News , Guide

Τι θα γίνει με τα νηπιαγωγεία, τα γυμναστήρια και τους γάμους

Πότε θα δοθούν απαντήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2020

Για την καλή επιδημιολογική εικόνα αλλά και τα μηδενικά κρούσματα που καταγράφηκαν χθες, μίλησε ο Μοριακός Ιολόγος Πέτρος Καραγιάννης, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 
 
Αυτή η εικόνα δίνει την ενθάρρυνση στον κόσμο να ξεσκάσει, ωστόσο κάποιοι έχουν χαλαρώσει σε υπερβολικό βαθμό και συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σημείωσε. 
 
Παρατηρήθηκαν φαινόμενα με νεαρούς να συναθροίζονται και επιχειρηματίες να βάζουν περισσότερα άτομα στα μαγαζιά τους, αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να ανατρέψουν την πολύ καλή εικόνα, πρόσθεσε. 
 
Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση της Επιδημιολογικής Ομάδας με θέματα συζήτησης, μεταξύ άλλων, τις συγκεντρώσεις και τους γάμους, ο κ. Καραγιάννης είπε πως αυτή θα συνεχιστεί. 
 
Πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση και για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ενώ εξετάζεται το εγχειρίδιο ασφαλείας για αυτά. 
 
Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, θεωρούμε ότι είναι καιρός να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα βρεφοκομεία μετά και την περίοδο σταθεροποίησης της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των μέτρων, σημείωσε. 
 
Εναπόκειται στην πολιτεία για να λάβει την πολιτική απόφαση, είπε. 
 
Όσον αφορά τη χορήγηση εμβολίου κατά της φυματίωσης στην Ελλάδα για προστασία από τον ιό, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως το βακτήριο της φυματίωσης συνήθως προσβάλλει τους πνεύμονες και το εμβόλιο μπορεί να διεγείρει ένα μέρος της ανοσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close