Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η Χρύσα είναι η food blogger που αξίζει να ακολουθήσεις στο Instagram

ΟInstagram λογαριασμόςμε τις πιο ωραίες συνταγές για να τις δοκιμάσεις στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2020

Το food blog της Chrissa is Cooking είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Οι συντάγες της είναι νόστιμες, τα πιάτα της είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι και ο τρόπος που παρουσιάζονται είναι εξαιρετικά δελεαστικός.

Ο λόγος για την food blogger, Χρύσα Γιουλούντα, που μαγειρεύει πεντανόστιμα πιάτα για την οικογένεια και τους φίλους της και εμπνέει όλους εμάς που αγαπάμε τις γεύσεις να δοκιμάσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες. 
Εμείς, μιλώντας μαζί της, μάθαμε πώς ξεκίνησε το ταξίδι της με το food blogging, ενώ η ίδια μοιράζεται μαζί μας μία λαχταριστή συνταγή για σπιτικό cheesecake με μαρμελάδα.

Η Χρύσα λοιπόν άρχισε να μαγειρεύει βλεποντας τη γιαγιά της να ετοιμάζει ντολμαδάκια, τη μαμά της να τυλίγει κρητικούς τζεβρεμέδες και τη θεία της να ζυμώνει φρέσκο ψωμί. Εκει ανακάλυψε τι σημαίνει μεράκι.

Έμαθε πως το πρώτο συστατικό που πρέπει να βάλεις σε ένα φαγητό είναι η αγάπη, αντλώντας χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα γεμάτα παιδικές αναμνήσεις από την Κρήτη. Θυμάται πάντα τη γιαγιά της να λέει'' Στο φαγητό κοπέλι μου να βάζεις την αγάπη σου''.

Φτιάχνει από μυρωδάτη κρητική μαραθόπιτα μέχρι ασιατικά buns με καραμελωμένη πανσέτα και καυτερή μαγιονέζα.

Στο https://www.instagram.com/chrissaiscooking/ θα τα βρεις όλα. Ωστόσο μίας και τo καλοκαίρι μας χτύπησε την πόρτα για τα καλά και είναι σίγουρο πως όλοι μας και μάλιστα πολύ συχνά ψάχνουμε κάτι να μας γλυκάνει χωρίς να μας φορτώσει όμως με περιττές θερμίδες, η Χρύσα μάς προτείνει να φτιάξουμε ένα Εύκολο και ελαφρύ cheesecake με γιαούρτι και σπιτική μαρμελάδα.

"Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την πιο εύκολή, γρήγορη και ταυτόχρονα υγιεινή παραλλαγή του γνωστού και αγαπημένου μας cheesecake! Μια συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια σε όλες εκείνες τις ημέρες τις γλυκιάς αναζήτησης"!

Ακολούθησε τη συνταγή (για 4 μερίδες)

Κρέμα γιαουρτιού- Βάση μπισκότου
700 γρ γιαούρτι 2%
1/2 κουτί Μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού

Εύκολη Μαρμελάδα
1 κουτί φρέσκες φράουλες
100 γρ φρούτα του δάσους
2.5 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας chia seeds
1/2 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις φράουλες και μαζί με τα φρούτα του δάσους τα βάζουμε στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.Οταν βγάλουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε chia seeds, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει για να την χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας. Μπορούμε να την φυλάξουμε σε βαζάκι στο ψυγείο -αν περισσέψει.

Κρέμα γιαουρτιού- Βάση μπισκότου
Βάζουμε το γιαούρτι μας και το ξύσμα λεμονιού στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Για την βάση μπισκότου θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας στο μίξερ.
Σε μπολάκια μοιράζουμε μπισκότο, κρέμα γιαουρτιού και επαναλαμβάνουμε. Η τελευταία μας στρώση είναι η μαρμελάδα. Το βάζουμε για 10' ψυγείο να παγώσει και... έτοιμο!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close