Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Καλοκαίρι στον Πρωταρά: Εξερευνώντας τη μαγευτική Ριβιέρα της Κύπρου

Ο Πρωταράς αλλιώς: 10+1 things to do

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2020

Αν φέτος δεν καταφέρουμε να πάμε διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί ή στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού και μέτρων, δε μας πειράζει καθόλου...

Κι αυτό γιατί υπάρχει η καλύτερη επιλογή εντός! Ναι, στην Κύπρο μας! 

Εξάλλου, διαθέτουμε έναν προορισμό που θα ζήλευαν πολλοί, ενώ άλλοι τόσοι θα ποθούσαν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους! Πόσω μάλλον, να απέχουν από αυτόν μόνο μερικά χιλιόμετρα και να μπορούν να τον επισκέπτονται ακόμα και τα σαββατοκύριακα.

Φέτος, λοιπόν, θα κάνουμε διακοπές στον Πρωταρά, έναν κοσμοπολίτικο προορισμό με μοναδικής ομορφιάς παραλίες, με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχη αμμουδιά, φιλικό (και κυρίως ασφαλές) περιβάλλον ιδανικό για όλους και όλες τις ηλικίες, γελαστούς κατοίκους, και πολλά κρυμμένα μυστικά, που δίνουν απλόχερα στον επισκέπτη ένα σωρό λόγους για να τον ανακαλύψει και να τον ερωτευτεί. 

Ένας αποδεδειγμένα διαχρονικός και ασφαλής προορισμός που τα έχει όλα! Ο Πρωταράς είναι μοναδικός. Όπως είναι και το φαγητό του, που θα λατρέψεις δίχως άλλο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! 

Πάμε για βουτιές! 
Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένες με τη θάλασσα και ο Πρωταράς έχει υπέροχες παραλίες, απέραντες αμμουδιές και μοναδικά γραφικούς κοπλίσκους. Η θάλασσα είναι ρηχή και ζεστή, ενώ αν είσαι με την οικογένεια και μικρά παιδιά, οι περισσότερες αμμουδιές είναι σαν μία τεράστια παιδική πισίνα. 

Ωστόσο, υπάρχουν και οι «κρυφές παραλίες», γι’ αυτούς που αναζητούν ησυχία και χαλάρωση. Είναι οι μικροί κόλποι, Αρμυροπήγαδο, η παραλία Πεζουνόσπηλιοι, η παραλία Έλληνες και η παραλία Σκούταροι, που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψεις!
Αν θέλεις κοσμοπολίτικο περιβάλλον, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Τα πιο hot παρεΐστικα all day στέκια, βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, και περιμένουν να σε υποδεχθούν, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, για το δικό σου και το δικό τους καλό! 

Ανάμεσα στις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει η περιοχή, υπάρχει κι αυτή στην οποία μπορείς να πας με το αγαπημένο σου σκυλί (και με τον νόμο!). Είναι η Παραλία Σκύλων στην περιοχή Κάππαρη (Kapparis Dog Friendly Beach) και είναι η μοναδική στο είδος της παγκύπρια, μιας και πρόκειται για αμμώδη παραλία, με παιχνίδια αποκλειστικά για σκύλους καθώς και ειδικούς κάδους απορριμάτων. 


Και βεβαίως, αν είσαι από αυτούς που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ, θα δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στην ιστιοπλοΐα επικοινωνώντας με τον όμιλο Begafino που βρίσκεται πλησίον της παραλίας Αγίας Τριάδας. 
Ανακάλυψε την περιοχή!

Ο Πρωταράς, μπορεί να είναι ιδανικός για χαλάρωση και διασκέδαση, χάρη στο επιτυχημένο τρίπτυχο ήλιος - θάλασσα – αμμουδιά, ωστόσο προσφέρεται και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Γι’ αυτό μία βόλτα στον Πρωταρά, επιβάλλεται, για να θαυμάσεις όλα όσα απλόχερα χάρισε η φύση στην περιοχή! Μνημεία, πάρκα, μουσεία, μονοπάτια της φύσης, σπηλιές, και πολλά άλλα αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης ενδιαφέροντος και θαυμασμού για όλους.

Ξεκίνα από τον παραλιακό πεζόδρομο, που εκτείνεται για περισσότερο από 4 χλμ. και ενώνει την περιοχή της Περνέρας με την παραλία Fig Tree Bay, καθώς και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου με την παραλία Λούμα. Η διαδρομή θα σου δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις περισσότερο την περιοχή και συνάμα να ανακαλύψεις έναν θησαυρό από υπέροχες παραλίες. Την ίδια στιγμή είναι ιδανική για περπάτημα ή τζόκινγκ, καθώς απολαμβάνεις τη δύση του ήλιου πάνω από τα γαλάζια νερά της Μεσογείου.

