Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Tapeo e Vino: Φάγαμε στο ολοκαίνουριο tapas wine bar της πρωτεύουσας!

Πήγαμε, φάγαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020

Όταν ο σεφ/ιδιοκτήτης του πρώην εστιατορίου No Reservations στη Λευκωσία έφυγε για Ιταλία, όλοι βλέπαμε το χώρο για αρκετό καιρό, κλειστό. Την έκπληξη όμως ήρθε να κάνει ένα καινούργιο μαγαζί.

Το νέο tapas wine bar Tapeo e Vino είναι από τα νέα εστιατόρια που άνοιξαν με το restart της εστίασης, μιας και δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του πριν από το lockdown. Και οφείλω να ομολογήσω ότι παρά τις λίγες μόνο μέρες λειτουργίας του, έχει ήδη βρει τη ροή και τα πατήματά του (αν και θα ήταν απόλυτα λογικό και το αντίθετο!). Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι εκπληκτικό, υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής.

Τα τραπέζια τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, ενώ το καινούργιο εξωτερικό deck αποτελεί το ιδανικό "καταφύγιο" για τις γλυκές καλοκαιρινές βραδιές στην πρωτεύουσα.

Ο χώρος γενικότερα είναι μοντέρνος με αρκετές κλασικές πινελιές που του χαρίζουν μια χαλαρή και συνάμα ισορροπημένη ατμοσφαιρικότητα.

Το Tapeo e Vino προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ισπανική κουζίνα, με fusion κυπριακές γαστονομικές λεπτομέρειες, ενδιαφέροντα υλικά και πολλές ωραίες ιδέες στο μενού. Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο νεαρός σεφ Χαράλαμπος Κοτσώνης, γνωστός από τη συμμετοχή του σε reality μαγειρικής, ο οποίος συνεργάστηκε με δημοφιλή σεφ που ειδικεύεται στην ισπανική κουζίνα.

Η κάρτα δεν είναι μεγάλη αλλά ιδιαίτερα περιεκτική και εύστοχη. Συμπεριλαμβάνει κρύα και ζεστά τάπας, τρία διαφορετικά buns, πέντε κυρίως πιάτα, 2 platters και δύο γλυκά.

Από τα κρύα ξεχωρίζουν η σαλάτα ταμπούλι με κινόα με ντομάτα και grapefruit (€10), η root salad με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών (€11), από τις μπρουσκέτες αυτή με κατσικίσιο τυρί και αχλάδι (€6), ενώ από τα ζεστά τα angus mini burgers (€12), το chicken pop corn (€9), τα γλειφιτζούρια με γαρίδες και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο (€8) και οι κροκέτες με τυρί, ζαμπόν και πέστο κόκκινων πιπεριών (€10).

Η σειρά των bao buns συμπεριλαμβάνει χοιρινό με αρωματικά βότανα (€8), καβούρι (€10) και χορτοφαγικά με ρόκα, φράουλες αβοκάντο και βινεγκρέτ μούρων (€6). Από τα κυρίως πιάτα μας κίνησαν την προσοχή αυτό με τα μύδια σε άσπρο κρασί €10, το χοιρινό με σάλτσα ρακόμελο (€13) και το κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών και rice pot (€12).

Το επιστέγασμα της γαστρονομικής αποθέωσης θα αποτελέσει και για σένα το σοκολατένιο γλυκό, μια γκανάζ σοκολάτας με μπισκότο, παγωτό μάγκο, και όντως εντυπωσιακό coulis από passion fruit (€7), ενώ την περιέργεια μάς κίνησε επίσης και το τηγανητό γάλα με παγωτό μαστίχα (€6).

Η λίστα με τα ποτά περιλαμβάνει 21 είδη κοκτέιλ, από τα οποία τα 11 είναι signature, 32 ετικέτες κρασιών κυρίως από Ισπανία, Ελλάδα και 2-3 από Κύπρο, γύρω στα 9 είδη μπίρας, διάφορα άλλα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά.

Πρόκειται για ένα μαγαζί που σίγουρα δεν πας μόνο για μια φορά.

Σου κινεί γαστρονομικά την περιέργεια να θες να τα δοκιμάσεις όλα…!  

(22777721) Λεωφόρος Στασίνου 16, Λευκωσία, Δ-Σ 18.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close