Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5+1 νέες επιλογές για φαγητό στο βουνό!

Καλό φαγητό με θέα το βουνό σε γραφικά χωριουδάκια στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2020

Αν αυτό το σαββατοκύριακο ανάμεσα στο δίλημμα θάλασσα ή βουνό, επιλέξεις βουνό, τότε ετοιμάσου να ανέβεις τις πλαγιές του Τροόδους είτε από Λευκωσία είτε από Λεμεσό και να αράξιες στη δροσιά σε γραφικές ταβερνούλες και καλά εστιατόρια στην περιοχή του Τροόδους με υπέροχη θέα.

Εξάλλου, οι επιλογές που έχεις πλέον είναι πολύ περισσότερες, μιας και εμφανίστηκαν αρκετές νέες επιλογές για φαγητό στο βουνό. Εμείς τις συγκεντρώσαμε και σου τις προτείνουμε: 

Ο Πράσινος Κάμπος
Αυτό το weekend αποφασίσαμε να πάμε στους κάμπους, ή καλύτερα στον Κάμπο. Κι όταν λέμε Κάμπο, εννούμε φυσικά αυτόν της Τσακκίστρας, ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Κύπρου. Αφορμή για την εξόρμηση αυτή, αποτελεί η επαναλειτουργία του Καφεστιατορίου "Πράσινος Κάμπος". Θα το βρεις στην όμορφη πλατεία του χωριού με τα χρυσοπράσινα πλατάνια, μέσα σε μία καταπράσινα όαση, πάνω από τη μεγάλη βρύση, με τις μελωδίες των πουλιών, τους ήχους του νερού και την πατροπαράδοτη φιλοξενία! Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καφέ ή φαγητό. Αν πεινάτε μπορείτε θα δοκιμάσετε ένα από τα κυπριακά του πιάτα, όπως ψητό, κουπέπια, σούβλα, μπριζόλες, παϊδάκια, ή τους πλούσιους μεζέδες του. Ο χώρος μάλιστα διαθέτει δωμάτια για το βράδυ σας!
>> (96056843) Κάμπος της Τσακίστρας.


Τhe Village Project
Ο Αμίαντος είναι ένα άγνωστο για τους περισσότερους, χωριό, αποτελώντας ένα "κρυμμένο" διαμαντάκι. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα κάτω από την κορυφή του Τροόδους, διασχίζεται από τον ποταμό Κούρη, είναι γραφικό και χωμένο μέσα στο πράσινο. Και μπορεί να έχει ελάχιστους μόνιμους κάτοικους, ωστόσο τα βράδια του καλοκαιριού και κυρίως τα σαββατοκύριακα κατακλύζεται από κόσμο που απολαμβάνει τις βόλτες του, τα μονοπάτια της φύσης, επισκέπτεται τις εκκλησιές του αλλά και τη γύρω περιοχή. Το καλοκαίρι, όμως, όλοι (σχεδόν) οι επισκέπτες αλλά και οι περαστικοί, κάνουν στάση στον Αμίαντο και για έναν ακόμα λόγο, πολύ νόστιμο! Για να απολαύσουν καλό φαγητό!  Κι αυτό γιατί το πάρκο του χωριού μεταμορφώθηκε σε έναν υπέροχο χώρο, που ονομάστηκε Τhe Village Project, λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή (μεσημέρι και βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και σερβίρει μεζεδάκια και καλή σχάρα από ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει καλό κρέας και καλό ψήσιμο!  Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς. 
>> Αμίαντος. Πληρ. 96 112323.


Εστιατόριο Veranda 
Eίναι ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Κύπρου και δίχως αμφιβολία ένα απ' τα πιο αριστοκρατικά. Ο λόγος για το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες, το οποίο σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Είναι σοφιστικέ και παραμυθένιο και είναι ιδανικό πρώτιστα για ταξίδι στον χρόνο και σε δεύτερη φάση για διαμονή στο βουνό και στο πανέμορφο δάσος. Πέρα όμως από διαμονή, μπορείς να το επισκεφθείς και για φαγητό, μίας και το εστιατόριο Veranda στο New Helvetia Hotel στις Πλάτρες, βγήκε στη βεράντα και σε περιμένει με ένα μενού ιδιαίτερα νόστιμο! Το εστιατόριο λειτουργεί για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο τα Σάββατα, καθώς και μεσημεριανό γεύμα τις Κυριακές και προσφέρει πιάτα διεθνούς κουζίνας, όπως πέστροφα στον ατμό, ψαρονέφρι μαριναρισμένο, σολομό. Ακόμα, η κάρτα του διαθέτει 3-4 ορεκτικά, διαφορετικές σαλάτες και νόστιμα pasta. 
>> Πλάτρες. Για κρατήσεις, επικοινωνήστε στο τηλ 2542 1348. 

