Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το δικό της οικολογικό στολίδι αποκτά η Αγία Νάπα

Στην παραλία «Λάντα» το επόμενο ανακυκλώψαρο της Medochemie

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2020

Μετά τη Λεμεσό, την Πάφο και τη Λάρνακα το δικό της ανακυκλώψαρο αποκτά και η Αγία Νάπα. Το οικολογικό αυτό στολίδι σε σχήμα ψαριού, έργο του γνωστού καλλιτέχνη Απόστολου Παντελή και χορηγό τη φαρμακοβιομηχανία Medochemie θα κοσμεί την παραλία «Λάντα», προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη ένταξης της ανακύκλωσης των πλαστικών, στην καθημερινότητα μας.

Η τελετή τοποθέτησης του πρωτότυπου έργου τέχνης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 10:00, στην παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας, κυρίου Χρίστου Ζαννέττου , μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της εταιρείας Medochemie.

Με την ενέργεια αυτή η Medochemie προωθεί το μήνυμα ενεργούς συμμετοχής του κοινού σε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον αγώνα κατά της ρύπανσης της Μεσογείου, η οποία από κέντρο μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς, μετατρέπεται σε μια «πλαστική» θάλασσα.

Ενδεικτικά του μεγέθους της οικολογικής καταστροφής είναι τα συμπεράσματα πρόσφατων μελετών, ότι τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο Θάλασσα και τα οποία στη συνέχεια, μέσω της τροφικής αλυσίδας, καταλήγουν στον ανθρώπινο οργανισμό, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Όπως δήλωσε ο Δρ Χριστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πλανητική κρίση, και αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε μέχρι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια.

Η εξαφάνιση εκατομμυρίων θαλάσσιων ζώων και η καταστροφή των μικροοργανισμών, που παράγουν περισσότερο από 10% του οξυγόνου που αναπνέουμε, υπέδειξε ο κ. Σεργίδης, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ανακύκλωση και την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, όπως το «Ανακυκλώψαρο», βάζοντας με αυτό τον τρόπο φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του οικοσυστήματος των ωκεανών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Medochemie, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης και σε άλλες παραλίες της Κύπρου, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close