Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

O chef πίσω από το πιο εντυπωσιακό restaurant της Λευκωσίας

Τι μαγειρεύει ο σεφ στο νέο μενού του Jolly Joker;

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2020

Το Jolly Joker δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις! Το φινετσάτο lounge bar/restaurant της πολυσύχναστης πλέον Στασικράτους στη Λευκωσία, συγκεντρώνει καθημερινά όλη τη Λευκωσία (ή σχεδόν όλη!). 
Ένας χώρος προσεκτικά σχεδιασμένος αλλά και με πάθος για δημιουργικότητα! 

Ένα lounge bar που πέρα από το ιδιαίτερο concept και τη σύγχρονη αισθητική, που μαγνητίζει τα βλέμματα, προσφέρει στους επισκέπτες του και μια πολύ ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. 

Γι’ αυτήν την εμπειρία θελήσαμε κι εμείς να μάθουμε, γι’ αυτό αποταθήκαμε στον chef Κωνσταντίνο Δολιανίτη. Αφορμή, βέβαια, αποτέλεσε και το λανσάρισμα του νέου μενού του διάσημου Jolly Joker.

Εμείς μπήκαμε στην κουζίνα, γευτήκαμε και μάθαμε όλα τα μυστικά του chef του, Κωνσταντίνου Δολιανίτη.


 
Σε λίγες λέξεις: Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Δολιανίτης
Με καταγωγή από Τυρό Αρκαδίας, μετακόμισα στην Αθήνα με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση, αρχικά σπουδάζοντας στη σχολή Le Monde και εν συνεχεία δουλεύοντας σε γνωστά bistro της πόλης όπως το Βy the Glass στο Σύνταγμα. Μεγάλος σταθμός στη μέχρι τώρα καριέρα μου υπήρξε ο βραβευμένος chef Τάσος Αλμπάνης με τον οποίο συνεργάστηκα επί σειρά ετών στα Myconian Collection.

Σήμερα…. Ο Κωνσταντίνος ηγείται της κουζίνας του Jolly Joker!

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να ασχοληθείς με τον τομέα της μαγειρικής και να γίνεις chef;
Oι παιδικές μου αναμνήσεις είναι γεμάτες μυρωδιές και γεύσεις, κυρίως ελληνικών παραδοσιακών φαγητών, οι οποίες συνόδευαν όλες τις οικογενειακές στιγμές. Έτσι, από αρκετά νεαρή ηλικία και μιμούμενος ταυτόχρονα τον πατέρα μου ο οποίος ήταν και ο ίδιος μάγειρας, αποφάσισα να αρχίσω την ενασχόλησή μου με τη μαγειρική. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου ως chef και πώς τους πετυχαίνεις;
Έχω μάθει πως για να πετύχεις το οτιδήποτε απαιτείται σκληρή δουλειά και πειθαρχία. Κι αυτός ακριβώς είναι και ο κανόνας που ακολουθώ ως σεφ. Θέτω συνεχώς ο ίδιος στον εαυτό μου στόχους, με σκοπό την εξέλιξη και τη δημιουργία νέων γεύσεων.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ένας καλός σεφ;
Ένας καλός σεφ, σίγουρα πρέπει να έχει και καλά εφόδια: αντοχή, δημιουργικότητα, συναδελφικότητα και παραχώρηση προσωπικού χρόνου.

Στο καινούριο μενού τού Jolly Joker, τι θα δοκιμάσουμε; 
Η φιλοσοφία που ακολουθεί το νέο μας μενού έχει τις ρίζες της στη Μεσογειακή κουζίνα, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από Ελλάδα και Κύπρο. Το Μεσογειακό Χταπόδι με dressing κάππαρης, όπως και το αποδομημένο γαλακτομπούρεκο, το Falafel Παντζαριού είναι μερικά από τα πιάτα που χαρακτηρίζουν και «πρωταγωνιστούν» στο νέο μας μενού.

Ποιες είναι οι αξίες που διατηρείς σε κάθε κουζίνα;
Κάθε κουζίνα είναι μία μικρή οικογένεια, η οποία οφείλει να σέβεται και να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους πελάτες της. 

Η μαγειρική για σένα είναι…
Είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών προσφέροντας το 100% του εαυτού μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και ποιο το υλικό που με βαριά καρδιά χρησιμοποιείς στα πιάτα σου και γιατί;
Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ θα έλεγα πως δεν υπάρχει κάποιο υλικό που με δυσκολεύει στην παρασκευή του. 

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα;
Απολαμβάνω ιδιαίτερα να μαγειρεύω καθώς και να γεύομαι μεσογειακά πιάτα, κυρίως της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, χωρίς να μπορώ να παραλείψω βέβαια την ιταλική!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Δεν μπορώ ποτέ να αντισταθώ στον μουσακά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close