Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η νέα άφιξη (λίγο έξω από την πόλη) έχει πανέμορφη αυλή!

Αυτό τοεστιατόριο θα το βρεις στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας του χωριού

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2020

Στο χωριό της Παρεκκλησιάς άνοιξε τις πόρτες του το Προαύλιο! Η καινούργια άφιξη στην επαρχία της Λεμεσού, έχει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα κι αυτό θα το αντιληφθείς με το που πατήσεις το πόδι σου στο χώρο! 

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, και τις δικές του μοναδικές πινελιές, το οποίο σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, θα καταφέρει σίγουρα να ξεχωρίσει πολύ σύντομα!  

Γιατί το ονόμασαν Προαύλιο; Γιατί το εστιατόριο βρίσκεται στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας του χωριού! Σε αυτήν την άνετη και πανέμορφη εξωτερική αυλή λοιπόν θα αράζεις και κυριολεκτικά θα βρίσκεσαι κάτω από τα αστέρια του ουρανού. 

Εδώ δόθηκε έμφαση στην τοπιοτέχνιση και στο πράσινο, έτσι γύρω-γύρω στους καναπέδες του εστιατορίου θα δεις αρκετά είδη κυπριακών φυτών και βοτάνων τα οποία σε συνδυασμό με τον χαμηλό κρυφό φωτισμό και τη χαλαρή ελληνική μουσική σαν background αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του χώρου και δημιουργούν μία απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα -σχεδόν μαγική. 

Το μαγαζί αυτό αποτελεί ένα οικογενειακό εγχείρημα, μίας και ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια, ο Σάββας και ο Δώρος Παπαθεοδώρου, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο σεφ.

Ο Δώρος λοιπόν δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από την κυπριακή κουλτούρα, με αυθεντικά κυπριακά υλικά και συνταγές. Στο Προαύλιο με €20 το άτομο τρως μεζέ ο οποίος συμπεριλαμβάνει 2 διαφορετικές σαλάτες, σπιτικό ψωμί του σεφ, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά, 10 διαφορετικά κυρίως πιάτα και στο τέλος πιατέλα με φρέσκα φρούτα και σπιτική πορτοκαλόπιτα συνοδευμένη με παγωτό βανίλια. 

Στον μεζέ θα δοκιμάσεις Χαλλούμι με χωριάτικο λουκάνικο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και ψημένο στον φούρνο, το οποίο συνοδεύεται με γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση από χοιρινό κιμά, το οποίο θα έλεγα είναι ένα από τα signature πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Λεμονάτα μανιτάρια, Φρέσκες τραγανές πατάτες, Κεφτεδάκια πάνω σε στρώση από πουργούρι, ο νόστιμος μουσακάς της «Αγλαΐας», το μαλακότατο κλέφτικο, το νοστιμότατο κοτόπουλο σχάρας πάνω σε σπιτικό πουρέ κολοκύθας, σουβλάκι χοιρινό, οι παραδοσιακές μυρωδάτες σεφταλιές και τα χοιρινά κρασάτα πανσετάκια. 

Επίσης εκτός από τον πλούσιο μεζέ, το μαγαζί προσφέρει και a la carte επιλογές. 

Στο Προαύλιο μπορείς να βρεις πολύ καλές και ψαγμένες επιλογές κρασιών κυρίως απο τον κυπριακό και ελληνικό αμπελώνα από πολύ καλούς παραγωγούς του χώρου αλλά και πολύ καλής ποιότητας αφρώδεις οίνους όπως σαμπάνιες.  

(25 222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close