Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για κλέφτικο και μεζέ σε 6+1 δροσερές αυλές εκτός πόλης

Οι Πέμπτες είναι για οφτό και μπίρα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020

Το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το οφτό κλέφτικο. Κατσίκι ή πρόβατο ψημένο για ώρες στον φούρνο με πατάτες λουκούμι. Σερβίρεται με πουργούρι, σαλάτα, ορεκτικά και σε κάθε εστιατόριο θα βρούμε ίσως κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου και άλλα καλούδια της κυπριακής κουζίνας.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη είναι οι μέρες που παραδοσιακά σερβίρεται στα εστιατόρια της Κύπρου αλλά θα το βρεις και άλλες μέρες της εβδομάδας. Ένα πιάτο που αγαπάμε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και το συνοδεύουμε μαζί με παγωμένη μπίρα. 

Το Check In Cyprus έψαξε και σου προτείνει κάποια από τα μαγαζιά που σερβίρουν το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού και σου τα προτείνει. 

Ταβέρνα Σουβάντζα
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία στην κοινότητα της Αγροκηπιάς θα βρεις την ταβέρνα Σουβάντζα, η οποία σερβίρει όλα τα καλούδια της κυπριακής κουζίνας στην πιο αυθεντική τους εκδοχή. Είδη σχάρας, σουβλάκι, κυνήγι και διάφορα μαγειρευτά. Ενώ, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, οι φούρνοι στην αυλή πυρώνουν και σου ετοιμάζουν οφτό και τταβά, τον οποιο σου τον σερβίρουν σε συνδυασμό με πατάτες και πουργούρι.
Κράτησε θέση ή δώσε έγκαιρα την παραγγελία σου, στα 22633360 - 99726230.

Κλατσίμπαμπας
Μπορείς να ξεχάσεις ένα τέτοιο όνομα; Όχι βέβαια! Αλλά ούτε και την άψογη γεύση του οφτού του! Το κρέας δένεται με σπάγκο και ψήνεται σε φούρνους-πιθάρια, πάνω σε κεραμίδι. Το τσεριώτικο στέκι, είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο αυθεντικό, κυπριακό κλέφτικο και γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που γεμίζει ασφυκτικά, με τόπακες και μη.
(22371852) Κώστα Μισιαούλη 45, Τσέρι.

Οι Μύλοι του Δαλιού
Εδώ θα πας, θα καθίσεις στην πλακόστρωτη αυλή και θα παραγγείλεις οφτό κλέφτικο μούρλια, το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι σου σερβιρισμένο με πιλάφι πλιγούρι και ολόφρεσκο, σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Σαλάτα και κάππαρη θα πλαισιώσουν επίσης το φαγητό σου.
Αρ. Μακαρίου Γ΄41Α, Δάλι, επ. Λευκωσίας. Για κρατήσεις 96741900.
Ανοιχτά καθημερινά (εκτός Δευτέρα).

Το Κουλτουριάρικο
 Ο υπέροχος μεζές του, τα εξαιρετικά μακαρόνια του φούρνου στο πήλινο, οι σεφταλιές, τα κρεατικά του, τα πεντανόστιμα κουπέπια και οι κεφτέδες του αλλά και η καλή εξυπηρέτηση θα σου μείνουν αξέχαστα. Αξέχαστο θα σου μείνει όμως και το νόστιμο οφτό του, το οποίο ετοιμάζει κάθε Πέμπτη (και για take away).
(99 625695) Λεωφ. Λευκωσίας-Λεμεσού 27, Μοσφιλωτή (στον κυκλικό κόμβο), Λευκωσία.

Κοκκινού
Σερβίρει καθημερινά κλέφτικο παρασκευασμένο με καλό αρνίσιο κρέας με ζουμερές πατάτες του φούρνου και πλιγούρι. Η αυλή της ταβέρνας είναι περιτριγυρισμένη από πεύκα και μαζί με τα πέτρινα τραπέζια που ολοκληρώνουν την εικόνα, νιώθεις πως βρίσκεσαι στην εξοχή.
(22533488) Λεωφ. Λάρνακας 33, Μοσφιλωτή, Λάρνακα. Δ-Κ 11.00-15.30 & 18.00-23.30 (εκτός Τρίτης).

Φουρνιστό
Το νέο εστιατόριο της Κοφίνου, σερβίρει οφτό κλέφτικο μούρλια, φτιαγμένο με τέχνη και μεράκι. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία χρόνων, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται σήμερα η δεύτερη γενιά.. Τα τέσσερα παιδιά του Πανίκκου και της Μάρως, οι οποίοι συνεχίζουν µια πολυετή παράδοση, µε το ψήσιμο του οφτού κλέφτικου να παραµένει… τέχνη! Παρόλα αυτά στον υπέροχο κήπο που έφτιαξαν στην Κοφίνου, δεν θα σερβίρεται μόνο οφτό αλλά και παραδοσιακά πιάτα της κυπριακής κουζίνας (όπως τταβάς, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, κολοκάσι, μανιτάρια, αγρέλια κ.ά.), σε έναν διαφορετικό μεζέ, που θα αλλάζει κάθε μέρα! Στο μενού ωστόσο θα βρεις και vegan πιάτα, για όσους ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής.
(99837957, 97632345, 77776181) Κερύνειας 1, Κοφίνου, επ. Λάρνακας.

Η φωλιά του Δράκου
Το Παραδοσιακό Μεζεδοπωλείο “Η φωλιά του Δράκου”, βρίσκεται στο χωριό Πεντάκωμο, μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη Λεμεσό. Πρόκειται για έναν καλαίσθητο, ζεστό, παραδοσιακό χώρο που προσφέρει γευστικούς μεζέδες, τους καλύτερους της πόλης. Διαθέτει ένα μοναδικής αισθητικής ρετρό εσωτερικό χώρο, καθώς και μία υπέροχη αυλή για τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού. "Η Φωλιά του Δράσκου" σε υποδέχεται στον φιλόξενο χώρο της και σε σερβίρει καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Από Πέμπτη μέχρι Κυριακή σερβίρεται στο μεζέ το καλύτερο οφτό κλέφτικο της πόλης!
(99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close