Shopping , News

Πτώχευση κήρυξε μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες ένδυσης

Χρεοκόπησε ο παλαιότερος λιανοπωλητής ενδυμάτων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2020

Η Brooks Brothers Group Inc. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, αδυνατώντας μα συνέλθει από τον αντίκτυπο της πανδημίας στις πωλήσεις ενδυμάτων και το δικό της ήδη υπάρχον βαρύ χρέος.

Η εταιρεία ενδυμάτων που μετρά δύο αιώνες ζωής, έχοντας «ντύσει» 40 Αμερικανούς προέδρους και έχοντας επιβιώσει από δύο παγκόσμιους πολέμους, είναι το τελευταίο «θύμα» του κορονοϊού στο χώρο του εμπορίου λιανικής πώλησης, ακολουθώντας την Neiman Marcus Group Inc., τηv J. Crew Group Inc. και την John Varvatos Enterprises Inc, που επίσης κήρυξαν πτώχευση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το αίτημα πτώχευσης επιτρέπει στην Brooks Brothers να συνεχίσει να λειτουργούν ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να διασώσει την επιχείρηση και να πληρώσει τα χρέη της. 

Ο διάσημος λιανοπωλητής προσπαθεί να πουλήσει την εταιρεία από πέρυσι, καθώς πολλά από τα περίπου 250 καταστήματα της στις ΗΠΑ κατέγραφαν συνεχώς φθίνουσες πωλήσεις, ενώ συνεχίζει να αναζητά έναν αγοραστή.

Με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει το 1818 στο Μανχάταν, τα απλά, κλασικά κοστούμια της εταιρείας έγιναν μόδα στη Wall Street. Η Brooks Brothers, η οποία αποκαλείται ο παλαιότερος λιανοπωλητής ενδυμάτων στις ΗΠΑ, έχει ντύσει δεκάδες προέδρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Αβραάμ Λίνκολν, και τώρα πουλά ρούχα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Ξεκίνησε τη διεθνή επέκτασή του από το Τόκιο το 1979 και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 250 καταστήματα εκτός των ΗΠΑ - εκ των οποίων 11 στην Ελλάδα.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close