Cine News , Κινηματογράφος

Το Σάββατο θα δούμε δύο υπέροχες ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Με αυτές τις 2 ταινίες αρχίζει το θερινό κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2020

Το Pantheon σε συνεργασία με την STS Εvents στηρίζουν τους Κύπριους σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και τον Κυπριακό πολιτισμό με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα διαρκείας στον κυπριακό κινηματογράφο, προσφέροντας στο κυπριακό κοινό τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει κάτω από τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό ταινίες όλου του κινηματογραφικού φάσματος (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ), με την Κύπρο και τους δημιουργούς της στο επίκεντρο. 

Στις 20 Ιουνίου, ημέρα έναρξης του αφιερώματος, θα τιμηθεί η παρακαταθήκη του προσφάτως αποβιώσαντος σημαντικού Κύπριου σκηνοθέτη Χρίστου Σιοπαχά και θα προβληθεί η ταινία του «Η κάθοδος των εννιά».

Σάββατο 20.06.2020
20:30 - Η Κάθοδος των 9 - Σκηνοθεσία: Χρίστος Σιοπαχά
22:45 - Committed - Σκηνοθεσία: Στελάνα Κλήρης

Η Κάθοδος των 9' - Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1949 και ο εμφύλιος πόλεμος βαίνει προς το τέλος του. Μια μικρή ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Ταΰγετο και να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα. Πίσω τους όλα έχουν καταρρεύσει, κανείς δεν τους περιμένει ούτε μπορούν να ελπίζουν σε κάτι. Στην απελπισμένη πορεία τους προς τη θάλασσα, ο καπεταν-Νικήτας και οι οκτώ άντρες του εξοντώνονται από τον ανασυστημένο εθνικό στρατό και τους οπλισμένους χωρικούς. Ο μόνος που επιβιώνει είναι ο βενιαμίν της ομάδας, ο δεκαοκτάχρονος Νάσιος.

Committed - Η ταινία Committed της Στελάνα Κληρής είναι μία πολλά υποσχόμενη ανεξάρτητη παραγωγή από την Κύπρο. Η ταινία πραγματεύεται την τυχαία συνάντηση στην ύπαιθρο της Κύπρου, μίας νύφης που το έχει σκάσει από τον γάμο της και ενός άντρα που πιέζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, ενώ δεν τον ενθουσιάζει η ιδέα της δέσμευσης.

-Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο.
-Προπώληση Εισιτηρίων στην SoldOut Tickets.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close