Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κάτι αλλάζει στον ιστορικό πυρήνα του Στροβόλου… και είναι όμορφο (εικόνες)

Αλλάζει όψη το ιστορικό κέντρο Στροβόλου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου ενέκρινε το Έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Δήμου “Slow City”. Το Έργο στοχεύει στην αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα Στροβόλου, με μια σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας μια πόλη με πιο ανθρωποκεντρικό και βιώσιμο χαρακτήρα.

Αναμένεται ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τους μελετητές του Έργου θα ολοκληρώσει άμεσα τα κατασκευαστικά σχέδια, έτσι ώστε να ξεκινήσει η πρώτη φάση της ανάπλασης του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου εντός του 2021.

Το Έργο στοχεύει στη σταδιακή προβολή και διαμόρφωση έξι σημαντικών σημείων στον παλαιό Στρόβολο, τα οποία συνδέονται με το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του δημόσιου χώρου. 

Κάτι αλλάζει στον πυρήνα Στροβόλου… σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. 'Κάτι αλλάζει στον ιστορικό πυρήνα του Στροβόλου… και είναι όμορφο! Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τα έργα ανάπλασης του παλαιού Στροβόλου, “Slow City”, έπειτα από πολλή δουλειά, σκέψη και προσπάθεια. Σε συνεργασία με τους μελετητές του Έργου ετοιμάζονται τα κατασκευαστικά σχέδια, με στόχο να ξεκινήσει η πρώτη φάση του Έργου εντός του 2021.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει υπερηφάνεια και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, με το ιστορικό κέντρο του Δήμου  μας να αναζωογονείται, όπως του αξίζει και να παύει να αποτελεί απλώς κέντρο διερχόμενων αυτοκινήτων. Στόχος του Έργου “Slow City- Slow your senses” είναι να επιτρέψει στον άνθρωπο να ρίξει ρυθμούς και να απολαύσει την ιστορική καρδιά της πόλης. Κάτι που μας έμαθε η πανδημία, με σκληρό τρόπο, είναι να τρέχουμε λιγότερο και να βιώνουμε τη στιγμή, εκτιμώντας τι υπάρχει γύρω μας. 

Η «αργή πόλη» παρέχει την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της πολιτικής του δημόσιου χώρου, δημιουργώντας πλατείες και χώρους όπου μπορεί κανείς να περπατήσει και να απολαύσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το περιβάλλον. Το Έργο διαθέτει έναν καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, βασίζεται στις αρχιτεκτονικές τακτικές της διατήρησης του υφιστάμενου ιστορικού και περιβαλλοντικού ιστού, παρέχοντας παράλληλα καλύτερη συνδεσιμότητα και αναδεικνύοντας ιδιαίτερα στοιχεία της περιοχής. 

Όλοι οι Στροβολιώτες εντοπίζαμε την ανάγκη για αναζωογόνηση ενός ξεχωριστού μέρους της πρωτεύουσας, του παραδοσιακού πυρήνα όπου το χθες συναντάται με το σήμερα, μιας περιοχής άρρηκτα συνδεδεμένης με τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, ενός χώρου που μαρτυρά την ιστορία και τον πολιτισμό μας, τις ρίζες μας. Γι’ αυτό και μας συγκινεί ιδιαίτερα ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021, 200 χρόνια από τη συμπλήρωση της Εθνικής Παλλιγενεσίας του 1821, στη γενέτειρα του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά, προς το καλύτερο". 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close