Things to Do , Προσεχώς

Όλα όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Ριάλτο

Το Ριάλτο κάνει ποδαρικό στη νέα σεζόν με 12 ενδιαφέρουσες παραστάσεις με θέατρο, μουσική και χορό

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2020

Το Σεπτέμβριο το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει συνεχιζοντας τις εκδηλώσεις στον εξωτερικό του χώρο. Εξ ου και έφτιαξε ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα με 12 εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. 

Θέατρο
Man on the Roof FlashArt @Rialto Open Air
Παρ 4 Σεπ, 20:30 (60’) 

Συνδυάζοντας θέατρο και ζωντανή μετάδοση, οι Achim Wieland (σκηνοθέτης / δραματουργός), Μάριος Ιωάννου (πρωταγωνιστής / δραματουργός) και Sakari Laurila (σκηνοθέτης) δημιουργούν ένα διαδραστικό μανιφέστο στο οποίο το θέατρο κυριαρχεί, αποκαλύπτοντας τις οικουμενικές του αξίες μέσα από τις σωματικές, εννοιολογικές και πνευματικές δυνατότητές του.

Στα Eλληνικά και Aγγλικά, με αποσπάσματα στα Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες. Με αγγλικούς υπότιτλους.
€ 8-5

Κινηματογράφος/Θέατρο 
Οι Καρέκλες FlashArt @Rialto Open Air

Τετ 9 Σεπ, 20:30  (60’)

Πρόκειται για την κινηματογραφική απόδοση του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο, που διαδραματίζεται σε ένα ερημικό νησί, μέσα στο διαμέρισμα ενός ακατοίκητου πύργου, όπου οι δύο ήρωες βρίσκονται έγκλειστοι και κοινωνικά απομονωμένοι εδώ και χρόνια. 

Παραγωγή / σκηνοθεσία: enacttheatre σε συνεργασία με À Vendre
Παίζουν: Μαρίνα Μακρή, Έλενα Καλλινίκου
Kινηματογράφηση / Μοντάζ: À Vendre
€ 8-5

Θέατρο 
Καρυωτάκης. Στη σκιά των (τελευταίων) ωρών  FlashArt @Rialto Open Air 

Παρ 11 Σεπ, 20:30 (60’)

Μια επιλογή από ποιήματα, πεζά και αποσπάσματα από την αλληλογραφία του ποιητή. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λόγος του ποιητή, στη «σκιά των τελευταίων ωρών», στον φαντασιακό χώρο-χρόνο της αυτοκτονίας του. 

Ερμηνεία: Ανδρέας Αραούζος
Επιλογή κειμένων / σκηνοθεσία: Φώτης Αποστολίδης 
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Κατσούρη
€ 8-5


Mουσική
André Rieu’s Summer Special 
Magical Maastricht: Together in Music 

Σαβ 12-Κυρ 13 Σεπ, 20:30 (140’)
 Ο Βασιλιάς του Βαλς επιστρέφει στον κινηματογράφο, για να ανεβάσει τη διάθεση όλων μας, με τα σαγηνευτικά βαλς του και την απαράμιλλη Ορχήστρα Johann Strauss. Για αυτό το αποκλειστικό κινηματογραφικό κονσέρτο, ο μαέστρος έχει επιλέξει τις πιο θεαματικές του ερμηνείες, που μεταφέρουν την εύθυμη ατμόσφαιρα των φημισμένων υπαίθριων συναυλιών του στο Μάαστριχτ.
€15-10


Mουσική
Από την Κύπρο με Τζαζ  
Jazzologia Cyprus Big Band

Σευ 14 Σεπ, 20:30 (115’) 

Η Jazzologia Cyprus Big Band, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κρασίδη, παρουσιάζει κλασικές συνθέσεις, γραμμένες για τζαζ ορχήστρα, κομμάτια λάτιν, σπανιότερες μοντέρνες συνθέσεις Ευρωπαίων συνθετών, καθώς και  πρωτότυπες τζαζ διασκευές κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών του διεθνούς εμβέλειας Κύπριου συνθέτη Άρη Αντωνιάδη. 
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020
€15-10


Mουσική/Θέατρο
Υπο-ποίηση FlashArt@Rialto 

Τετ 16 Σεπ, 20:30  (60’)

Μια μουσική θεατρική σύνθεση με τους σημαντικότερους σταθμούς της σύγχρονης και κλασικής ελληνικής και κυπριακής ποιητικής δημιουργίας.

