Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ειδυλλιακό δείπνο σε ένα υπέροχο εστιατόριο, με καλό φαγητό

Εδώ, θα πας, θα απολαύσεις καλό φαγητό και θα φύγεις ευχαριστημένος

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2020

Λατρεμένος προορισμός η Πόλη Χρυσοχούς ή απλώς Πόλη για πολλούς, αποτελεί έναν ανεξερεύνητο προορισμό, τον οποίο αξίζει να ανακαλύψεις και ο οποίος πάντα θα σου δίνει την αφορμή αλλά και πολλούς λόγους για να τον επισκεφθείς. 

Η Πόλη Χρυσοχούς βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου διατηρώντας το παραδοσιακό της στυλ, την παρθένα της ομορφιά και τις υπέροχες, με τα πεντακάθαρα και κρύα -στις πλείστες περιπτώσεις- νερά, παραλίες. 

Μεταξύ άλλων, όμως η Πόλη Χρυσοχούς, ανήκει και στην κατηγορία των περιοχών όπου το φαγητό αποτελεί μεγάλη υπόθεση.

Και αυτό θα το διαπιστώσεις με μία και μόνο επίσκεψη στο Foinikas Restaurant.

Το εστιατόριο Foinikas βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πόλεως Χρυσοχούς (πεζοδρόμος). Πρόκειται για ένα εστιατόριο, που δεσπόζει στην αυλή ενός παραδοσιακού κτηρίου το οποίο έχει κτιστεί εδώ και 150 χρόνια και το οποίο έχει πολλές ιστορίες να σου «διηγηθεί» μιας και κάποτε φιλοξενούσε ταξιδιώτες...

Συγκεκριμένα, το παραδοσιακό αυτό κτήριο με τις επιβλητικές του κάμαρες κάποτε (αρκετά χρόνια πριν) λειτούργησε ως πανδοχείο για ταξιδιώτες και εμπόρους που κινούνταν με τα ζώα τους (καμήλες, άλογα). Εξ ου και χρησιμοποιούσαν τον χώρο αυτό ως τόπος ξεκούρασης (στον πάνω όροφο για τους ίδιους και για τα ζώα τους στην εσωτερική αυλή).

Τα τελευταία χρόνια η αυλή αυτή έχει ανακαινιστεί προσεκτικά, διατηρώντας τον αυθεντικό της χαρακτήρα, και έχει μετατραπεί σε ένα πολύ φιλόξενο εστιατόριο, το οποίο σε περιμένει για να απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό!

Στο μενού του θα βρεις παραδοσιακά φαγητά, όπως και πιάτα μεσογειακής αλλά και διεθνούς κουζίνας, τα οποία φτιάχνονται από επαγγελματίες και έμπειρους σεφ.

Μπορείς επίσης να διαλέξεις κι ένα από τα εξαιρετικά επιδόρπια και cocktails που επίσης θα βρεις στο εύγευστο μενού του. Αν όμως προτιμάς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με εκλεκτό κρασί, τότε περιηγήσου στην μοναδική κάβα του, που φιλοξενείτα στον υπόγειο χώρο και διάλεξε το μπουκάλι που δημιουργήσει τον ιδανικό συνδυασμό! Οι άνθρωποι του μαγαζιού είναι έτοιμοι να σου πρσφέρουν τις γνώσεις τους όσον αφορά το ιδανικό κρασί για την κάθε περίσταση! 

Στα συν βάλε την άψογη εξυπηρέτηση από το φιλικό προσωπικό, το φιλόξενο περιβάλλον και το εξαιρετικό σέρβις, 

Τέλος, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις είναι ότι από το μπαλκόνι του εστιατορίου μπορείς να αγναντεύετε την απέραντη θεά προς την κοιλάδα του χωριού και τη Χερσόνησο του Ακάμα. 

(26323403) Πλατεία Πόλεως Χρυσοχούς, επ. Πάφου.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close