Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 όμορφες αυλές της Λεμεσού υπoδέχονται το καλοκαίρι

Ήσυχα βράδια, καλή παρέα, νόστιμο φαγητό σε χαριτωμένα μαγαζιά που θα αγαπήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2020

Οι αυλές επιστρέφουν, βγάζουν τραπεζάκια έξω και ετοιμάζονται για να υποδεχθούν την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι!

Τα πιο ωραία βράδια θα τα περάσουμε και πάλι φέτος μαζί με καλή παρέα σε μερικές πανέμορφες αυλές της Λεμεσού με νόστιμο φαγητό, κρασάκι και μπίρες.

Αν ψάχνεις που θα περάσεις ένα όμορφο, δροσερό βράδυ σου έχω τη λίστα.

Η Επαρχιακή
Φιλόξενη και ξακουστή, με άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικό μεζέ, η ταβέρνα 'Η Επαρχιακή' βρίσκεται στο χωριό Γερμασόγεια, σε ένα παλιό αρχοντικό - πλήρως ανακαινισμένο- και σε περιμένει με νόστιμο φαγητό, ποτό και διασκέδαση! Όμορφα στρωμένα τραπεζάκια στην άνετη αυλή σε περιμένουν να απολαύσεις την ποικιλία των μεζέδων, που φτιάχνονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες και με σεβασμό στις πατροπαράδοτες γεύσεις. 
(70074444, Αγίας Παρασκευής 27, Γερμασόγεια, Λεμεσός.

Η φωλιά του Δράκου στο Πεντάκωμο
Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, μεταμορφώνοντας το χαριτωμένο καφενεδάκι του παππού και της γιαγιάς τους σε ένα ρετρό μεζεδοπωλείο όπου τα στοιχεία του παλιού χώρου εναρμονίστηκαν στο σήμερα δίνοντας ένα υπέροχο και ντιζαϊνάτο αποτέλεσμα. To μικρό αυτό ταβερνάκι στο Πεντάκωμο άνοιξε την αυλή του, για να σου σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του, αλλά και το παραδοσιακό και αγαπημένο μας κλέφτικο. Παγωμένη μπίρα, καλό φαγητό και παρέα στην αυλή του.
(99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού, Λεμεσός. 

Αυλή του Βασιλέα
Μία μεγάλη αυλή, του βασιλιά βέβαια, θα σου προσφέρει τη δροσιά της και όμορφα βράδια με την παρέα σου. Παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα συμπληρώνει το μενού του μαγαζιού που περιλαμβάνει εκτενή λίστα από μεζέδες και νόστιμα μαγειρευτά. Η κάρτα κρασιών είναι μεγάλη και μπορείς να επιλέξεις αυτό που θα σε συντροφεύσει όλο το βράδυ μαζί με την παρέα σου.
(25352121) Αγ. Ανδρέου 239, Λεμεσός. Δ.-Κ 19.00-24.00.

Οινέας Μεζεδοπωλείο Μουσικοθεραπευτήριο
Είναι ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με μεράκι, που θα το βρεις στην ιστορική Πλατεία Ηρώων. Οι σπιτικοί του μεζέδες, με σεβασμό στην παράδοση και με αρώματα μεσογειακά, σε συνδυασμό με τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του και το πλούσιο ρεπερτόριο των μουσικών του, έχουν κατατάξει τον Οινέα ανάμεσα στα αγαπημένα στέκια των καλοφαγάδων και γλεντζέδων Λεμεσιανών κι όχι μόνο. Τα καλοκαίρια μάλιστα, που βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία, το σκηνικό που δημιουργείται σε ταξιοδεύει...
(96402323) Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός. 

Φόρσος
Η πανέμορφη αυλή του, η ατμόσφαιρα και η φιλική του προσέγγιση, σε συνδυασμό με το σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό του, το έχουν αναγάγει σε δημοφιλές στέκι. Οι δε κεφτέδες και τα εποχικά καραολιά που σβήνονται με ούζο, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών της. Οπότε δοκίμασέ τα! Από 21 Μαΐου, οπότε και επέστρεψε, ακολουθεί όλες τις οδηγίες για ασφάλεια.
(25329490) Αγίου Ελευθερίου 49, Πλατεία Μουταγιάκας. 

Άγιος Επίκτητος
Εδώ δεν θα ξεχωρίσεις μόνο την πανοραμική θέα του, αφού ατενίζει όλη τη Λεμεσό από ψηλά, αλλά και το φαγητό του που είναι, επίσης, καταπληκτικό, προσεγμένο και εντόπιο. Προτείνουμε να δοκιμάσεις τον κυπριακό μεζέ, ενώ αξίζει να βρεθείς εκεί τα βράδια με μουσική, οπότε το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με νότες από μπουζούκι και κιθάρα. Επέστρεψε και λειτουργεί καθημερινά από τις 18.00. 
(99346529) Πολιτιστικό Κέντρο Αρμενοχωρίου, Αρμενοχώρι. Δ-Κ 18.00-23.00 (κουζίνα).

Aλέτρι
Στον παραδοσιακό πυρήνα της Γερμασόγειας, πάνω στον κύριο δρόμο που οδηγεί στο χωριό, η ταβέρνα αυτή διατηρεί την εικόνα των παλιών, κυπριακών σπιτιών, όπου η αυλή ήταν πάντα διέξοδος από τη ζέστη. Με παραδοσιακό μενού και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ο χώρος αυτός είναι μια όμορφη επιλογή για βραδινές εξόδους για φαγητό. Κάνε άμεσα την κράτησή σου.
(99058143 & 25325212) Αγίας Παρασκευής 35, Γερμασόγεια. 

Σκουρουβίννος
Στον Άγιο Αθανάσιο, πίσω από τη μικρή εκκλησία του χωριού, σε ένα ζεστό και φιλόξενο παραδοσιακό σπιτάκι βρίσκεται η ταβέρνα Σκουρουβίννος. Σουβλάκι με χαλούμι και μελιτζάνα, και τυροκεφτέδες με sauce βασιλικού, μαγειρεμένα με τέχνη είναι μερικά από τα πιάτα που θα σε κάνουν να περνάς τα βράδια σου στο στέκι αυτό. Από τις 21 Μαΐου έβγαλε τραπεζάκια στην αυλή, και σε περιμένει.
(25720692) Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή, Άγιος Αθανάσιος. 

Dionysus Mansion
Ο θεός Διόνυσος ήξερε να διασκεδάζει, να απολαμβάνει γευστικές αμαρτίες και καλό κρασί. Το ίδιο και οι ιδιοκτήτες του Dionysus Mansion, που έβαλαν στόχο να νιώθεις λίγο όπως κι εκείνος σε κάθε σου επίσκεψη. Σερβίρεται κυπριακή κουζίνα με ένα twist πιο σύγχρονο, ενώ η ανοιχτή αυλή του το καλοκαίρι είναι ακόμη ένας λόγος για να πας. Μέχρι τότε όμως, σε εξυπηρετούν με online παραγγελίες μέσω Foody, Wolt Cyprus, Bolt Food!
(25222210) 16ης Ιουνίου 1943 5. 

Oshi 
Το Oshi Asian Interactive, βγήκε στην εσωτερική αυλή! Ο λόγος για το μοντέρνο εστιατόριο με έμπνευση από την κουζίνα της Άπω Ανατολής, που έχει δημιουργήσει στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού έναν υπέροχο χώρο για καλοκαιρινές βραδιές στον εσωτερικό κήπο του διατηρητέου κτιρίου.
(25 377770) Ελευθερίας 52.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close