Cine News , Κινηματογράφος

Οι 10 καλύτερες σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με το IMDB

Οι κορυφαίες σειρές σύμφωνα με το IMDB

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2020

Το IMDB είναι η πιο γνωστή πλατφόρμα για ταινίες και σειρές παγκοσμίως, την οποία συμβουλεύονται καθημερινά χιλιάδες υποψήφιοι θεατές.

Εκεί, βρίσκουν και δημιουργούν λίστες με ταινίες και σειρές, βαθμολογούν τα αγαπημένα τους και βρίσκουν ενδεχομένως ποια θα είναι η επόμενη επιλογή τους.

Μερικές σειρές, που θεωρούνται έτσι κι αλλιώς all time classic, έχουν βαθμολογηθεί από τους χρήστες του IMDB με πολύ υψηλές βαθμολογίες καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις και διαμορφώνοντας ουσιαστικά τη λίστα με τις top 10 σειρές του IMDB αυτή τη στιγμή.

Πόσες από αυτές τις σειρές έχεις παρακολουθήσει; 

 

 

True Detective
Πρόκειται για μία σειρά με 3 αυτοτελείς κύκλους, όλοι εκ των οποίων έχουν λάβει θετικές κριτικές. Μάλιστα η 1η και η 3η σεζόν ξεχώρισαν παίρνοντας διθυραμβικές κριτικές. Ακολουθεί η υπόθεση της πρώτης σεζόν. Υπόθεση:  Ο Μάρτιν Χαρτ και ο «Ραστ» Κολ είναι δύο ντετέκτιβ που δούλευαν μαζί στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Λουιζιάνα στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το 2012 και για λόγους που δεν αποκαλύπτονται αμέσως στον θεατή, τους ανακρίνουν ερευνητές για την πλέον διαβόητη υπόθεση που χειρίστηκαν το 1995: τη μακάβρια δολοφονία μίας πόρνης από έναν κατά συρροήν δολοφόνο με περίεργες θρησκευτικές εμμονές. Καθώς οι δύο ντετέκτιβ ανατρέχουν στην υπόθεση, έρχονται στο προσκήνιο οι προσωπικές τους ιστορίες και η συχνά τεταμένη σχέση τους. Ο Χαρτ, ένας εξωστρεφής οικογενειάρχης, του οποίου ο γάμος δοκιμάζεται από τη μεγάλη πίεση της δουλειάς και από απιστία, είναι φαινομενικά τουλάχιστον το ακριβώς αντίθετο του Κολ, που είναι μοναχικός και απαισιόδοξος.


Fullmetal Alchemist
Το Fullmetal Alchemist είναι ένα ιαπωνικό anime.
Υπόθεση:  Η ιστορία της σειράς εξελίσσεται σε μια χώρα του μακρινού μέλλοντος με το όνομα Αμέστρις, η οποία μοιάζει πολύ με τις αρχές του 20ού αιώνα.. Η εποχή στην οποία διαδραματίζεται η σειρά παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τις αρχές του 20ου αιώνα. Ωστόσο, αν και οι δύο εποχές μοιράζονται κοινά προϊόντα της τεχνολογίας, όπως τα τρένα και τα πυροβόλα όπλα, η επιστήμη στην Αμέστρις έχει μια άλλη μορφή και βάση: την Αλχημεία. Στην ιστορική πραγματικότητα, οι αλχημιστές ήταν επιστήμονες κατά το Μεσαίωνα που μελέτησαν την ύλη, με στόχο να δημιουργήσουν πολύτιμα μέταλλα μετουσιώνοντας άλλα μικρότερης αξίας. Στην Αμέστρις, οι αλχημιστές, κατανοώντας τη φυσική και χημική δομή των πραγμάτων, μπορούν με τη βοήθεια – σχεδόν μαγικών – κύκλων μετουσίωσης, να μετατρέψουν τη μοριακή δομή οποιουδήποτε αντικειμένου σε μία άλλη, αρκεί το νέο αντικείμενο να αποτελείται τελικά από την ίδια ποιότητα και ποσότητα χημικών στοιχείων. Έτσι λοιπόν οι αλχημιστές είναι πρακτικά οι επιστήμονες του κόσμου αυτού, χρησιμοποιώντας την επιστήμη τους για το καλό ή το κακό, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο.

