Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί όλοι θέλουν να βγάλουν σέλφι στην Πέτρα του Ρωμιού;

Μα τι έχουν πάθει όλοι με την θεά της Kύπρου;

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2020

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας, αλλά και μετατροπής της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό (SMART destination) ολοκλήρωσε σχετική εφαρμογή Αugmented Reality (Εμπλουτισμένης Πραγματικότητας) για ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης με πρώτη παρουσίαση την περιοχή γέννησης της θεάς στα Κούκλια και συγκεκριμένα στην Πέτρα του Ρωμιού.

Η εν λόγω εφαρμογή περιλαμβάνει σκηνές της Αφροδίτης που αναδύεται μέσα από τους αφρούς της θάλασσας, σκηνές με δραστηριότητές της στην παραλία, digital post card, περιγραφές video κ.ά.

Μάλιστα, μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της σχετικής (έξυπνης) πρωτοβουλίας, φαίνεται ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελευθέρου, μεγάλος αριθμός επισκεπτών σπεύδει στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού και φωτογραφίζεται, χρησιμοποιώντας την εν λόγω παροχή που επιτρέπει στους εκδρομείς να βγάζουν φωτογραφίες μαζί με τη θεά του έρωτα.

Όπως αναφέρουν στον «Φ» παράγοντες της περιοχής των Κουκλιών, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι νεαρά άτομα που έχουν εξοικείωση με τις νέες αυτές δυνατότητες και φαίνεται να έχουν ενστερνισθεί με ενθουσιασμό τις εικονικές δυνατότητες που τους παρέχει η σχετική εφαρμογή της ΕΤΑΠ.

Η «ενισχυμένη» ή «εμπλουτισμένη» πραγματικότητα αφορά στην προσθήκη εικονικής πληροφορίας μέσω κατάλληλων συσκευών στο περιβάλλον (χώρο, αντικείμενα, ανθρώπους), το οποίο αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, στην προκειμένη περίπτωση, μέσω των τηλεφωνικών συσκευών του.

Οι χρήστες, αφού κατεβάσουν την εφαρμογή, θα μπορούν να σαρώσουν σε τρία διαφορετικά σημεία επί της παραλίας σχετικές φωτογραφίες της Αφροδίτης, για να την απολαύσουν μέσα από τις smart συσκευές τους σε πραγματικό περιβάλλον.

Αν δεν έχετε κάτι καλύτερο για το weekend, έφυγες!

Εναλλακτικά, υπάρχουν άλλα 7+1 "κρυμμένα μυστικά" της Κύπρου, που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος και θα τα βρεις όλα στην πόλη και επαρχία της Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close