Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 10 νέα spots της Κύπρου που αξίζουν την προσοχή σου

Ειδυλλιακοί προορισμοί μας συστήνονται για πρώτη φορά, ενώ άλλοι ανανεώνονται με επιτυχία

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2020

Το καλοκαίρι στην Κύπρο έφερε μαζί του αέρα ανανέωσης, ζωντανεύοντας τον παλμό του νησιού για ακόμη μια φορά και συστήνοντας στο ακούραστο (ομολογουμένως) κοινό της νέα στέκια, που θα γίνουν τα απόλυτα meeting points για τους ντόπιους.

Παράλληλα, αγαπημένες παλαιότερες επιλογές αλλάζουν και μεταφέρουν την αίσθηση της σύγχρονης εποχής στους επισκέπτες τους.

Από ατμοσφαιρικά café, υψηλής αισθητικής restaurants και μοναδικά premium bars, σε Λευκωσία και Λεμεσό κυρίως, που αξίζουν την προσοχή αλλά και την επίσκεψή σου... 

Αυτά είναι τα καλύτερα νέα στέκια που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Tapeo e Vino
Το νέο tapas wine bar Tapeo e Vino είναι από τα νέα εστιατόρια που άνοιξαν με το restart της εστίασης, μιας και δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του πριν από το lockdown. Και οφείλω να ομολογήσω ότι παρά τις λίγες μόνο μέρες λειτουργίας του, έχει ήδη βρει τη ροή και τα πατήματά του (αν και θα ήταν απόλυτα λογικό και το αντίθετο!). Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι εκπληκτικό, υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής. Το Tapeo e Vino προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ισπανική κουζίνα, με fusion κυπριακές γαστονομικές λεπτομέρειες, ενδιαφέροντα υλικά και πολλές ωραίες ιδέες στο μενού. Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο νεαρός σεφ Χαράλαμπος Κοτσώνης, γνωστός από τη συμμετοχή του σε reality μαγειρικής, ο οποίος συνεργάστηκε με δημοφιλή σεφ που ειδικεύεται στην ισπανική κουζίνα. 
>> (22777721) Λεωφόρος Στασίνου 16, Λευκωσία, Δ-Σ 18.00-24.00.

Interno 3
Tο Interno 3, εμπνευσμένο και δημιουργημένο από τους ιδιοκτήτες του Il Boccon Divino που επισκεπτόσουν στον Πρωταρά (στο Eden Square όπου πρόκειται να ανοίξει ξανά σε 1 μήνα), είναι σίγουρα ένα all day restaurant που αξίζει να προσέξεις. Θα το βρεις στην οδό Μενάνδρου 3, στο χώρο όπου μέχρι πρότινος απολάμβανες θαλασσινά και όστρακα στο Pyxida Oyster Bar. O δε χώρος του, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα καλαισθησίας και διακόσμησης. Εκείνο, όμως, που θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα είναι και η κάβα του, η οποία περιλαμβάνει πέρα από 100 ετικέτες από τον ξένο αμπελώνα, κυρίως ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά κ.ά., όλες διαλεγμένες για να συνοδεύουν ιδανικά κάθε γεύση. Όσον αφορά στο μενού του, αυτό είναι πλούσιο και άκρως ιταλικό, με αυθεντικές και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες. Το μενού του Interno 3, έχει αυθεντικά, ιταλικά πιάτα, πλούσια ορεκτικά, σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά, σούπες, ριζότο και νόστιμα κυρίως πιάτα με φιλέτα αλλά και θαλασσινά, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς της εν λόγω κουζίνας. 
>> (22 516516) Μενάνδρου 3, Λευκωσία. 

