Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αλλάζει όψη ο παλιός Στρόβολος (εικόνες)

Πότε θα αρχίσει η ανάπλαση

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2020

Ο Στρόβολος –ένας από τους πιο μεγάλους δήμους του τόπου– ετοιμάζεται να αποκτήσεις νέα όψη, να γίνει πιο ανθρώπινος και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Γεωργίου, τα έργο ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου «Slow City» πήρε το πράσινο φως για υλοποίησή του. Το μεγαλεπήβολο έργο, για ανάπλαση του παλιού Στροβόλου εστιάζει στην έννοια του ’slow city’ και βασίζεται στις αρχιτεκτονικές τακτικές της διατήρησης του υφιστάμενου ιστορικού αλλά και του περιβαλλοντικού ιστού, της καλύτερης συνδεσιμότητας και της ανάδειξης των ιδιαίτερων στοιχείων της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τομέα της χρονικότητας».

Ακολουθεί η ανάρτηση:

Περηφάνια για τον Στρόβολό μας!
Δεν μπορώ να μην είμαι υπερήφανος σήμερα αφού ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου Στροβόλου κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη ετών. Καταφέραμε επιτέλους χθες βράδυ με τις συντονισμένες μας προσπάθειες να πάρουμε την έγκριση για τα πολυπόθητα έργα ανάπλασης του έργου «Slow City» για αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου μας από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου. Μπράβο σε όλους!
Χωρίς καθυστερήσεις, τα κατασκευαστικά σχέδια θα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσουμε στην πρώτη φάση της ανάπλασης αρχές του 2021, πάντοτε σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες και μελετητές του έργου.
Μία σημαντική εξέλιξη που δίνει προοπτική και αναζωογονεί ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιστορικά σημεία του Στροβόλου όπου το χθες συναντάται με το σήμερα της κυπριακής πρωτεύουσας. Ένα αδιαμφησβήτητα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, λαογραφίας, αρχιτεκτονικής και πολιτισμού του Στροβόλου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close