Εκδρομές να πας , Guide

Φέτος έχεις 2 πολύ καλούς λόγους για να πας στο Φοινί

Απόδραση στο δροσερό Φοινί για παρουσιάσεις κατασκευής λουκουμιών και "τσαέρων" Featured

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2020

Μια δελεαστική πρόταση για εξόρμηση σε ένα όμορφο και ιστορικό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, μας ετοίμασε το Κοινοτικό Συμβούλιου Φοινιού.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 4/7  στο Πολιτιστικό Κέντρο, μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα παρουσιάζεται ο τρόπος παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων του χωριού που συνδέθηκαν με την ιστορία και τα έθιμα του.

Συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15:00, οι εκδρομείς που επισκέπτονται την κοινότητα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγγειοπλάστες του χωριού και τη διαδικασία κατασκευής των πήλινων έργων τους, τον τρόπο ψησίματος και τα μυστικά των λουκουμιών αλλά και πώς παρασκευάζονται οι κλασικές κυπριακές καρέκλες. Οι γνωστές σε όλους μας «τσαέρες».

Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να δώσουν κίνητρα στους εκδρομείς, να επισκεφτούν στο χωριό που μεταξύ άλλων φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά και την αρχιτεκτονική του. Το χωριό διαθέτει τον μοναδικό στο είδος του καταρράκτη της Χατζάρας, την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, τα ενετικά γεφύρια της Ελιάς και Επισκόπου καθώς και  δύο εστιατόρια, καφενεία και δημόσια αποχωρητήρια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την κοινότητα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι  σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού αλλά και τον εμπειρογνώμονα στο είδος Μιχάλη Δημοσθένους.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close