Los Churros Amigos
Μετρά μόλις μερικές εβδομάδες ζωής και σίγουρα ήρθε για να δώσει γεύση στα βράδια σου! Ο λόγος για το Los Churros Amigos, τον νέο πειρασμό της πρωτεύουσας, που επινόησαν τρεις φίλοι και ήρθε για να προσφέρει μια νόστιμη πρόταση. Churros, ισπανικούς λουκουμάδες δηλαδή. Εδώ θα βρεις τα νόστιμα μακρόστενα ισπανικά churros που βουτιούνται μέσα σε λιωμένη πραλίνα ή πασπαλίζονται με διάφορα toppings και τρελαίνουν τον ουρανίσκο. Στα συν βάλε και το ότι η πραλίνα αλλά και η καραμέλα φτιάχνονται καθημερινά στο μαγαζί/εργαστήρι τους. Εσύ, απλά μπες στη σελίδα τους στο Instagram και διάλεξε τι τραβά περισσότερο η όρεξή σου. Ξεκίνησε το ταξίδι σου με ένα κλασικό ισπανικό, τραγανό churros, με ζάχαρη και κανέλα, ή επίλεξε το to share το οποίο αποτελείται από 5 sticks churros βουτηγμένα σε πραλίνα και με λαχταριστούς συνδυασμούς toppings (φουντούκια, καρύδια, φυστίκια, Οreo και Κit Κat). Ωστόσο, αυτό που θα σε μυήσει πραγματικά στον νόστιμο κόσμο των churros είναι το boost. Ένα μεγάλο churros, βουτηγμένο σε πραλίνα και απογειωμένο με 2 toppings. Στο Churros Amigos μπορείς όμως να βρεις και το churros box, για να κεράσεις όλη την παρέα, το οποίο περιλαμβάνει 16 κομμάτια churros, επίσης με πραλίνα και επιλογές toppings.
Οι παραγγελίες γίνονται μέσω της σελίδας τους στο Instagram, εξυπερετώντας από τις 18.00-22.30. 

Elysian - Plant Based Kitchen Bar
Με ένα όνομα που θα πει όμορφο και δημιουργικό, θεϊκή έμπνευση, γαλήνιο και υπέροχο... μια αρχαιοελληνική λέξη, και το οποίο αντικατοπτρίζει απόλυτα το ύφος και το φαγητό του μαγαζιού αυτού που μόλις σήμερα άνοιξε τις πόρτες του στη Λευκωσία, στην οδό Διαγόρου. 
Στο μενού μπορεί κανείς να βρει ελληνική σαλάτα με σπιτική και άκρως χορτοφαγική «φέτα», σαλάτα με ωμοφαγικό τάκο από καρύδι και λιαστή πάνω σε πέπλο πράσινων λαχανικών και dressing sour cream, wrap με ωμοφαγική «τονοσαλάτα», ένα «beefy burger» που φέρει την υπογραφή του μαγαζιού και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' το καλύτερο burger της πόλης, ενώ, τέλος, ο καφές του hausbrandt θα συντροφεύει τα κρύα και ζεστά ροφήματα μας.  Όχι, δεν μένει εδώ, αλλά προχωρά ένα βήμα παρακάτω, διαθέτοντας μόνο ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
(99 533486) Διαγόρου 15, Λευκωσία. Δ-Παρ 07.00-16.00.

Sedici Italian Bar
Ένας νέος χώρος ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του απόψε στη Λευκωσία, κι όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις της σεζόν! Ο λόγος για το Sedici Italian Bar, το οποίο θα λειτουργήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας, αποτελώντας μια ευχάριστη νότα για τα απογεύματα και τις νύχτες του φετινού καλοκαιριού. Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ιταλικού "aperitivo’, ο ιδιαίτερος χώρος του Sedici έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας μέσα από μια επίλεκτη γκάμα κοκτέιλ και κρασιών, συνοδευόμενων πάντα από καλόγουστες ιταλικές γεύσεις. Έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα στην επιλογή των πρώτων υλών, σκοπός του νέου χώρου εστίασης είναι η δημιουργία αρωμάτων και γεύσεων που συνάδουν με την ιταλική  φινέτσα των δρόμων του κοσμοπολίτικου Μιλάνου. Καινοτομία στη λειτουργία του νέου μαγαζιού αποτελεί το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων, που παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών. 
(99 161622) Γρίβα Διγενή 6, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-01.00.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Jam Limassol
Tο νέο restaurant-bar  της πόλης, υποσχέθηκε μία πραγματικά νόστιμη εμπειρία.... και όσοι είχαν την τύχη μέχρι σήμερα να το δοκιμάσουν, κάνουν λόγο για ένα πραγματικά εύγευστο προοριστό, ο οποίος υπηρετεί κατά βάση τη μεσογειακή κουζίνα. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, ακολούθως σερβίρει brunch, μεσημεριανό και dinner με πιο γκουρμέ πιάτα για το βράδυ! Με άλλα λόγια σου φτιάχνει από burger, pasta, σαλάτες, sandwich, healthy επιλογές, pankaces, και αβγά μέχρι και foie gras. Στα συν πρόσθεσε ότι στο μενού του έχει και vegan επιλογές, ικανοποιώντας κάθε ουρανίσκο! Ρίχνοντας μάλιστα μερικές κλεφτές ματιές στο χώρο, είδαμε ένα σκηνικό εντυπωσιακό, με λουλουδάτο wallpaper στον τοίχο, άπλετο ξύλο, υπέροχο φωτισμό και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, τα οποία είναι ήδη έτοιμα να σε υποδεχθούν (έως ότου τα μέτρα επιτρέψουν και τη λειτουργία τού εσωτερικού του χώρου).
>> (25353209) Δημήτρη Μητρόπουλου 7-9, Λεμεσός. 

