Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Απόψε κάνει πρεμιέρα ο ΘΟΚ

Ο κόσμος του θεάτρου στη θέση του, σε μια ανεπανάληπτη, ιστορική στιγμή

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2020

«Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Παπαλαζάρου. 

Απόψε στις 21:00 η καλοκαιρινή πρεμιέρα στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄!
Ακολουθούν παραστάσεις στις 10, 11 & 12 Ιουνίου.

Το διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη», βραβευμένο με Πούλιτζερ το 1938, επανέρχεται μετά την περιπέτεια της πανδημίας στα ανοιχτά κυπριακά θέατρα. Η φωτεινή, τρυφερή σκηνοθετική ματιά της Αλεξίας Παπαλαζάρου αναδεικνύει την ουσία του έργου, τα πολλά και διαφορετικά του επίπεδα, και με τη συμβολή μιας εξαιρετικής ομάδας ηθοποιών και συντελεστών φιλοδοξεί να μοιραστεί με το κοινό βαθιές συγκινήσεις και δυνατά συναισθήματα.
.
Η αριστουργηματική πένα του συγγραφέα μεταμορφώνει τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας των ηρώων μιας τυπικής επαρχιακής πόλης, στιγμές που συνήθως περνούν απαρατήρητες, καλυμμένες απ’ τη σκόνη της ρουτίνας και της Ιστορίας, στιγμές είτε μελαγχολικές είτε ρόδινες, είτε ταπεινές είτε ποτισμένες με μεγαλείο.
.
«Γιατί άραγε οι άνθρωποι δεν νιώθουμε το μεγαλείο της ζωής όσο είμαστε ζωντανοί; Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό;» αναρωτιέται η Έμιλι Γουέμπ, η νεαρή ηρωίδα του έργου. Για τον ίδιο λόγο που λησμονούμε όχι μόνο τα ασήμαντα, μα και τα σημαντικά. Στη δημοκρατία της μνήμης όλα είναι ίσα: η γεύση του φαγητού απ’ τα χέρια της μητέρας μας, ένα χάδι, η βαναυσότητα του πολέμου, οι χειρονομίες των εραστών, η φευγαλέα ευτυχία, οι πίκρες, τα θαύματα, γεγονότα που ορίζουν ακαριαία ένα «πριν» και ένα «μετά».
.
Το απλό πλην όμως πολυεπίπεδο και στιβαρό έργο του Ουάιλντερ μας υπενθυμίζει τι εστί ζωή και μας αποκαλύπτει με μαεστρία όλες της τις διαστάσεις. Αποθεώνει το καθημερινό, το τετριμμένο, όλες εκείνες τις στιγμές που δραπετεύουν σαν άμμος μέσα απ’ τα δάχτυλά μας, όλα τα σημεία συστολής και διαστολής που συνθέτουν τη ζωή – αυτό το πολύμορφο, πολύτιμο, εν πολλοίς ανεξήγητο και θαυμαστό φαινόμενο.
.
Ας βρεθούμε λοιπόν ξανά όλοι μαζί στις θέσεις μας και ας θυμηθούμε όλα εκείνα τα ασήμαντα, όλα τα μικρά, τα ελάχιστα, που κάνουν τη ζωή ΖΩΗ.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση-Δραματουργική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι τραγουδιών: Πάμπος Κουζάλης
Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
.
Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Γιάννης Μίνως, Μαρία Φιλίππου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κεντρικό ταμείο ΘΟΚ: Γρηγόρη Αυξεντίου 9, τηλ. 77 77 27 17.

– Το κεντρικό ταμείο του ΘΟΚ θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 20:00.

– ΔΕΝ θα πραγματοποιείται πώληση εισιτηρίων από το ταμείο του Αμφιθεάτρου Μακαρίου Γ΄.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ και 6€*
* Μειωμένο εισιτήριο ισχύει για ανέργους, συνταξιούχους, πολύτεκνους με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας.

Η κάρτα συνδρομητών θα ισχύει κανονικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ | ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ
Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στο θέατρο το αργότερο 45 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Συστήνεται στους θεατές να έχουν μαζί τους μάσκα, νερό και προσωπικό μαξιλαράκι.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close