International Cafe-Bar-Resto
Το καλοκαίρι θα μείνουμε στην Κύπρο, θα πάμε εκδρομές, θα γνωρίσουμε τα πιο νόστιμα χωριά μας, θα δοκιμάσουμε γεύσεις και αρώματα του τόπου μας (στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις), και θα περάσουμε υπέροχα!  Κι ευτυχώς για όλους εμάς, η κυπριακή ύπαιθρος μάς δίνει πολλές ευκαιρίες αλλά και επιλογές, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και ηλικία, αλλά και κάθα στιγμή της ημέρας!  Αυτήν τη φορά, εμείς θα σου προτείνουμε ένα εστιατόριο στο χωριό, που μόλις ανανεώθηκε κι επέστρεψε, με σκοπό να μας προσφέρει μία όαση δροσιάς, καλό φαγητό και ποτό σε ένα από τα πιο διάσημα χωριά μας! Πρόκειται για το International Cafe-Bar-Resto, ένα ιστορικό εστιατόριο στην καρδιά του χωριού Πλάτρες, το οποίο ανανεώθηκε, έφτιαξε μία καταπράσινη βεράντα, τοποθέτησε τραπεζάκια κάτω από την κληματαριά και ετοίμασε το ολοκαίνουργιο εξωτερικό μπαρ, και σου προσφέρει καφέ και γλυκό. Μία δεύτερη βεράντα σε ψηλότερο σημείο, φιλοξενεί το εστιατόριο του χώρου, το οποίο επίσης ανανεώθηκε, εμπλούτισε και το μενού του με νέες επιλογές και ιδέες και δημιουργικά πιάτα και σε περιμένει για να απολαύσεις από μουσακά μέχρι κλέφτικο και από black angus burger μέχρι κρεατικά στη σχάρα. Μπορείς να επισκεφθείς το χώρο από το πρωί για καφέ, το μεσημέρι για φαγητό από τη διεθνή κουζίνα, το απόγευμα για γλυκό και το βράδυ για ρομαντικό δείπνο με καλό κρασί. Το πιάτο που θα σε εντυπωσιάσει ωστόσο είναι το αμερικανικό brisket με σπιτικό BBQ σος και τα μπαχαρικά, το οποίο ψήνεται για 16 ώρες στο φούρνο και φυσικά λιώνει στο στόμα.  Ενίοτε (κυρίως τις Κυριακές), το φαγητό σου θα συνοδεύει και ζωντανή μουσική, γι' αυτό να είσαι έτοιμος να το ζήσεις! 
>> Πλάτρες. Πληρ.: 99 780950. Καθημερινά από τις 12.00-21.30. 

Νους
Δίπλα στην εκκλησία του Ιωάννη του Λαμπαδιστή, δημιουργήθηκε (εδώ και μερικούς μήνες) ένα υπέροχο μαγαζί, με ένα πολύ εντυπωσιακό concept… που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο λόγος; Είναι το μοναδικό (ίσως) εστιατόριο στην Κύπρο, σε μία εξαιρετική μάλιστα τοποθεσία και σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές χωριό, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο 6 (μάξιμουμ) άτομα. Πρόκειται για το εστιατόριο Ν ους, το οποίο σερβίρει πιάτα από τη γαλλική κουζίνα, μέσα από ένα μενού το οποίο αλλάζει καθημερινά.  Στις επιλογές θα βρεις steaks, foie gras, στιφάδο, Beef Bourguignon, σολομό, γαρίδες, ακόμα και κάποιες vegetarian/vegan επιλογές. Όλα φρέσκα και φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με καλό (επίσης γαλλικό και όχι μόνο) κρασί, αλλά και με νότες jazz και κλασικό ελληνικό τραγούδι. Σημείωσε ότι ανοίγει καθημερινά  τόσο για μεσημεριανό όσο και για δείπνο (12.00-21.00) και καλό θα ήταν να κάνεις κι ένα τηλεφώνημα προτού το επισκεφθείς, λόγω του περιορισμένου χώρου. 
>> Καλοπαναγιώτης. Πληρ. 96 532111.  

Εστιατόριο Σταυρός
Πρόκειται για ένα νέο εστιατόριο στο χωριό Πεδουλάς, το οποίο συνδυάζει μοναδική θέα, άψογη εξυπηρέτηση και νόστιμα φαγητά. Θα το βρεις απέναντι από το εκκλησάκι του Σταυρού στο χωριό, σε έναν πολυχώρο που αποτελείται από ένα εστιατόριο, μια καφετέρια και ένα εκκλησάκι/ κατάστημα με σουβενίρ. Στο εστιατόριο μπορείς να απολαύσεις τόσο πιάτα a la carte όσο και μπουφέ τις Κυριακές, το οποίο περιλαμβάνει 6 είδη ορεκτικών, 5 σαλάτες, 8 είδη κυρίως πιάτων και συνοδευτικά, επιδόρπιο και ποικιλία φρούτων.. Επίσης σερβίρεται λαχταριστό brunch, καφές και γλυκά! Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά Δ-Κ 08:30 το πρωί μέχρι 23:00.
>> Πεδουλάς. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο:99844091

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close