Cine News , Κινηματογράφος

Ταινίες (κάτω από τ' αστέρια) στα 6 θερινά σινεμά της Κύπρου

Όλη η Κύπρος ένα θερινό σινεμά

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2020

Αυτήν την εβδομάδα βγαίνουμε στα θερινά σινεμά, που ανάβουν (ξανά) τους προβολείς τους, απολαμβάνοντας την αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού.

Ετοιμάσου λοιπόν για απόδραση σε κήπους και παραλίες, θερινούς κινηματογράφους και πλατείες, από το κέντρο μέχρι τα παράλια. 

Πάρε γρανίτα ή ποπ-κορν κι ακολούθησέ μας!

Drive in cinema στο Θέατρο Ριάλτο
Είτε στις καρέκλες που θα είναι εκεί στημένες είτε και μέσα από το αυτοκίνητό σου (αφού φέτος προσφέρεται μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn), για το διάστημα 17 Ιουνίου με 29 Ιουλίου θα μπορείς να απολαύσεις τις ωραίες ταινίες που έχει επιλέξει το Θέατρο Ριάλτο για το πρόγραμμα του Θερινού Σινεμά. Οι φετινές προβολές περιλαμβάνουν σύγχρονες βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών καθώς και ευρωπαϊκές ταινίες που έχουν διακριθεί για την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα αλλά και το χιούμορ τους. Συγκεκριμένα, φέτος οι προβολές θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, στον οποίο τα τελευταία χρόνια το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει το θερινό του σινεμά. 
>> Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Θερινό σινεμά στο Σκαλί Αγλαντζιάς 
Το Pantheon σε συνεργασία με την STS Εvents στηρίζουν τους Κύπριους σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και τον Κυπριακό πολιτισμό με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα διαρκείας στον κυπριακό κινηματογράφο, προσφέροντας στο κυπριακό κοινό τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει κάτω από τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό ταινίες όλου του κινηματογραφικού φάσματος (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ), με την Κύπρο και τους δημιουργούς της στο επίκεντρο.
>> Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Το πρώτο drive in cinema στο Δάλι!
Όποιος θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα του και να δοκιμάσει κάτι εντελώς διαφορετικό, το μόνο που χρειάζεται  είναι να παρευρεθεί στο γήπεδο του Λυκείου Ιδαλίου (πάρκινγκ Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ιδαλίου) με το αυτοκίνητο του για μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία! Στις 29 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία «Καβαλάρης των FM stereo» και στις 30 Ιουνίου η ταινία «Grease»! Στο κάθε αυτοκίνητο που θα εισέρχεται στην εκδήλωση ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι τέσσερα και το κάθε εισιτήριο για ένα άτομο θα στοιχίζει 5 ευρώ. Φυσικά, πρέπει να τονιστεί πως δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και πως τα εισιτήρια μπορούν να πωληθούν μόνο στην είσοδο της εκδήλωσης.
Σημείωσε ότι: ΔΕΝ γίνονται κρατήσεις θέσεων, όσο πιο γρήγορα έρθετε στην εκδήλωση τόσο καλύτερη θέση θα έχετε, Η είσοδος ανοίγει στις 20.15, η ταινία ξεκινά στις 21:00, Τα εισιτήρια πωλούνται ΜΟΝΟ στην είσοδο της εκδήλωσης, Το εισιτήριο ισχύει για ΜΌΝΟ ΈΝΑ (1) άτομο και στοιχίζει 5 ευρώ, Ο αριθμός των ατόμων ανά αυτοκίνητο ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνει τα 4 άτομα.

Θερινό Σινεμά από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας ετοίμασε και φέτος σινέ ταξίδια, ζωντανεύοντας και πάλι τον θερινό κινηματογράφο στην πόλη.  Μάλιστα ο Ιούλιος θα είναι μήνας κυπριακού κινηματογράφου, με τις ταινίες που θα προβληθούν να μας συστήνουν ταινίες από Κύπριους δημιουργούς. Κάθε Τετάρτη στις 20:30 στον Κήπο του Μουσείου Πιερίδη! Όοσν αφορά στο πρόγραμμα, την 1η Ιουλίου θα προβληθεί η κωμωδία Smuggling Hendrix (Open Air Cinema - Free Entrance) του Μάριου Πιπερίδη, και στις 8 Ιουλίου η δραματική ταινία Pause της Τόνιας Μισιαλή. Λόγω των περιορισμένων θέσεων παρακαλείστε να προσέρχεστε έγκαιρα. ΔΕΝ θα επιτρέπεται η κράτηση θέσης από φίλους, κλπ. Οι προβολές αρχίζουν στις 20.30 και η είσοδος είναι δωρεάν. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει με την πέμπτη διοργάνωσή του, από την Παρασκευή έως την Κυριακή, 24 με 26 Ιουλίου 2020, στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο! Το PIFF υποστηρίζει ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους και στοχεύει στη διερεύνηση, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών. Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών. Ώρα Έναρξης: 20:45.



Θερινό σινεμά στο Αττικόν!
Το θερινό σινεμά αποτελεί έθιμο, µια παράδοση, ένα θεσµό. Σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού, όπου οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και ανοιχτοί στην επικοινωνία, μια πολιτιστική πτυχή της καθημερινότητας μας. Εξ ου και δεν θα μπορούσε να λείπει κι από την καλοκαιρινή Πάφο.  Η Κυπριακή Ταινιοθήκη οργανώνει 6 προβολές καλών ταινιών στο θερινό Αττικόν της Πάφου. Οι προβολές θα γίνονται τις Τετάρτες από την 1η Ιουλίου ως την 5η Αυγούστου με εξαίρεση την τρίτη προβολή, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου. Θα προβληθούν 3 ταινίες σε ένα μικρό αφιέρωμα στον Γάλλο ηθοποιό Μισιέλ Πικολί, που πέθανε πρόσφατα. Συμμετείχε σε ταινίες αριστουργήματα και σε πολλά άλλα σημαντικά έργα. Θα παρουσιάσουμε 3 από αυτά. Θα προβληθούν επίσης 2 ταινίες Κυπρίων σκηνοθετών και μια ταινία πάνω στις φυλετικές διακρίσεις, θέμα που είναι επίκαιρο στις μέρες μας μετά τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόιντ στην Αμερική και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.
Το πρόγραμμα προβολών είναι το ακόλουθο:
Τετάρτη 1 Ιουλίου, 8:30 μμ:  COMMITTED, της Στελάνας Κλήρης (κυπριακή ταινία)
Τετάρτη 8 Ιουλίου, 8:30 μμ: Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, του Luis Bunuel (αφιέρωμα στον Michel Piccoli)
Πέμπτη 16 Ιουλίου, 8:30 μμ: ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ, του Πανίκκου Χρυσάνθου (κυπριακή ταινία)
Τετάρτη 22 Ιουλίου, 8:30 μμ: ATLANTIC CITY, του Louis Malle (αφιέρωμα στον Michel Piccoli)
Τετάρτη 29 Ιουλίου, 8:30 μμ: ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟ ΜΙΣΙΣΣΙΠΗ (MUDBOUND), της Dee Rees (για τις φυλετικές διακρίσεις)
Τετάρτη 5 Αυγούστου, 8:30 μμ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ, του Luis Bunuel (αφιέρωμα στον Michel Piccoli)
Πριν από κάθε προβολή θα γίνεται μια εισαγωγή στην ταινία και θα ακολουθεί συζήτηση μετά την προβολή, αν το κοινό νιώθει αυτή την ανάγκη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close