News , Guide

Πότε θα πληρωθούν από το κράτος οι (250.000) εργαζόμενοι

25 χιλ. εργαζόμενοι αναμένουν την κρατική στήριξη

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2020

Στην αναμονή για να πληρωθούν βρίσκονται περίπου 250 χιλ. εργαζόμενοι, οι οποίοι λαμβάνουν κρατική στήριξη λόγω των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρόκειται για 220 χιλ. μισθωτούς και 31 χιλ. αυτοτελώς εργαζόμενους, οι οποίοι συμμετέχουν στα κυβερνητικά σχέδια και αναμένουν τα εμβάσματα του υπουργείου Εργασίας για την περίοδο 13 Μαΐου-12 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του «Φ», η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι η πληρωμή των επιδομάτων θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα προς το τέλος της εβδομάδας και μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων από το μηχανογραφικό σύστημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη πληρωμή άρχισε να γίνεται από τις 22 Μαΐου, οπότε αυτή η ημερομηνία θεωρείται καταληκτική για να μπαίνουν τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τη συμπλήρωση ενός μήνα. Αυτή η πληρωμή επιδομάτων από το κράτος για χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοεργοδοτούμενους αναμένεται να είναι η τελευταία με αυτή τη μορφή.

Οι σχεδιασμοί για να νέα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν μέχρι αύριο. Οι πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να διαφοροποιεί τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας. Τα νέα σχέδια θα έχουν χρονική διάρκεια μέχρι τέλος Οκτωβρίου σε πρώτη φάση.

Θα καλύψουν την απασχόληση κυρίως των ξενοδοχειακών μονάδων που ενδεχομένως να μη λειτουργήσουν καθόλου, τα κέντρα εστίασης των παραλιακών περιοχών των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί δραματικά όπως επίσης των συναφών τουριστικών καταστημάτων και υπηρεσιών ενώ στη λίστα των σχεδίων θα περιληφθούν και οι εποχικές επιχειρήσεις θαλάσσιων αθλημάτων. Σε μια δεύτερη φάση, τα προγράμματα στήριξης της εργασίας, ειδικότερα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, υπάρχουν σκέψεις να επεκταθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Μέχρι σήμερα, τα σχέδια στήριξης της εργασίας κάλυψαν από τις 15 Μαρτίου, περίπου 220χιλ. εργαζόμενους και αυτοτελώς εργοδοτούμενους που βρέθηκαν, λόγω της πανδημίας, σε πλήρη ή μερική αναστολή. Την πρώτη περίοδο στήριξης μέσω των ειδικών προγραμμάτων του υπουργείου εργασίας, επιδοτήθηκαν 170 χιλ. άτομα με €93 εκατ., ενώ στη δεύτερη φάση επιδοτήθηκαν 180 χιλ. άτομα με €124 εκατ. Επιπρόσθετα, το υπουργείο Εργασίας κάλυψε ενδιαμέσως και περίπου 8 χιλ. αιτήσεις οι οποίες κρίθηκαν δικαιολογημένες για να ενταχθούν στα σχέδια επιδότησης της εργασίας. Για την τρίτη περίοδο, από 13 Μαΐου με 12 Ιουνίου, το κράτος στο πλαίσιο των σχεδίων του υπουργείου εργασίας χρειάστηκε να δαπανήσει κοντά στα €120 εκατ.

Πηγή: Philenews

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close