Ανέβα όμως και στον Προφήτη Ηλία, το εκκλησάκι που στέκει αγέρωχο επάνω στον ψηλό λόφο του Πρωταρά. Επίλεξε να ανέβεις τα σκαλιά του αργά το απόγευμα και να απολαύσεις τη δύση του ήλιου από το πιο μαγικό σημείο της περιοχής.

Σου αρέσει το περπάτημα μέσα στην επιβλητική φύση; Ακολούθησε ένα από τα μονοπάτια της φύσης της περιοχής, που θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Εμείς προτείνουμε να ακολουθήσεις αυτό που αρχίζει από την Παραλία Κόννου, μεταξύ Πρωταρά και Κάβο Γκρέκο (Πηδάλιο), και θα σε οδηγήσει στη γραφική Σπηλιά του Κύκλωπα. Σε όλο το μήκος της διαδρομής, υπάρχει μια υπέροχη θέα προς τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσή αμμουδιά της παραλίας Κόννος, καθώς και των Αγίων Αναργύρων.

Στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείς κι ένα από τα πανέμορφα ξωκλήσια, μερικά μάλιστα από τα οποία βρίσκονται πάνω στην παραλία, ενώ άλλα στην κατοικημένη περιοχή του Παραλιμνίου! 

Αξίζει, λοιπόν, μία επίσκεψη στο μικρό, ταπεινό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται σε ένα γραφικό κόλπο τρία χιλιόμετρα από το Παραλίμνι και ορθώνεται πλάι στο ομώνυμο αλιευτικό καταφύγιο. Οι ψαράδες που δένουν τις ψαρόβαρκές τους στο μικρό λιμανάκι και οι περαστικοί προσκυνητές διατηρούν πάντοτε αναμμένο το καντήλι μπροστά στα εικονίσματα.

Την απόλυτη γραφικότητα ωστόσο, θα θαυμάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο στις Καλαμιές της περιοχής Περνέρα του Πρωταρά. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό και όμορφο λιμανάκι σαν καρτ ποστάλ. Το μικρό ξωκλήσι Αγίου Νικολάου, ντυμένο στα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα, "στέκει" πάνω από το λιμανάκι και την πανέμορφη παραλία Λούμα, προσθέτοντας έτσι εκείνη την τελευταία πινελιά στον πανέμορφο πίνακα της περιοχής...

Φυσικά, απαραίτητη και μια επίσκεψη στο παραδοσιακό σπίτι του Δήμου Παραλιμνίου, που βρίσκεται στην οδό Αγίας Μαρίνας, αρ. 5 στο Παραλίμνι. Πρόκειται για μια παλιά παραδοσιακή κατοικία που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα.  Στο παλαιό σπίτι, μπορεί να δει κάνεις μια πλούσια συλλογή από εκθέματα λαϊκής κυπριακής τέχνης, κατασκευές και εργαλεία που συνδέονταν με την καθημερινή ζωή και ασχολίες των κατοίκων, αναβιώνοντας παλιές καλές εποχές της Κυπριακής ζωής.

Βάλε γεύση στο καλοκαίρι σου
Αν κι εσύ αγαπάς να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, στον Πρωταρά, θα βρεις τον παράδεισό σου, μιας και η περιοχή φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, που εξειδικεύονται σε όλες τις κουζίνες. Απόλαυσε θέα, αλλά και καλό φαγητό σε ένα από τα υπέροχα εστιατόρια του παραλιακού Πρωταρά. Αξίζει όμως να κάνεις και μια βόλτα στο Παραλίμνι, όπου κι εκεί (γύρω από την πλατεία) θα βρεις μοντέρνα μαγαζιά που σου δίνουν εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές. Φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, sushi, μακαρονάδες, πίτσες, μεζέδες, οφτό κλέφτικο, στέικ, σνακ, σουβλάκι και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου! 

Μην ξεχάσεις για επιδόρπιο να απολαύσεις τους τραγανούς λουκουμάδες της περιοχής, όπως και δροσερό παγωτό! 

Το βράδυ, επιβάλλεται έξοδος για κοκτέιλ ή ποτό σε ένα από τα διάσημα μπαράκια της περιοχής! 

Πάμε για shopping
Βεβαίως και θα πας και για shopping, τόσο στο κέντρο της πόλης, στη λεωφ. Πρωταρά, όσο και στη λεωφ. 1ης Απριλίου, αλλά και στο κέντρο τoυ Παραλιμνίου, που φιλοξενούν μαγαζιά που θα θέλεις να επισκέπτεσαι καθημερινά, τώρα με νέο ωράριο μέχρι αργά το βράδυ! 

Σημαντικό επίσης είναι ότι η περιοχή διαθέτει και συγκοινωνίες, που σου επιτρέπουν να αφήσεις το αμάξι και διακινηθείς εύκολα και άνετα σε όλη την περιοχή! 

Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθούν πιστά κάθε οδηγία.

Ο Δήμος Παραλιμνίου είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει το κοινό και να προσφέρει κάθε πληροφορία για αξέχαστες διακοπές... στον τόπο μας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close