Ανώτερη πολιτική δύναμη στην Αμέστρις είναι ένας άνθρωπος που ηγείται του στρατού, γνωστός και σαν «Πρόεδρος» ή «Φύρερ». Στην ιεραρχία ακολουθούν όλοι οι αξιωματικοί του στρατού, που κατέχουν τίτλους ανάλογους με αυτούς του πραγματικού κόσμου. Μακριά από όλα αυτά, δύο μικρά αγόρια, ο Έντουαρντ και ο Αλφόνς Έλρικ, μεγάλωναν σε ένα όμορφο χωριό, το Ρίζενμπουλ. Ο πατέρας τους, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος και γνωστός αλχημιστής με το όνομα Χόενχαϊμ, έφυγε από το σπίτι για αδιευκρίνιστους λόγους όταν ο Έντουαρντ και ο Αλφόνς ήταν μικρότεροι. Τα μικρά δεν έδιναν πλέον σημασία, καθώς υπεραγαπούσαν τη μητέρα τους, Τρίσα, και είχαν φίλους στο χωριό, ιδιαίτερα ένα κοριτσάκι με το όνομα Γουίνρι. Ωστόσο, ανακαλύπτοντας τα παλιά σημειωματάρια και βιβλία του πατέρα τους, ξεκίνησαν να ασχολούνται παίζοντας με την αλχημεία και εμφάνισαν ασυνήθιστα καλές επιδόσεις για την ηλικία τους. Η μητέρα τους όμως πεθαίνει ξαφνικά λόγω ασθένειας και τα παιδιά μετακομίζουν με τη Γουίνρι και τη γιαγιά της, μέχρι να βρουν δάσκαλο για να τους διδάξει αλχημεία. Ολοκληρώνοντας ένα κομμάτι της εκπαίδευσης, στην ηλικία των 11 και 10 ετών αντίστοιχα, ο Έντουαρντ και ο Αλφόνς αποφασίζουν να επιχειρήσουν το μεγαλύτερο ταμπού της αλχημείας: να φέρουν πίσω στη ζωή τη μητέρα τους.

 

 

Sherlock
Υπόθεση:  Η σειρά Sherlock ακολουθεί τον «συμβουλευτικό ντετέκτιβ» Σέρλοκ Χολμς, έναν εμμονικό και εξαιρετικά λειτουργικό κοινωνιοπαθή, όπως αυτοαποκαλείται, ο οποίος επιλύει διάφορα μυστήρια στο σύγχρονο Λονδίνο. Ο Χολμς συνεργάζεται με τον συγκάτοικο και φίλο του, Δρ. Τζον Γουάτσον, ο οποίος έχει επιστρέψει από τη στρατιωτική του θητεία στο Αφγανιστάν ως μέλος του Βασιλικού Στρατιωτικού Ιατρικού Σώματος. Αν και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ο Επιθεωρητής Ντετέκτιβ Γκρεγκ Λεστράντ και άλλοι είναι καχύποπτοι αρχικά με τον Χολμς, με τον καιρό, η διάνοιά του και οι εξαιρετικές ικανότητες παρακολούθησης που έχει τους πείθουν για την αξία του. Εν μέρη, μέσω του ιστολογίου του Γουάτσον, ο οποίος καταγράφει τις περιπέτειές τους, ο Χολμς γίνεται ένας απρόθυμος σελέμπριτι με τον τύπο να αναφέρεται στις υποθέσεις του και την εκκεντρική προσωπική του ζωή. Τόσο ο απλός κόσμος όσο και η Βρετανική Κυβέρνηση ζητούν τη βοήθειά του.