Billy Jo Sports House
Ένα νέο πραγματικό Sports Bar μόλις έφτασε στη Λεμεσό, δίνοντας χρώμα και χαρακτήρα στην πολυσύχναστη λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως. Το νέο στέκι της πόλης, που φτιάχτηκε από την αρχή, έχει μοναδικό χαρακτήρα, φανταστική ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον, πολλές οθόνες για να βλέπεις τους αγώνες, σκηνή για live και καλό φαγητό και παγωμένες μπίρες. Στο μενού του θα βρεις από χορταστικές σαλάτες, νόστιμα σάντουιτς, ζουμερά μπέργκερ, κρεατικά, combos κ.ά. μέχρι κοκτέιλ, τεκίλες, γλυκά και καφέδες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε η ώρα να το τσεκάρουμε! 
(99 911710) Αγ. Φυλάξεως 126, Λεμεσός.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Santa Elena Homemades
Η μέχρι πρότινος διάσημη ψαροταβέρνα του Ζυγίου, άλλαξε και μας παρουσιάζει εδώ και λίγες μέρες το νέο της πρόσωπο.  Το Santa Elena επέστρεψε διαφορετικό αλλά διατηρώντας πάντα την ίδια αγάπη για το «Καλό Φαγητό».Μετατράπηκε λοιπόν σε ένα χώρο που σερβίρει δροσερό μαχαλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο, homemade κέικ, γλυκό του κουταλιού ή ακόμα και αυθεντικό κυπριακό brunch. Η κ. Ελένη άφησε το ψάρι στην άκρη και μπήκε και πάλι στην κουζίνα για να φτιάξει νοστιμότατους λουκουμάδες, γλυκά του κουταλιού, φρέσκες σαλάτες με τοπικά προϊόντα καθώς και λαχταριστό κυπριακό brunch με αβγά δικής της παραγωγής και με χαλλούμι που φτιάχνει η ίδια! Αν θέλεις να ζήσεις μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, τότε σε περιμένουμε με τις καινούριες σπιτικές μας λιχουδιές στο Santa Elena.
>> (24 332203) Απ. Βαρνάβα 8, Ζύγι. 
 

ΕΡΧΕΤΑΙ...

Café Mercedes Summer Sky Lounge
Το περιμένουμε πώς και πώς! Το νέο στέκι της πρωτεύουσας, που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, θα έχει την υπογραφή του Café Mercedes, το οποίο αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει δίπλα στο ιστορικό Ledra Palace, σε έναν µαγευτικό κήπο µε αγκαλιά το πράσινο. Κάθε ηλιοβασίλεµα θα µας υπόσχεται ένα ονειρικό ταξίδι διασκέδασης και γεύσης. Το design επιµελήθηκε ο Μάριος Ίτσης και λειτουργεί σαν καθρέφτης του περιβάλλοντος χώρου. Από τα floral prints πέριξ του χώρου µέχρι και τον φωτισµό που διακοσµεί δέντρα και φυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό, προσδίδουν µία φρέσκια, ζωντανή διάθεση σε κάθε γωνιά του κήπου. To µενού επιµελήθηκε ο Chef Ανδρέας Ανδρέου, και µας µεταφέρει στη νέα φιλοσοφία των γνωστών σε όλους Pinchos από την Ισπανία, αλλά σε µία πιο µοντέρνα εκδοχή µε διεθνείς και Ιαπωνικές γεύσεις. Τα cocktail που θα συνοδεύσουν τις ευφάνταστες αυτές δηµιουργίες είναι κλασικές επιλογές αλλά και φρέσκες, µοντέρνες προτάσεις, που προβλέπονται όλα δροσερά και άκρως απολαυστικά.
>> (22 270777 & 99555156) Μάρκου Δράκου 16, 1102 Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close