Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7+1 "κρυμμένα μυστικά" της Κύπρου, που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος!

Αναζήτησέ τα όλα στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2020

Το φετινό καλοκαίρι θα το περάσουμε στην Κύπρο μας. 

Εξ ου λοιπόν και η εφημερίδα Η Σημερινή, πραγματοποίησε ένα εκτενές αφιέρωμα σε έναν όμορφο καλοκαιρινό προορισμό, την Πάφο, παρουσιάζοντας τους κρυμμένους θησαυρούς τους.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, Μάριος Ιγνατίου, στην Πάφο υπάρχουν 10+1 υπέροχα σημεία που αξίζει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι, να φωτογραφήσεις, να φωτογραφηθείς και φυσικά να κάνεις Check in!


2017- constantinosyenis

Τα δυο ναυάγια σε Χλώρακα και Πέγεια
Στο δρόμο προς τις Θαλασσινές Σπηλιές στην Πέγεια, ξεκινώντας από την Πάφο θα συναντήσει ο επισκέπτης δυο ναυάγια. Το Δημήτριος ΙΙ και το EDRO 3. Το πρώτο προσάραξε σε μια ξέρα στη θάλασσα της Χλώρακας πριν 20 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για ντόπιους και ξένους. Χιλιοφωτογραφημένο το κούφιο σκαρί δημιουργεί για τους λάτρεις της φωτογραφίας μοναδικές εικόνες κυρίως την ώρα της Δύσης του ήλιου.

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω το EDRO 3 το οποίο βρίσκεται στο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2011. Σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για επισκέπτες από όλη την Κύπρο από την πρώτη στιγμή. Σίγουρα δεν υπάρχει προφίλ κάποιου στην Κύπρο που αγαπάει τα ταξίδια και τρελένεται για φωτογραφίες που δεν έχει φωτογραφία του, κυρίως κατά το σούρουπο, με φόντο πλοίο υπό σημαία Σιέρα Λεόνε.

Ο καταρράκτης της Κρήτου Τέρρα και ο Λημνίοσπηλιος της Καλλέπειας
Εδώ και δυο χρόνια αποτελεί τελικό προορισμό για πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Κρήτου Τέρρα για να επισκεφθούν το μοναδικό υπερθέαμα της Φύσης. Βέβαια πέρυσι είχαμε και μια περίοδο που ο χώρος έμεινε κλειστός αφού το Κοινοτικό Συμβούλιο θέλησε να προστατεύσει την περιοχή από την υπερβολική επισκεψιμότητα η οποία μπορούσε να αποβεί και επικίνδυνη. 

Φέτος ένα νέο αριστούργημα της Φύσης, ο λημνιόσπηλιος στην Καλλέπεια ήρθε για να προσθέσει ακόμη ένα σημείο ενδιαφέροντος στα πολλά που έχει να επιδείξει η Πάφος. Πρόκειται για ένα σπήλαιο βυθισμένο σε μια μικρή λίμνη που περιτριγυρίζεται από άγρια βλάστηση και αποτελεί εντυπωσιακή εικόνα για τους λάτρεις των εξωτικών φωτογραφικών καρέ. 

Το φαράγγι του Άβακα
Διαχρονική αξία και σίγουρα μοναδική εμπειρία. Μια περιοχή κοντά στην παραλία της Τοξεύτρας που αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε, ειδικά αν είσαστε λάτρεις της περιπέτειας και της πεζοπορίας.  

Οι σμιλεμένοι βράχοι στο σημείο που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, ως Φαράγγι του Άβακα, θα σας ανταμείψουν με μια πανέμορφη φωτογραφία που θα θυμίζει ένα συνδυασμό από Πέτρα της Ιορδανίας και Αμαζόνιο, σε μικρογραφία βέβαια. 

Λουτρά του Άδωνη
Ένας ιδιωτικός χώρος που για να επισκεφθεί κανείς χρειάζεται είσοδο αλλά σίγουρα που μια φορά στη ζωή του ο καθένας πρέπει να δει. Δυο καταρράκτες, ένας γύρω στα 20 μέτρα και ένας μικρότερος καλά κρυμμένοι σε μια εξωτική άγρια βλάστηση συνθέτουν ένα τοπίο που αξίζει να φωτογραφήσετε και να postαρετε στους λογαριασμούς σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Η περιοχή της Χαμηλής ή κοινώς... Blue Lagoon
Η πιο φημισμένη παραλία της Κύπρου για το τιρκουάζ χρώμα των νερών της. Είτε από στεριάς είτε από θαλάσσης αν επισκεφθείτε την περιοχή της Χαμηλής όπως την λένε οι ντόπιοι, ή Blue Lagoon όπως την ξέρουν οι περισσότεροι μόνο κέρδος θα αποκομίσετε. Στην πρώτη περίπτωση αν πάτε με βάρκα θα απολαύσετε όλη την μαγεία της περιοχής, από το Λατσί μέχρι την Φοντάνα Αμορόζα αν πάλι πάτε με buggy θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον Πύργο της Ρήγαινας, το Βουνί της Σωτήρας αλλά και να δείτε τον Ακάμα στα ενδότερα του.    

Ημιορεινές αποδράσεις
Τέλος αν επιθυμείτε να κινηθείτε περισσότερο προς τα ημιορεινά σίγουρα μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι προς τον Άγιο Νικόλαο για να δείτε το Γεφύρι του Τζιελεφού. Στο Ενετικό κτίσμα, ειδικά αυτή την περίοδο θα απολαύσετε το φρέσκο κρυστάλλινο νερό που ακόμη ρέει προς το φράγμα της Αρμίνου και φυσικά θα χαλαρώσετε με το κελάηδημα των πουλιών. Η διαδρομή είναι μοναδική και ενδείκνυται και για παρέες με μηχανές νοουμένου πάντα ότι όλοι θα είναι προσεκτικοί. 

Στην αντίπερα όχθη, δηλαδή από την παράλληλη πλευρά που βρίσκεται ο ξερός ποταμός μπορείτε και αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το προστατευόμενο μοναστήρι της Παναγίας του Σίντι που στέκει αγέρωχο και δεσπόζει της περιοχής ανάμεσα στην Πενταλιά και τα Κελοκέδαρα από τον 16ο αιώνα. 

*Kεντρική φωτογραφία: CyprusΒeat.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close