Τρεις καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Σπύρου, ο Ανδρέας Ροδοσθένους και ο Παναγιώτης Μπρατάκος, μελοποιούν, αφηγούνται και κατασκηνώνουν στο Δάσος των Ποιητών που δεν Παύουν να Ψιθυρίζουν και αποφασίζουν να μη φύγουν από εκεί, αν δεν κοιμηθούν αγκαλιά με την Ποίηση. 
€ 8-5


Θέατρο
Η Γυναίκα της Πάτρας 
Παρ 18 Σεπ, 20:30 (80’)

Μια ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του 1980. 

Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου. 
Με την Ελένη Κοκκίδου και τον Παντελή Καλογεράκη.
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020
€15-10

Μουσική/Θέατρο
Μ’ ένα Τραγούδι του Δρόμου  FlashArt @Rialto
Σαβ 19 Σεπ,  20:30 ( 60’)

Η Έλενα Χατζηαυξέντη αλληλεπιδρά με το έργο του ποιητή σ’ ένα μουσικοθεατρικό διαλόγο με τους εξαιρετικούς μουσικούς Μιχάλη Κουλουμή, Γιάννη Κουτή και Αντρέα Παπαπέτρου. Μέσα από αυτοσχεδιασμό και ηχοτοπία, εξερευνούν μαζί τις ιστορίες των ποιημάτων του, αλλά και των μοναδικών τραγουδιών του.
€ 8-5


Θέατρο
Πανικός στο Υπουργείο
Τετ 23 Σεπ, 20:30  (80’)

Στην ανατρεπτική γαλλική κωμωδία των Jean Franco - Guillaume Melanie εκτυλίσσονται συνεχώς αστείες και ακραίες καταστάσεις  με πρωταγωνιστές τον έρωτα και τις ανατροπές. 

Τη θεατρική ομάδα «Εστία» σκηνοθετεί ο Άγις Παΐκος.
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020
€ 15-10


Θέατρο
Όχι Εγώ / Samuel Beckett FlashArt@Rialto
Πεμ 24 Σεπ, 20:30 (30’)

Μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της ξυπνάει. Την ξυπνάει ο βόμβος που ακούει μέσα στο κρανίο της. Οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα της. Λέξεις χωρίς υποκείμενο. Χωρίς ένα ζευγάρι μάτια να υπογραμμίζουν το νόημα. Χωρίς ένα ζευγάρι χέρια να δίνει ροή στο συναίσθημα. Το σώμα του ιδιοκτήτη απουσιάζει. 

Από τη θεατρική ομάδα bUilt-uP aRea σε μετάφραση / σκηνοθεσία / μουσική Παναγιώτη Λάρκου και ερμηνεία Βασιλικής Κυπραίου.
€8-5


ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Μουσική
Κανάλι 6 @Πλατεία Ηρώων
Παρ 25-Κυρ 27 Σεπ 

Το Κανάλι 6, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει στην Πλατεία Ηρώων τα γενέθλιά του και οργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού και της ΚΕΟ, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Τρεις μέρες μουσικών εκδηλώσεων που προσκαλούν τους Λεμεσιανούς σε μια γιορτή της πόλης και των κατοίκων της. 
Είσοδος ελεύθερη 

Xορός
Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε
τετ 30 Σεπ, 20:30  (40’)

Το  έργο Αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, οποιοσδήποτε δρόμος  μπορεί να σε οδηγήσει εκεί, είναι βασισμένο στο βιβλίο του Lewis Carroll Through the Looking Glass. Η χορογράφος και performer Ρούλα Κλεοβούλου δημιουργεί ένα εναλλακτικό σύμπαν με την εικαστική εγκατάσταση της Έλενας Κοτασβίλι, το «ηχοτοπίο» του Chris Cara, τη δραματουργία της Χλόης Μελίδου και την ενδυματολογική προσέγγιση του Αντρέα Αντωνίου. 
€10 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close