Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αρχίζει η υλοποίηση για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Πάφου

Το έργο «κλειδί» για το ξαναζωντάνεμα της οικονομικής δραστηριότητας στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2020

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Πάφου, αυτό της δημιουργίας του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού λεωφορείων στην Κύπρο, που θα κατασκευαστεί στο δημοτικό χώρο στάθμευσης Καραβέλλα, εισέρχεται από σήμερα στην φάση της υλοποίησης.

Η δημιουργία του σύγχρονου αυτού συγκοινωνιακού κόμβου, προϋπολογισμού 3 περίπου εκατ. ευρώ, αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου «Δημιουργία δικτύου υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στην Πάφο και τη Γεροσκήπου με τη μέθοδο Μελέτη- Κατασκευή-Συντήρηση», συνολικής δαπάνης 7.613.382 ευρώ.

Μιλώντας το πρωί κατά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε το έργο ως «κλειδί» για το ξαναζωντάνεμα της οικονομικής δραστηριότητας στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης, επισημαίνοντας από το σημείο αυτό θα διακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες. Σημείωσε ότι το έργο θα περιλαμβάνει μεγάλο κτίριο κεντρικής αφετηρίας λεωφορείων, χώρους στάθμευσης λεωφορείων και ταξί, «έξυπνες» στάσεις επιβίβασης και σύγχρονους χώρους υγιεινής. Η συνέργεια που δημιουργείται με το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, τα τρία Χάνια της περιοχής, τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης που έχουν ήδη εκτελεστεί και την πλήρη ανακαίνιση όλων των γύρω κτιρίων, πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος, θα προσδώσει μια απίστευτη δυναμική στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος θα επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο και επεσήμανε ότι για την εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διάρκεια των εργασιών θα λειτουργεί το νεοκατασκευασμένο πάρκινγκ της οδού Φελλάχογλου, ενώ θα διατίθενται για δωρεάν στάθμευση κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ο ανοικτός χώρος μεταξύ της Πλατείας Κέννεντυ και του Α΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου, καθώς και ο χώρος του Ιακώβειου Σταδίου εάν χρειαστεί.

Εκτός του μεγάλου σύγχρονου τερματικού σταθμού λεωφορείων στην περιοχή «Καραβέλλα», το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία δύο χώρων μετεπιβίβασης και στάθμευσης λεωφορείων, ο ένας επί της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων και ο δεύτερος στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου στο Λιμανάκι. Περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία και τοποθέτηση 196 «έξυπνων» στάσεων λεωφορείων στην Πάφο και τη Γεροσκήπου, καθώς και τη δημιουργία 30 σύγχρονων χώρων δημόσιας υγιεινής.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close