News , Guide

Globe Theatre: Το θρυλικό θέατρο στο Λονδίνο κινδυνεύει να κλείσει οριστικά

Το θρυλικό Shakespeare’s Globe, αντιμετωπίζει σοβαρές επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19 και κινδυνεύει με λουκέτο!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2020

Ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα του κόσμου, το Shakespeare’s Globe Theatre στο Λονδίνο, ενδέχεται να μην ξανανοίξει μετά το κλείσιμό του για αρκετούς μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το θέατρο, που αποτελεί αντίγραφο του αυθεντικού θεάτρου στο οποίο πρωτοέπαιξε τα έργα του ο William Shakespeare, έχει κλείσει από τον Μάρτιο, υπακούοντας στους κανονισμούς του lockdown.

Τι αναφέρει το CNN
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του CNN, η απειλή του οριστικού λουκέτου οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το θέατρο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης από το Arts Council England, παρά την υποβολή αιτήματος για βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάζονται 5 εκατομμύρια λίρες για να συνεχίσει το θέατρο να λειτουργεί! Περίπου το 95% των εσόδων του εξαρτάται από τους επισκέπτες που το επισκέπτονται για περιηγήσεις και θεατρικές παραστάσεις, επομένως η έλλειψη τουριστών έχει οδηγήσει σίγουρα σε κάποιες οικονομικές δυσχέρειες, σύμφωνα με το BBC.

«Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τα κέρδη των πωλήσεων εισιτηρίων, τα προϊόντα λιανικής, καθώς και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου, Michelle Terry, σε συνέντευξή της στο BBC.

Ο βουλευτής Julian Knight, είπε σε επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού, Oliver Dowden, ότι η απώλεια του «The Globe» θα ήταν «τραγωδία», και ότι το θέατρο «δεν είναι μόνο ένα μέρος της εθνικής ταυτότητας, αλλά και ένα σημαντικό παράδειγμα της μεγάλης συμβολής των τεχνών στην οικονομία.».
 

Θέατρο online
Το Θέατρο Globe συνεχίζει να προσελκύει το κοινό του, όσο είναι κλειστό, προσφέροντας μια διαδικτυακή υπηρεσία streaming, όπου όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις online. Η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν.
Το θέατρο απευθύνεται σε διάφορους οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ελπίδα ότι θα λάβει κάποια υποστήριξη, οπότε ας ελπίσουμε ότι οι λάτρεις του θεάτρου θα μπορέσουν να επιστρέψουν σύντομα στο θρυλικό The Globe!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close