Μουσική , Music News

Νέο ντοκιμαντέρ για τις Spice Girls

Αφορμή την 25η επέτειο του εμβληματικού «Wannabe»

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2020

Η άνοδος του βρετανικού γυναικείου συγκροτήματος της ποπ Spice Girls και η παγκόσμια επιτυχία τους θα παρουσιαστεί στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Girl Powered: The Spice Girls» που θα προβληθεί από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Η κυκλοφορία γίνεται με αφορμή τα 25 χρόνια από το εμβληματικό πρώτο τραγούδι τους, «Wannabe».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το 2021 και θα περιλαμβάνει πλάνα αρχείου και «αποκαλυπτικές συνεντεύξεις» με λεπτομέρειες για το πώς οι Posh (Βικτόρια Μπέκαμ), Baby (Εμμα Μπάντον), Ginger (Τζέρι Χάλιγουελ), Sporty (Μέλανι C) και Scary Spice (Mel B) αγωνίστηκαν για την επιτυχία, την ίδια χρονική περίοδο που στην μουσική σκηνή κυριαρχούσαν μεγάλα ονόματα της Britpop όπως οι Oasis και οι Blur.

Το Channel 4 ανέφερε σε τουίτ του: «Μέσα από αρχειακό υλικό και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, το ντοκιμαντέρ θα πει ολόκληρη την ιστορία του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος όλων των εποχών, έρχεται σύντομα στο κανάλι». 

«Η ιδέα της αξιοποίησης της ιστορίας των δημοφιλών και πρωτοπόρων “Spice Girls” για την αφήγηση μιας πολυεπίπεδης κοινωνικής ιστορίας δεν έπρεπε να προσπεραστεί» δήλωσε η Αλίσα Πόμεροϊ, υπεύθυνη ντοκιμαντέρ στο Channel 4. «Οι Spice Girls αντιπροσώπευσαν και επηρέασαν μια γενιά γυναικών και τώρα, σχεδόν 30 χρόνια από την ίδρυσή τους, η ιστορία τους ρίχνει φως στην εποχή του σύγχρονου φεμινισμού με τρόπους που μπορούμε να εκτιμήσουμε πλήρως για πρώτη φορά».

Οι Spice Girls, που αρχικά διαλύθηκαν το 1999 μετά από εννέα σινγκλ στην κορυφή των τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, επανενώθηκαν για δύο περιοδείες το 2007 και το 2019 (εκτός από την Βικτόρια Μπέκαμ). Και παρόλο που η επιστροφή τους το 2007 καταγράφηκε σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Giving You Everything», η ανακοίνωση του νέου ντοκιμαντέρ έρχεται εν μέσω πληροφοριών ότι το συγκρότημα θα ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία το 2021 για να γιορτάσει την 25η επέτειο από την ίδρυσή του.

Τέσσερα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος - Mel C, Mel B, Τζέρι Χάλιγουελ και Εμμα Μπάντον - φέρεται να σχεδιάζουν συναυλίες σε όλη την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Αμερική. Σύμφωνα με το τάμπλοιντ The Sun, οι φίλοι της Mel C δήλωσαν ότι η τραγουδίστρια αποκάλυψε τα σχέδια για την 25η επέτειο μέσω του Zoom. Η Μπέκαμ δεν φαίνεται να επιθυμεί συμμετοχή στην επερχόμενη περιοδεία. 

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close