Πάμε Ταξίδι , Guide

Cyprus Airways: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις εάν ταξιδεύεις φέτος το καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τααεροπορικά ταξίδια το 2020

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2020

Τα αεροπορικά ταξίδια το 2020 είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, καθώς η υφήλιος προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19. Η δημόσια υγεία αποτελεί κύρια προτεραιότητα για όλους και είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες των κρατών και της Ε.Ε. για να παραμένουμε ασφαλείς και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. 

Η Cyprus Airways υπενθυμίζει τους ταξιδιώτες για 5 βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους για φέτος το καλοκαίρι: 

1.    Καθώς η κάθε χώρα έχει τους δικούς της περιορισμούς και τις δικές της διαδικασίες, καλούμε τους επιβάτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας για να λαμβάνουν όλες τις επικαιροποιημένες πληροφορίες και να ετοιμάζουν όλα τα σχετικά αναγκαία έγγραφα: https://www.cyprusairways.com/info/about_covid.dot#travel-restrictions-to-Cyprus 
Επιβάτες που έρχονται ή επιστρέφουν στην Κύπρο, ντόπιοι και τουρίστες, θα πρέπει να έχουν κάνει προ-εγγραφή στην κυπριακή πλατφόρμα: https://www.cyprusflightpass.gov.cy.

2.    Η κατηγοριοποίηση των χωρών αξιολογείται καθημερινά και πιθανό να αλλάξει με βάση την εκάστοτε επιδημιολογική εικόνα. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται και να ελέγχουν για τα προαπαιτούμενα της κάθε κατηγορίας χωρών σε αυτό το σύνδεσμο: https://cyprusflightpass.gov.cy/en/country-categories 

3.    Στο αεροδρόμιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε άτομα που ταξιδεύουν. Οι ταξιδιώτες καλούνται να προσέρχονται στο αεροδρόμιο έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους πριν από τη πτήση τους, για να περάσουν από τους αναγκαίους ελέγχους και τις νέες διαδικασίες, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται να τηρούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκα. Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης δεν συμμορφωθεί με τη θερμική εξέταση πιθανό να τους απαγορευτεί η επιβίβαση.

4.    Κατά τη διάρκεια πτήσης της Cyprus Airways, όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών, θα πρέπει να φοράνε μάσκα, να πλένουν συχνά τα χέρια με σαπούνι ή αντισηπτικό και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εντός της καμπίνας. 

5.    Εάν κάποιος ασθενής δεν αισθάνεται καλά κατά τη διάρκεια της πτήσης θα πρέπει να ενημερώσει το πλήρωμα, που με τη σειρά του θα ενημερώσει αμέσως τις τοπικές αρχές και θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο με βάση τις εισηγήσεις και οδηγίες της κυπριακής κυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων(ECDC). Ο ασθενής θα απομονωθεί στα τελευταία καθίσματα του αεροσκάφους, ενώ θα καθοριστεί ένα και μόνο άτομο του πληρώματος για την εξυπηρέτησή του, και μία τουαλέτα που θα χρησιμοποιείται μόνο από αυτόν. Κατά την άφιξη, ο ασθενής θα αποβιβαστεί τελευταίος αποφεύγοντας οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε άλλον επιβάτη, και φτάνοντας στο αεροδρόμιο θα τον παραλάβει γιατρός. Μετά το τέλος της αποβίβασης, γίνεται πλήρης απολύμανση του αεροσκάφους εντός 24ων ωρών.

Όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που ισχύουν για τις πτήσεις της Cyprus Airways βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα: https://www.cyprusairways.com/home/lp/covid19/travel-info 

Για πληροφορίες για το πτητικό πρόγραμμα της Cyprus Airways, οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες καλούνται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας στο www.cyprusairways.com ή να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης της εταιρείας στο 8000 8111 (δωρεάν από Κύπρο) ή στο +357 24000053 (για κλήσεις από το εξωτερικό).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close