Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 ξεχωριστές επιλογές για κάμπινγκ στην Κύπρο

Αυτό το καλοκαίρι πάρε την παρέα και ζήσε την απόλυτη περιπέτεια στην κυπριακή φύση

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2020

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σιγά σιγά όλο και πιο ψηλά, τα οικονομικά να στενεύουν όλο και πιο πολύ και τις επιλογές για διακοπές της τελευταίας στιγμής να είναι όλο και πιο λίγες, η ιδέα του κάμπινγκ έρχεται να μας "ξελασπώσει" αλλά και να μας οδηγήσει κοντά στη φύση εύκολα, γρήγορα, άνετα και το πιο σημαντικό οικονομικά.

Α και μη θεωρήσεις ότι πρέπει να ξεχάσεις όλες τις ανέσεις. Όχι, αφού στους πλείστους κατασκηνωτικούς χώρους που λειτουργούν στο νησί, θα βρεις όλα τα απαραίτητα για να περάσεις άνετες και ξέγνοιαστες διακοπές.

Αρκεί βέβαια να έχεις καλή διάθεση!

Πιο κάτω θα βρεις 3 επιλογές για κάμπινγκ στην Κύπρο για να ξέρεις πού θα στήσεις σκηνή!

Κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς
Ο κατασκηνωτικός χώρος διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, γιατί έχει εξελιχθεί σε ένα αγαπημένο προορισμό, φιλοξενώντας τόσο ντόπιους, όσο και ξένους και ειδικά άτομα που αγαπούν το περιβάλλον και την ησυχία στις διακοπές τους. Είναι ένας από τους πλέον χαρισματικούς κατασκηνωτικούς χώρους, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ακτή του Κατασκηνωτικού χώρου, συγκαταλέγεται στις πιο καθαρές παραλίες της Κύπρου, και για αυτό το λόγο πήρε την Ευρωπαϊκή βράβευση «Γαλάζια Σημαία». Ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς, λειτουργεί ήδη από τις αρχές Ιουνίου (λόγω των περιοριστικών μέτρων) και βρίσκεται σε παραλία με άμμο, 800 μέτρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Στο χώρο θα βρεις εκτός από τα απαραίτητα όπως τουαλέτες, ντουζιέρες και νεροχύτη, ένα εστιατόριο, για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, σνακ και ροφήματα. Εσύ πάρε τη σκηνή σου κι έφυγες (χρέωση: €3 το άτομο, €4 η σκηνή).
Τηλέφωνο: 26815080.

Κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών
Ο κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών είναι ένας από τους τέσσερις που υπάρχουν στην Κύπρο. Βρίσκεται στον δρόμο Κακοπετριάς – Τροόδους, 5km από την Κακοπετριά αριστερά του δρόμου, πριν το δασικό σταθμό Πλατανιών. Παρέχει θέσεις για κατασκήνωση και χώρους για τοποθέτηση τροχόσπιτων με συνολική χωρητικότητα τα 150 τροχόσπιτα και σκηνές μαζί. Ο μέγιστος αριθμός σε χωρητικότητα ατόμων που μπορούν να βρίσκονται στον εκδρομικό χώρο είναι 600 άτομα.
Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο για τροχόσπιτα και από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο για σκηνές. Στο χώρο υπάρχουν τουαλέτες, ντους, νερό (κατά την χειμερινή περίοδο παραμένει κλειστό λόγω παγετώνα) και κουζίνα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι κατασκηνωτές. Ο χώρος κατακλύζεται συνήθως από παραθεριστές από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η περιοχή των Πλατανιών παρουσιάζει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψη χλωρίδας, η οποία περιλαμβάνει τόσο δασικά δέντρα, όσο και χαμηλή βλάστηση, μεταξύ της οποίας και ενδημικά είδη.
Το τμήμα Δασών διαχειρίζεται τον κατασκηνωτικό χώρο.
Τηλέφωνο: +357 22608520.


Friendsland
Ένας χώρος μέσα στις πλαγιές του ημιορεινού χωριού Λουβαράς, όπου θα βρεις φέτος την πολύτιμη γαλήνη και ηρεμία, που χρειάζεσαι και θα ανακαλύψεις τις ομορφιές της περιοχής. Η Friendsland είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, αφού εκεί θα φιλοξενηθείς μόνο εσύ και η παρέα σου. Ο χώρος έχει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, ώστε οι επισκέπτες να ναι μεν να απολαμβάνουν διακοπές στη φύση, χωρίς ωστόσο να στερούνται τις απαραίτητες, καθημερινές ανέσεις. Για τη διαμονή των επισκεπτών, έχουν υπάρχουν μεγάλες σκηνές, οι οποίες έχουν εξοπλιστεί ως κανονικά υπνοδωμάτια στο εσωτερικό τους και μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 12 άτομα σε αυτές. Επίσης στο χώρο του Friendsland έχουν τοποθετηθεί άνετες ξαπλώστρες είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση μέσα στη φύση, αλλά και για να απολαύσει κανείς τη φωτιά, η οποία συντροφεύει ιδανικά τα βράδια. Ψησταριές, τραπέζια και καρέκλες, ομπρέλες, όπως επίσης και ψυγείο και εξοπλισμός κουζίνας, είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Εσύ απλά κάνε την κράτησή σου (δες τη διαθεσιμότητα εδώ), και εξοπλίσουμ με φαγητά και ποτά.
Πληρ. 99804057.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close