Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βρήκαμε ένα ταβερνάκι που σου φτιάχνει μεζέ με τα δικά του προϊόντα

Φτιάχνει το δικό της γιαούρτι, την αναρή και το χαλούμι, το ψωμί, τα λαχανικά, το λάδι και τα φρούτα!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2020

Ένα από τα μυστικά ενός επιτυχημένου εστιατορίου είναι η ποιότητα των πρώτων υλών και των προϊόντων που χρησιμοποιεί. 

Αυτό το στοιχείο θα συναντήσεις σε μία καινούργια ταβέρνα, η οποία ουσιαστικά ήρθε να αντικαταστήσει ένα κλασικό εστιατόριο, την Καντάρα στην Κοφίνου. Πρόκειται για το εστιατόριο Φουρνιστό, το οποίο διαθέτει μάλιστα έναν υπέροχο κήπο, όπου θα απολαύσεις πιάτα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι.

Το Φουρνιστό δίνει μεγάλη σημασία στην κυπριακή παράδοση, στις ρίζες και τις παραδοσιακές συνταγές καθώς επίσης και στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του, γι' αυτό πολλά από τα προϊόντα του (περίπου το 90%) φτιάχνονται από τα μέλη της οικογένειας.

Εξάλλου, η οικογένεια έχει καταγωγή από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, εξ ου και πολλές συνταγές θα σου θυμίσουν τη ζωή εκεί! 

Από το λαχταριστό οφτό κλέφτικο, τα ψευτοκούπεπα του Άη Γρόση, μέχρι και τα χρυσόμηλα που ο ίδιος ο πατέρας της οικογένειας, ο κ. Πανίκκος, φύτεψε στην αυλή! 

Στο Φουρνιστό λοιπόν, θα απολαύσεις οφτό και πιάτα φτιαγμένα με αγνά υλικά, που παράγονται εδώ. Σαλάτα με ζαρζαβατικά από το περιβόλι τους, ελαιόλαδο και ελιές που παράγουν οι ίδιοι, ψωμί που ζυμώνει η μαμά της οικογένειας, γιαούρτι φτιαγμένο από τον ξάδελφο Διονύση, χαλλούμι και αναρή φτιαγμένα από τα χεράκια της θείας Ελένης. 

Στο μενού τους πέρα από οφτό με τα συνοδευτικά του, θα βρεις εποχιακά πιάτα, και θα ξεχωρίσεις τη μεγάλη μπριζόλα με πατάτες του οφτού. 

Κι αν είσαι vegaterian, μην ανησυχείς καθόλου. Μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, και με το παραπάνω. αρκεί βέβαια να το γνωρίζουν από πριν. 

Φρόντισε, τέλος, να αφήσει χώρο για γλυκό. Και ειδικά αν αυτό είναι τα πεντανόστιμα παραδοσιακά τερτζιελλούθκια (ναι, τα ζυμαρικά μέσα στο χαρουπόμελο).


 
Το Φουρνιστό
(99837957, 97632345, 77776181) Κερύνειας 1, Κοφίνου, επ. Λάρνακας.
Website: https://www.food4you.com.cy/to-fournisto/
Facebook: https://www.facebook.com/Fournistobyfood4you/
Instagram: https://instagram.com/fournisto_by_food4you?igshid=1ijircexl0593 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close