Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το ανακυκλώψαρο πήρε (σήμερα) τη θέση του

Μάθε τι είναι και πού τοποθετήθηκε το υπέροχο "ανακυκλώψαρο"

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2020

Στην εγκατάσταση ενός πρωτότυπου έργου σε σχήμα ψαριού, του «Ανακυκλώψαρου» όπως ονομάστηκε, προχώρησε το απόγευμα ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Medochemie στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων, στην Κάτω Πάφο.

Οι δύο Οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν τη ρύπανση της θάλασσας από τα πλαστικά, η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής πλαστικών προϊόντων, όπως είναι χειρουργικές μάσκες, γάντια και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και την υγεία των πολιτών.

Μιλώντας στην εκδήλωση τοποθέτησης του «Ανακυκλώψαρου», ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι νέα αυτή περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Δήμου έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση των πλαστικών και στην ενεργή συμμετοχή του σε ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, προσπαθούμε να αναδείξουμε προς τους τους περιπατητές που διασχίζουν καθημερινά τον όμορφο παραλιακό πεζόδρομο της Πάφου, τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης, το μεγάλο θέμα της ανακύκλωσης.

Είναι πολύ σημαντικό, επεσήμανε ο Δήμαρχος, η Πάφος η οποία πρωτοπορεί στις γαλάζιες σημαίες και στις καθαρές θάλασσες, να φροντίζει για την διατήρηση και την αναβάθμιση της ποιότητας των παραλιών, μέσα από την εναπόθεση και ανακύκλωση των πλαστικών που ρυπαίνουν θάλασσα και ακτές.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie Δρ Χριστάκης Σεργίδης επεσήμανε ότι η ανακύκλωση των πλαστικών είναι σήμερα η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των θαλασσών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ανέφερε ο κ. Σεργίδης,, τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο και εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, αναμένεται ότι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close