Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Λάρνακα θα είναι η έκπληξη φέτος το καλοκαίρι

Η πόλη δίπλα στη θάλασσα έχει να προσφέρει κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2020

Η Λάρνακα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη του νησιού καθώς και ιδανική λύση για τα weekends, για τους κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά και της Λεμεσού (και όχι μόνο), μίας και απέχει μόλις 20 λεπτά οδικώς από τη Λευκωσία και λίγο παραπάνω από τη Λεμεσό. 


  
Ωστόσο, η πόλη φέτος έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει την έκπληξη στις προτιμήσεις των επισκεπτών το ιδιαίτερο αυτό καλοκαίρι –ειδικά αν έχεις οικογένεια και παιδιά!

Παραλίες, παιγνιδότοποι, watersport, περίπατοι στα σοκάκια, θεματικά πάρκα, εξαιρετικές επιλογές εστίασης και ατέλειωτες ώρες στην αμμουδιά είναι μόνο η αρχή για να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές, χωρίς ταλαιπωρία! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 


  
Όλη η πόλη στα πόδια σου
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η Λάρνακα είναι ένα «υπαίθριο mall» όπου εκεί μπορείς να ζήσεις πολλές εμπειρίες; Και εξηγούμαι. Στην πόλη αυτή έχεις όλες τις ανέσεις μπροστά σου και το δίλημμα είναι απλά τι να πρωτοδιαλέξεις: βόλτα, ψώνια ή διασκέδαση;

Μπορείς να θαυμάσεις και να εξερευνήσεις την πόλη περπατώντας στα σοκάκια και στους δρόμους που οδηγούν στο φημισμένο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων αλλά και στο ιστορικό της κέντρο. Η πόλη, αν και καθόλου μικρή, σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να την περπατήσεις εύκολα και σίγουρα με ασφάλεια. 


  
Αν πεινάσεις, σου δίνει άφθονες επιλογές φαγητού σε κάθε της σημείο –ψάξε μεν τα δημοφιλή στέκια στο Μακένζι, μη σταθείς όμως μόνο σε αυτά. Αναζήτησε επίσης νοστιμιές σε εστιατόρια που βρίσκονται γύρω από το κέντρο, σε αρχοντικά και στοές, και προσφέρουν από brunch και γλυκά, μέχρι γκουρμέ αλλά και πιο παραδοσιακές γεύσεις. Ενώ από το απόγευμα και μετά μπορείς να πιεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα, κι αν η ατμόσφαιρα το σηκώνει ένα ποτήρι καλό κρασί ή και καλό κοκτέιλ.

Αν είσαι και shopaholic, τότε προτείνω να κάνεις στάση και στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, όπου φιλοξενούνται μαγαζιά με γνωστά και αγαπημένα brands. Άλλωστε, η βόλτα στο κέντρο για ψώνια έχει γίνει πλέον απόλαυση, χάρη στην όμορφη νέα όψη που έχει αποκτήσει η περιοχή.  


  
Ατέλειωτη διασκέδαση! 
Αν μια πόλη κάνει τα παιδιά να χαμογελούν (και μαζί με αυτά και τους γονείς τους), τότε μπορείς να πεις ότι είναι ιδανική. Και η Λάρνακα το έχει εξασφαλίσει αυτό, διαθέτοντας αρκετούς χώρους για παιχνίδι, διασκέδαση και χαρά, εντός και εκτός θάλασσας.


  
Τα κουβαδάκια σου και πάμε παραλία! 
Οι παραλίες της Λάρνακας είναι ίσως οι ιδανικότερες για παιδιά. Θεωρούνται οι πιο ασφαλείς αφού έχουν πολύ ρηχά νερά, δεν υπάρχουν βράχοι, ούτε υπόγεια ρεύματα και είναι αμμώδεις. Τα δε water sports (όπως φουσκωτά κ.ά.) αποκλειστικά για παιδιά, θα τους χαρίσουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και ανεμελιάς, με ασφάλεια! 


  
Συνδύασε παιχνίδι και θάλασσα
Από τη μία άκρη του παραλιακού της μετώπου μέχρι την άλλη, θα βρεις υπαίθριους παιχνιδότοπους, με ελεύθερη μάλιστα πρόσβαση σε όλους, που αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! 

Άλλωστε, τα παιδιά δεν λατρεύουν μόνο τα παιχνίδια στο νερό, αλλά και τους χώρους με τα ξύλινα παιχνίδια, και στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας μπορούν να τα έχουν και τα δύο, με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Αναζήτησε τους δύο υπέροχους παιχνιδότοπους στην παραλία των Φοινικούδων, παίξε στην παραλία Μακένζι, επιδώσου σε ατέλειωτο παιχνίδι στην παραλία Καστέλα και στην παραλία της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου. 


  
Πάμε για παγωτό
Μετά από τόσο παιχνίδι και βουτιές, ένα διάλειμμα επιβάλλεται! Πόσω μάλλον αν μιλάμε για ένα δροσιστικό διάλειμμα, με λαχταριστό παγωτό. Κι αν θες να μάθεις πώς είναι η πραγματική γεύση ενός αυθεντικού παγωτού, τότε κάνε μία βόλτα από τις παγωταρίες της λεωφ. Τάσου Μητσόπουλου (κοντά στο Μακένζι / περιοχή Ψαρολίμανο), απόλαυσέ το και συνέχισε να απολαμβάνεις την βόλτα σου στον πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά, δίπλα στο κύμα, που απλώνεται μέχρι και το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.


  
Ώρα για εξερεύνηση
Αν κάποια στιγμή, λοιπόν, αναζητήσετε μία εναλλακτική επιλογή από την παιδική χαρά και τον παιδότοπο, τότε προτείνουμε εκδρομή στα πέριξ της πόλης, και επίσκεψη σε ένα από μοναδικά θεματικά πάρκα που βρίσκονται στην περιοχή. Πρώτη στάση στο πανέμορφο Camel Park, για σαφάρι στην περιοχή Μαζωτού και γνωριμία με τα ζωάκια του πάρκου (ελάφια, στρουθοκαμήλους, κατσίκες, άλογα, γαϊδούρια, καγκουρό) και τη φύση της γύρω περιοχής.


  
Επόμενος σταθμός η επίσης διάσημη και υπέροχη Golden Donkeys Farm για γραφικές βόλτες με τα γαϊδουράκια στην ύπαιθρο της Σκαρίνου και όχι μόνο, καθώς το πάρκο φιλοξενεί διάφορα ζώα, περιλαμβάνει εστιατόριο, μαγαζάκι με προϊόντα από γάλα γαϊδούρας κ.ά., μουσείο και πολλά ακόμα.

Πρόκειται για ένα καλοκαίρι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αφού μπορεί να προχωρούμε σε σταδιακή άρση των μέτρων, ωστόσο στην πόλη του Ζήνωνα τα έργα, με σκοπό την εξέλιξη και αναβάθμιση της πόλης, συνεχίζονται απρόσκοπτα.

*H δυνατότητα επίσκεψης σε κάποιους από τους πιο πάνω χώρους υπόκειται στην άρση των περιοριστικών μέτρων από το κράτος. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close