Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε στην ανανεωμένη Μαγιοπούλα και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Μαγιοπούλα Wine Dine: Το δημοφιλές εστιατόριο της πρωτεύουσας, άνοιξε με νέο μενού και νέα φιλοσοφία

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2020

Η Μαγιοπούλα βρίσκεται σε ένα από τα πλέον προνομιακά σημεία του κέντρου της πόλης, εκεί όπου η κίνηση διατηρεί τους έντονους ρυθμούς της και τα φώτα αποκτούν άλλη διάσταση το βράδυ...

Ο χώρος του εστιατορίου υποδέχεται νέα, εντυπωσιακά στοιχεία αποπνέοντας πλέον μια εντελώς διαφορετική αισθητική και μια απόλυτα μοντέρνα ατμόσφαιρα που σε εμπνέει να έρθεις με φίλους για να απολαύσεις καλό κρασί και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα την οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Ανδρέας Ανδρέου.

Εκείνο το βράδυ που επισκεφθήκαμε τη Μαγιοπούλα, το δροσερό αεράκι μας επέτρεψε να παραμείνουμε μέσα και να απολαύσουμε -στις άνετες πολυθρόνες μας και στον ευρύχωρο και διακριτικά φωτισμένο χώρο της- τα πιάτα που μας ταξίδεψαν στη Μεσόγειο και μας μέθυσαν με τα χρώματα και τ' αρώματά τους.

Ξεκινήσαμε με Σαλάτα με άγρια χόρτα και μαρινάτες σαρδέλες που συνοδεύονταν από ξιδάτο κρίταμο, ντοματίνια και βραστή πατάτα μαζί με ένα ντρέσινγκ από ταχίνι και επίσης με τη Σαλάτα με κινόα και μελιτζάνα μαζί με wakame, edamame και ασιατικό ντρέσινγκ. Πλούσιες και οι δύο, με εκλεκτές πρώτες ύλες και φοβερό συνδυασμό γεύσεων.

Από ορεκτικά, απολαύσαμε τον αφράτο λευκό ταραμά, το χούμους με μυρωδικά και τη χτυπητή με πιπεριές Φλωρίνης και πινόλια. Για το κάθε ντιπ, βουτούσαμε αχόρταγα το φρεσκοψημένο ψωμάκι μας και απολαμβάναμε την κάθε μπουκιά!

Και ύστερα ήρθε το θεϊκό πραγματικά Ριζότο με μελάνι σουπιάς –ένα κοντράστ χρώματος και γεύσεων όπου ανάμεσα σε ξύσμα λεμονιού, ραγού από σουπιά και το μελάνι της, φινόκιο και φύλλα βασιλικού, απολαύσαμε μια βελούδινη υφή από άλλη διάσταση! Υπάρχει, βέβαια, και η επιλογή σε κριθαρότο γαρίδας, ενώ, συστήνω και τις αφράτες τηγανίτες κολοκύθας σερβιρισμένες με σάλτσα γιαουρτιού.

Στο μενού, υπάρχει επίσης η επιλογή σε χταπόδι στη σχάρα σερβιρισμένο με καπνιστή φάβα και το φιλέτο τόνου στη σχάρα με κρούστα από σπόρους φινόκιου και κόλιανδρου.

Το λαβράκι ταρτάρ ήταν μια δροσερή επιπρόσθετη γεύση στο τραπέζι μας μέχρι να έρθει η εξαιρετική, χειροποίητη πίτα με σπανάκι, φέτα, κασέρι, πινόλια και γλάσο με μέλι. Ομολογώ δεν αφήσαμε κομμάτι!

Στο μενού, υπάρχουν κι άλλες νόστιμες επιλογές όπως παπαρδέλες με θαλασσινά αλλά και σφυρίδα en papillotte ψημένη σε λαδόκολλα με ραγού από φινόκιο και ντομάτα, φύλλα βασιλικού, baby πατάτες σερβιρισμένο με σάλτσα Vierge, όπως επίσης και ψάρι ημέρας ψημένο στη σχάρα, καθώς επίσης και προσεγμένα πιάτα από κρέας όπως το αργοψημένο χοιρινό που πραγματικά έλιωνε στο στόμα και το οποίο σερβίρεται με τσιπς κολοκάσι και  φιλέτο κοτόπουλου ή βοδινού που σερβίρονται με γευστικά σος ή πουρέ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της γευστικής μας εμπειρίας το κρασί έρεε άφθονο. Εξάλλου, βρισκόμαστε σε έναν χώρο όπου εξυμνεί το καλό, κυπριακό κρασί και σερβίρει αποκλειστικά τις ποικιλίες που παράγει το οινοποιείο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη! 

Και μετά το φινάλε… με τα επιδόρπια της Μαγιοπούλας που σε ανεβάζουν στον έβδομο ουρανό! Η πορτοκαλόπιτα μαζί με σπιτικό παγωτό σοκολάτας είναι ένας εξαίσιος συνδυασμός, η κρέμα από ζαμπούκο με σάλτσα μούρων και φρέσκα φρούτα του δάσους σε απογειώνει με τα τραγανά tuiles που τα περικλείουν ενώ η κλασική tart tatin σερβιρισμένη με σπιτικό παγωτό κανέλας και κραμπλ αμυγδάλου σε παίρνει σε άλλη διάσταση! Τα δοκιμάσαμε και τα τρία!

Κλείσαμε τη βραδιά μας με μια γερή δόση της εξαίρετης κουμανδαρίας που παράγει το οινοποιείο «Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη» και δώσαμε ξανά ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα, να ξαναβρεθούμε – αυτή την φορά στην όμορφη βεράντα της Μαγιοπούλας.

Διαγόρου 11, 1097 Λευκωσία.
Τηλ. 22665577

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close