Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένας εντυπωσιακός "Ίκαρος" κοσμεί από χθες τον παραλιακό της Αγίας Νάπας

To εμβληματικό έργο «ΙΚΑΡΟΣ» θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στον παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2020

To εκθαμβωτικό υπαίθριο γλυπτό «ΙΚΑΡΟΣ» που εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της Α΄ φάσης του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, ο Κύπριος καλλιτέχνης Πανίκκος Σπανός τοποθετήθηκε χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου στην είσοδο του παραλιακού πεζόδρομου της πόλης.

΄Ένα έργο όπως ανέφερε ενθουσιασμένος ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου καθώς επιτηρούσε την εγκατάστασή του στο σημείο που ο ίδιος επέλεξε, που μας συνδέει με τη μυθολογία και τη θάλασσα και το οποίο θα είναι ορατό σε όλους όσους θα διακινούνται στον πεζόδρομο. «Είμαι σίγουρος πρόσθεσε ότι θα καταστεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες».

Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε τις εγκάρδιες του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη για το θεσπέσιο έργο που δημιούργησε και σε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση των συμποσίων που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαίσιων έργων όπως είναι ο «ΙΚΑΡΟΣ». Παράλληλα εξέφρασε τις ιδιαίτερες του ευχαριστίες τόσο προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής κ. Κίκη Κωνσταντίνου, όσο και προς την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου και το τεχνικό συνεργείο του Δήμου που συνεχώς με άοκνες προσπάθειες υλοποιούν αποστολές με πλήρη επιτυχία.

Φανερά συγκινημένος ο δημιουργός του έργου Πανίκκος Σπανός που ένα ακόμη έργο του του θα βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς της Αγίας Νάπας επισημαίνοντας το γεγονός ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο έργα του να κοσμούν τόσο το Πάρκο Γλυπτικής όσο και σε δημόσιους χώρους της πόλης.

Το έργο είναι φτιαγμένο από Stainless Steel, έχει ύψος 3.60μ., πλάτος 3μ. και έχει τοποθετηθεί πάνω σε βάση ύψους 3.10μ, συνολικό ύψος από το έδαφος 6.70μ.

Ο κ. Σπανός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου που επέδειξαν στο πρόσωπό του αλλά και για την άψογη συνεργασία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close