Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτή είναι η πρώτη πτήση που αναχωρεί από Κύπρο μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων

Σηματοδοτεί τηνέα ημέρα μετά τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2020

Της Aegean θα είναι η πρώτη πτήση που θα αναχωρήσει από την Κύπρο μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων, αρκετές εβδομάδες μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του covid-19. 

Το πρώτο αεροσκάφος είναι προγραμματισμένο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 8:00 το πρωί, ενώ η πρώτη πτήση που θα αφιχθεί είναι επίσης της Aegean, από την Αθήνα στις 12:15. 

Μιλώντας στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” του ΣΙΓΜΑ, η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη ανέφερε ότι την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένες άλλες δύο πτήσεις με προορισμό την Αθήνα από την Cyprus Air, ενώ κι άλλες εταιρίες προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια, ωστόσο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκ μέρους τους και άρα δεν έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί. 

“Είναι θετικό ότι από τις χώρες της κατηγορίας Α, αλλά και της κατηγορίας Β σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από τις 20 Ιουνίου και μετά. Όσον αφορά στις χώρες της κατηγορίας Γ, κυρίως για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία, οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προγραμματισμένες πτήσεις μετά τις 15 Ιουλίου. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση σε αυτές τις χώρες, αλλά και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκ μέρους της Κύπρου για τα προαπαιτούμενα”, είπε. 

Όπως είπε η κα Κουρούπη, η κίνηση της Wizz Air η οποία έρχεται στην Κύπρο με δύο αεροσκάφη, είναι σημαντική. Οι πτήσεις αρχίζουν από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, με τα δρομολόγια που ανακοίνωσε να αφορούν, πέραν των ελληνικών προορισμών (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) είναι από χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α, κάτι που προδιαθέτει για άμεσο όφελος για την Κύπρο. 

“Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το πόσο καλά θα πάμε έχει να κάνει με την ζήτηση που θα δημιουργηθεί για την Κύπρο από τις διάφορες χώρες και με πόση αυτοπεποίθηση θα δει ο κόσμος το νησί μας ως προορισμό για ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές”, εξήγησε. 

Πηγή:economytoday.sigmalive.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close