Μουσική , Music News

Αστέρες της pop και διάσημοι ηθοποιοί σε παγκόσμια συναυλία για τον covid-19

Θα μεταδοθεί ζωντανά online το Σάββατο, 27 Ιουνίου.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2020

Διάσημοι αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία παγκόσμια online συναυλία που θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο, 27 Ιουνίου, με στόχο την ενίσχυση του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμιος Στόχος: Ενωμένοι για το Μέλλον μας», για την οποία συνεργάζονται η Κομισιόν και η ομάδα ακτιβιστών Global Citizen. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση δισεκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιες και ιδιωτικές δωρεές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε περιθωριοποιημένες κοινότητες. 

Μιλώντας για τη συναυλία σε μία διαδικτυακή συζήτηση, ο διάσημη σταρ της Pop, Μάιλι Σάιρους, τόνισε ότι εκείνοι που υποφέρουν τις χειρότερες συνέπειες της πανδημίας είναι οι φτωχοί και οι περιθωριοποιημένοι συνάνθρωποί μας. Η Σάιρους έκανε έκκληση για δωρεές που θα εξασφαλίσουν τεστ, θεραπείες και εμβόλια διαθέσιμα για όλους, χωρίς διακρίσεις. 

Ερευνητές και φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο δουλεύουν πάνω σε περισσότερα από 100 πιθανά εμβόλια για την αντιμετώπιση του covid-19, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 463.000 ανρθώπους παγκοσμίως.

 Οικοδεσπότης της συναυλίας του Σαββάτου θα είναι ο ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός και ως «Βράχος» και αναμένεται να λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, η Μάιλι Σάιρους, οι Coldplay, η Σακίρα, οι Chloe x Halle, όπως επίσης οι ηθοποιοί Σαρλίζ Θέρον και Χιου Τζάκμαν, αλλά και ο βετεράνος αστέρας του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

 «Οι ηγέτες του κόσμου μας πρέπει να δεσμεύσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για τεστ, θεραπείες και εμβόλια» δήλωσε ο επικεφαλής των Global Citizen, Χιου Εβανς. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η συναυλία θα μπορούσε να συμπέσει με μία διάσκεψη για την συγκέντρωση χρημάτων, στην οποία καλλιτέχνες, επιστήμονες και παγκόσμιοι ηγέτες «θα δεσμευτούν να βοηθήσουν τον κόσμο να τερματίσει τον κορονοιό, χωρίς να αφήσουν κανέναν πίσω...»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αναλαμβάνει όλο και πιο ενεργά τον ρόλο του επικεφαλής μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ και η Κίνα ασχολούνται κυρίως με τοπικές πρωτοβουλίες.  

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close