9-31 July 2020
Μουσική , Συναυλίες & Events

Έναρξη για ένα υπέροχο καλοκαιρινό φεστιβάλ γεμάτο μουσικές!

Οι Μουσικές του Κόσμου αρχίζουν με Entelea (9/7) και κλείνουν με Monsieur Doumani (31/7)

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020

Οι Μουσικές του Κόσμου αρχίζουν τον Ιούλιο στο Rialto Open Air. Και παρόλο που είχε ανακοινωθεί έναρξη με το αγαπημένο συγκρότημα Monsieur Doumani, εντούτοις οι Monsieur Doumani μεταφέρονται στις 31 Ιουλίου στο κλείσιμο των Μουσικών του Κόσμου και η έναρξη θα γίνει με Entelea στις 9 Ιουλίου.

Και αυτό λόγω ενός αναπάντεχου τραυματισμού ενός από τα μέλη του συγκροτήματος. 

Έτσι η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο συναυλία των Monsieur Doumani που θα άνοιγε τις παραστάσεις των Μουσικών του Κόσμου μεταφέρεται για την Παρασκευή 31 Ιουλίου, μέρα που ολοκληρώνονται οι παραστάσεις.

Έτσι, το άνοιγμα των παραστάσεων θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου από το σχήμα Entelea με τους Γαβριήλ Καραπατάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Γιάννη Κουτή. 

Το σχήμα Entelea είναι ένα πειραματικό πρότζεκτ, βασισμένο σε μουσικές της ανατολικής Μεσογείου με μια «έντεχνη» προσέγγιση. Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί έχουν κατά νου και τα (αισθητικά) όριά τους και, κυρίως, το τι ακριβώς θέλουν να παρουσιάσουν. Η δεξιοτεχνία, η γνώση και η εμπειρία τους ανταποκρίνονται σε δομές, οι οποίες έχουν βασιστεί στην ανάπτυξη ποικίλων μελωδικών αναφορών, με φανερό τον λυρισμό, αλλά και την αυτοσχεδιαστική ελευθερία. 

Οι συνθέσεις των Ζαχαρία Σπυριδάκη, Γιάννη Κουτή και Γαβριήλ Καραπατάκη δεν είναι απλές στη σύλληψη ή στη μορφή τους. Διαθέτουν στοιχεία των μουσικών της Ανατολής αναμεμειγμένα περίτεχνα με δυτικές αρμονικές επιρροές, και όχι μόνο, που καθώς εξελίσσονται αποκτούν όλο και περισσότερο μια πιο ευρεία διάσταση. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές. 

Μουσικοί: Γαβριήλ Καραπατάκης - Μπάσο / Ζαχαρίας Σπυριδάκης - Κρητική Λύρα / Γιάννης Κουτής - Ούτι, Κιθάρα. 

Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους. 

Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie, ΣΕΚ
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Μουσική Ακαδημία ARTE

Πέμπτη 9 Ιουλίου  @ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Είσοδος Ελεύθερη / Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close