κεντρικό σημείο του Πρωταρά δεν είναι άλλη από το Brewery. Μπορείς να το επισκεφθείς από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για χαλαρό καφεδάκι, εκλεκτό φαγητό και ποτάκι. Η american fusion pub προσφέρει αμέτρητες επιλογές, όπως τεράστια burger, steak, spare ribs, fajitas, αλλά και σαλάτες. Συνόδευσε όλα αυτά με mojito, μαργαρίτα ή μπίρα από τη μεγάλη κάβα που διαθέτει. Αν είσαι λάτρης των σπορ, σημείωσε ότι εδώ θα παρακολουθήσεις κορυφαία αθλητικά γεγονότα στις επτά οθόνες του μαγαζιού.
(23831534) Λεωφ. Πρωταρά 53, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-02.00.

Madame Butterfly Bar n Sushi
Από την ώρα που έφτασε στον Πρωταρά, έφερε άλλο αέρα στην περιοχή. Με έθνικ διάθεση και ανανεωμένο μενού υπόσχεται και φέτος να κάνει τις βραδιές σου αξέχαστες. Μπορείς να το επισκεφθείς για φαγητό, αλλά και για ποτάκι παρέα με ναργιλέ. Διαθέτει πλούσια λίστα με ασιατικά cocktail, premium gins και whisky. Εκτός από sushi, θα βρεις dumpling, tartare και ceviche. Μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία θα ζήσεις όταν γευτείς το εξεζητημένο ceviche amazonico με κομματάκια από ωμό, φρέσκο λαβράκι μαριναρισμένο με το dressing της αρεσκείας σου και φρέσκο passion fruit. Συνόδευσέ το με το signature cocktail Madame Butterfly. Το γευστικό ταξίδι δεν τελειώνει πριν δοκιμάσεις το mochi ice cream σε τρεις γεύσεις (καρύδα, μάνγκο και cheescake) που είναι παγωτό με επικάλυψη γλάσου από αλεύρι ρυζιού.
(23258860) Λεωφ. Κάππαρη 55, Πρωταράς. Δ-Κ 18.00-24.00.

Η αυλή της Γεωργίας
Οικογενειακό εστιατόριο στον παραλιακό δρόμο του Πρωταρά, το οποίο σε ταξιδεύει με το σκηνικό του σε ελληνικό νησί! Διαθέτει μεγάλη βεράντα, στην οποία θα καθίσεις με την οικογένεια και τους φίλους, θα επιλέξετε κρεατομεζέδες αλλά και ψαρομεζέδες και θα διασκεδάσετε με μουσική.
(99729977) Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς. 

Yiasemi Meze and Grill Restaurant
Το μεζεδοπωλείο που έκανε την εμφάνισή του στη λεωφ. Πρωταρά μόλις το περσινό καλοκαίρι, σε περιμένει στη φιλόξενή του βεράντα, καθημερινά μεσημέρι και βράδυ, για να σου σερβίρει με εύγευστο, καλομαγειρεμένο φαγητό. Εδώ θα δοκιμάσεις καλοψημένα κρεατικά, νόστιμα μαγειρευτά, ψάρι κ.ά.
(99 978181) Λεωφ. Πρωταρά. 

Ταβέρνα Καμασιάς
Είναι η πιο ξακουστή ταβέρνα της ελ. επ. Αμμοχώστου, χωρίς καμία υπερβολή. Εξάλλου, μετρά ήδη 50 χρόνια εμπειρίας. Κι αυτό που θα συναντήσει κανείς στον Καμασιά, δεν θα το βρει αλλού με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Αυθεντικό κυπριακό φαγητό, αποτελούμενο από μία πλούσια ποικιλία καλομαγειρεμένων πιάτων και μεζέδων. Κλείσε τραπέζι, μεσημέρι ή βράδυ, για να απολαύσεις μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες με εποχικά υλικά, αγνές πρώτες ύλες και σύμφωνα με κυπριακές, παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά που παράγει ο τόπος μας. Κρεατομεζέδες, αλλά και μεζέ με έμφαση στο ψάρι, σουβλάκια, σεφταλιά, μπριζόλα, πανσέτα, μπιφτέκι, παϊδάκια, ό,τι ζητήσεις θα το πάρεις σε αφθονία. Ακόμα και τα ορεκτικά. Αν όμως ρωτήσεις θα σου πουν ότι τα σαββατοκύριακα, πρωταγωνιστής είναι τα κλέφτικο, που το φτιάχνουν με μεράκι. 
(23825144, Facebook: Taverna kamasias) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 18.00-24.00, Κυριακή 12.30-24.00 και αργίες επίσης. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close