Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 ταβέρνες (στα πέριξ) με υπέροχη αυλή, νόστιμους μεζέδες και μουσική

Κάνουμε πιο όμορφα τα βράδια μας σε αγαπημένα στέκια με μουσική και νόστιμο φαγητό στην εξοχή

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2020

Η θερμοκρασία τα βράδια επιβάλλει μία θέση στις πιο δροσερές αυλές, σε γραφικά στενά εκτός πόλης, με γευστικούς μεζέδες, μουσική, παγωμένη μπίρα και καλή παρέα! 

Ταβέρνα Αλέτρι
Μερακλίδικους μεζέδες, παραδοσιακές γεύσεις και μία μπίρα παγωμένη, σε μία απόλυτα δροσερή βεράντα. Ποιος θα έλεγε "όχι" σε ένα τέτοιο σκηνικό αυτήν την εποχή; Αυτό θα βρεις και στην ταβέρνα Αλέτρι. Την ξακουστή και γραφική ταβέρνα, που βρίσκεται στον πυρήνα του χωριού Γερμασόγεια και δίπλα στην εκκλησία, και που εδώ και 33 περίπου χρόνια, σου φτιάχνει νόστιμο φαγητό και σου προσφέρει αυθεντική διασκέδαση. Ο χώρος της είναι φιλόξενος και συνάμα παραδοσιακός, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά διανθισμένος με σύγχρονες πινελιές, προσφέροντας μια όμορφη ατμόσφαιρα για φαγητό και διασκέδαση. Όσο για το φαγητό της... σερβίρει έναν πλούσιο μεζέ που αποτελείται από 20 και πλέον απολαυστικά πιάτα, όλα φτιαγμένα με πρώτης ποιότητας υλικά και με σεβασμό στις παραδοσιακές γεύσεις. Ο μεζές προσφέρεται σε πολύ προσιτή τιμή (€15) και τον απολαμβάνεις με εκλεκτό ποτό από την κάβα που διαθέτει.
(25325212, 99058143) Αγίας Παρασκευής 35, Γερμασόγεια, Λεμεσός. Δ-Σ 18.00-24.00.

Ταβέρνα Αγία Άννα
Εξαιρετική τοπική κουζίνα και αυθεντικές γεύσεις, που σε ταξιδεύουν σε παλιότερες εποχές, σ' έναν πετρόχτιστο άνετο χώρο με διακόσμηση από παραδοσιακά κυπριακά αντικείμενα και εργαλεία. Το καλοκαίρι δε βγαίνει στην πλακόστρωτη αυλή και σε περιμένει από Τρίτη μέχρι Κυριακή βράδυ, προσφέροντας τους πλούσιους παραδοσιακούς μεζέδες της. Επίσης Τρίτη και Πέμπτη προσφέρεται οφτό κλέφτικο (και για take away). H ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο κάνει πιο όμορφες και απολαυστικές τις καλοκαιρινές βραδιές!
(22532500) Αγ. Άννα, επ. Λευκωσίας.

Παλιομούχταρος
Είναι μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Παλιομούχταρος, στον γραφικό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, είναι μια ταβέρνα με τα όλα της. Διαθέτει μία ανανεωμένη αυλή, με μεγάλη χωρητικότητα, περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ και 10 χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. Οι μεζέδες είναι όλοι της ώρας και φτιαγμένοι από τον 'άρχοντα' της κουζίνας, τον ιδιοκτήτη Μενέλαο Μενελάου. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών τα κρεατικά. Στο τέλος θα καταφθάσει στο τραπέζι σου και το φημισμένο του γλυκό, το οποίο είναι κερασμένο, το 'σάμαλι' ή αλλιώς 'καλόν πράμα' που είναι η σπεσιαλιτέ του Παλιομούχταρου. Όσο για τα βράδια με μουσική, η ατμόσφαιρα είναι μαγική.
(24323323) Φιλίου Τσιγαρίδη 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας. 

Mάντρα με Θέα
Η σχετικά καινούρια ταβέρνα "Μάντρα με Θέα" στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αγροτικό κτίριο, το οποίο φιλοξενούσε κάποτε μία μάντρα με ζώα! Εξ ου λοιπόν και το όνομα! Πλέον βέβαια, φιλοξενεί καλό φαγητό, διασκέδαση και μουσική! Η ταβέρνα είναι γραφική και αποπνέει ζεστασιά. Η διακόσμησή της παραπέμπει στην παράδοση του νησιού μας! Έχει ξύλινες καρέκλες και τραπέζια, πήλινα δοχεία, φωτογραφίες και τσέτσους στους τοίχους. Έχει όμως και υπέροχη θέα στο βουνό. Για το καλοακαίρι το σκηνικό θα μεταφέρεται εκτός, σε ένα υπέροχο σκηνικό με λαμπάκια στη βεράντα. Ενώ, τις Κυριακές, σερβίρει και νόστιμο οφτό κλέφτικο.
(24636313) Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Ορόκλινη, επ. Λάρνακας 

Ταβέρνα Κουκά
Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα μεν, αλλά πολύ όμορφα χωριά της ορεινής Λεμεσού. Γιατί να πας μέχρι εκεί; Μα φυσικά για να απολαύσεις καλό φαγητό, στη σχετικά νέα ταβερνούλα του χωριού, ονόματι Κουκά. Όσον αφορά την κουζίνα του, αυτή είναι πέρα για πέρα κυπριακή, δίνοντάς σου την δυνατότητα το βράδυ να απολαύσεις μεζέδες, με πιάτα στα κάρνουβα, όπως τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι, σουβλάκια, σεφταλιά, χαλούμι, λουκάνικο, κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κ.λπ.  Για την Κυριακή το μεσημέρι επίσης θα απολαύσεις κυπριακά πιάτα (€18) όπως φρέσκες σαλάτες, νόστιμα μακαρόνια του φούρνου, στιβάδο, βοδινό με κρεμμύδια, σούβλα (αρνί, κοτόπουλο) , πλιγούρ, κεφτεδάκια και άλλα νόστιμα πιάτα. Στο τέλος, θα σε φιλέψουν με σπιτικά γλυκά (κανταΐφι, καλό πράμα κ.λπ.). Σημείωσε μάλιστα ότι τις Παρασκευές το βράδυ παίζει ζωντανή μουσική. 
(99 656929) Κουκά, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close