Sopranos
Υπόθεση:  Η σειρά διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι ο «Κάπο», το αφεντικό. Ο Τόνι, σε μια παραλλαγή του θέματος που εμφανίστηκε στο Ανάλυσε το με τους Ρ. Ντε Νίρο και Μπίλυ Κρίσταλ, έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκεπτεται μια Ιταλοαμερικάνα ψυχίατρο (Lorraine Bracco).Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και του ψυχικού του κόσμου προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής που ψάχνει λύση στα προβληματά του. Η μητέρα Καρμέλα (Eddie Falco), είναι νοικοκυρά, αλλά με πολλές ανησυχίες. Bλέπει τα προβλήματα στην σχέση της και την αποξένωσή της με τον Τόνι αρκετά κριτικά, αλλά δεν σκέφτεται συχνά το διαζύγιο για λόγους θρησκευτικούς (καθολική) αλλά και χάριν των παιδιών της.

Τα παιδιά ‘Αντονι Τζούνιορ (Robert Iler) και Μέντοου (Jamie Lynn Singler) προσπαθούν κι αυτά να ζήσουν τη ζωή τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, χωρίς αυτό να είναι πάντα εύκολο, είτε λόγω του ιδιαίτερου περιβάλλοντος τους, είτε λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα που αναπτύσσουν με τα χρόνια. Τέλος πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στον προστατεύομενο ανήψιο του Τόνυ, Κρις Μολτισάντι (Michael Imperioli), ο οποίος με τον καιρό καταφέρνει να ανεβεί τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στη φαμίλια.Καθ’ όλη τη διάρκεια των 6 σαιζόν γινόμαστε μάρτυρες της διαδρομής του μέσα από δυσκολίες, κακές αποφάσεις, προσωπικά διλλήματα και θυσίες, χωρίς όμως να λείπουν οι στιγμές όπου φαίνονται η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα του.

Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου
Υπόθεση: Η ιστορία του Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου διεξάγεται σε ένα φανταστικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί σπίτι για ανθρώπους, ζώα και παράξενα πνεύματα. Ο ανθρώπινος πολιτισμός χωρίζεται σε 4 φυλές: της Φυλές του Νερού (Βόρειος & Νότιος Πόλος), το Βασίλειο της Γης, τα Έθνη της Φωτιάς και τους Νομάδες του Αέρα. Οι κάτοικοι του κάθε λαού δαμάζουν ένα από τα 4 στοιχεία, από το οποίο ο λαός παίρνει το όνομα του, και στο οποίο βασίζεται ο πολιτισμός του. Οι άνθρωποι που κατέχουν ένα από τα 4 στοιχεία της φύσης λέγονται (στοιχείο του καθενός) δαμαστές, μαχητές ή κάμπτες.  Όλα τα δαμάσματα της ιστορίας βασίζονται σε πραγματικές ασιατικές πολεμικές τέχνες: το νεροδάμασμα βασίζεται στο Τάι Τσι Τσουάν, το γεωδάμασμα βασίζεται, κατά την πλειονότητα, στο Χουνγκ Γκαρ, το φωτοδάμασμα βασίζεται στη πολεμική τέχνη του Μοναστηριού του Σαολίν, και το ανεμοδάμασμα βασίζεται στο Μπαγκουαζάνγκ. Ο κάθε μαχητής, σύμφωνα με την ιστορία, γίνεται πιο δυνατός σε μια εποχή: οι νεροδαμασές τον χειμώνα, οι γειοδαμαστές την άνοιξη, οι φωτοδαμαστές το καλοκαίρι και οι ανεμοδαμαστές το φθινόπωρο.

Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να δαμάσει και τα 4 στοιχεία της φύσης είναι ο Άβαταρ, ο οποίος είναι και η γέφυρα μεταξύ του κόσμου των θνητών και του Κόσμου των Πνευμάτων, ο οποίος υπάρχει παράλληλα με αυτό των θνητών, και στον οποίο κατοικούν τα πνεύματα. Τα πνεύματα κατέχουν μια άγνωστη στους ανθρώπους μαγεία, τη μαγεία των πνευμάτων. Όταν ο Άβαταρ πεθαίνει, η ψυχή του ενσωματώνεται στο σώμα ενός δαμαστή, ο οποίος κατάγεται από τον επόμενο, κατά τον κύκλο του Άβαταρ, λαό. Ο κύκλος του Άβαταρ έχει την ακόλουθη σειρά: Νερό, Γη, Φωτιά και Αέρας. Ο Άανγκ, ο κύριος ήρωας της ιστορίας, είναι μάγος αέρα και πρέπει να δαμάσει (σε χρονολογική σειρά) το νερό, τη γη και τη φωτιά. Για να δαμάσει τα στοιχεία, ο Άβαταρ χρειάζεται πολλά χρόνια προπόνησης. Ο Άανγκ όμως, πρέπει να δαμάσει τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης πριν τον ερχομό του Κομήτη του Σόζιν. Η μοναδική δυσκολία για τον Άανγκ αποτελεί η εκπαίδευση της μαγείας της γης, καθώς η γη αποτελεί αντίθετο στοιχείο του αέρα.

Rick and Morty
Υπόθεση: Ο λαμπρός αλλά μεθυσμένος επιστήμονας Ρικ αρπάζει τον ευέξαπτο έφηβο εγγονό του, Μόρτι, και τον οδηγεί σε άγριες περιπέτειες σε άλλους κόσμους και παράλληλες διαστάσεις.

 

 

The Wire
Υπόθεση: Το The Wire είναι μια δραματική τηλεοπτική σειρά που απεικονίζει τις σκοτεινότερες πτυχές της πόλης της Βαλτιμόρης, μία πόλη που ανήκει στις 7 πιο επικίνδυνες σε όλη την Αμερική και μέσα στις 15 πρώτες με το μεγαλύτερο ποσοστό σε εγκλήματα βίας, ενώ απέχει μόνο 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών την Washington DC.

Κάθε σεζόν του The Wire εισάγει μια διαφορετική πτυχή της πόλης της Βαλτιμόρης. Σε χρονολογική σειρά είναι: το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, το λιμάνι, η διοίκηση της πόλης και η γραφειοκρατία, το σχολικό σύστημα, και τα έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Game of Thrones
Υπόθεση: Η ιστορία αρχίζει 298 χρόνια μετά την κατάκτηση της ηπείρου του Γουέστερος από τον Αίγκον τον Κατακτητή, σε έναν μεσαιωνικό κόσμο με στοιχεία φαντασίας. Όταν ο βαρύς χειμώνας έρχεται, μία σειρά από γεγονότα ανατρέπει την πολιτική κατάσταση και πυροδοτεί τον Πόλεμο των Επτά Βασιλέων. Το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση παρασύρουν τους ήρωες στο πιο θανατηφόρο παιχνίδι από όλα: το Παιχνίδι του Στέμματος.

Cosmos: A Spacetime Odyssey
Υπόθεση: Ορόσημο για τα επιστημονικά ντοκιμαντέρ, η αμερικανική τηλεοπτική σειρά Cosmos: A Spacetime Odyssey, η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς Cosmos: A Personal Voyage, που παρουσιάστηκε από τον Carl Sagan μερικές δεκαετίες πριν, αναπτύχθηκε για να επαναφέρει τα θεμέλια της επιστήμης στην τηλεοπτική δικτύωση στο ύψος άλλων επιστημονικών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών επιστημονικής βάσης. Τα επεισόδια παρουσιάζονται από τον διάσημο αστροφυσικό Neil deGrasse Tyson, ο οποίος, ως νεαρός μαθητής γυμνασίου, εμπνεύστηκε από τον Carl Sagan.

Breaking Bad
Υπόθεση:  Η υπόθεση του Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), έναν καθηγητή χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα. Όταν ο Γουάιτ διαγιγνώσκεται με τελικό καρκίνο πνευμόνων, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close