Cine News , Κινηματογράφος

Drive-in σινεμά: Στη Λεμεσό θα ζήσεις φέτος μία μοναδική εμπειρία

Πότε, πού ακριβώς και ποιες ταινίες θα δούμε

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2020

Tο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air αρχίζει στις 17 Ιουνίου προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία Drive-Ιn σινεμά, στον χώρο στάθμευσης, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνει το θερινό του σινεμά. 

Οι προβολές περιλαμβάνουν βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών και σύγχρονες ταινίες που έχουν διακριθεί για την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα και την καλλιτεχνική τους ποιότητα ενώ διατρέχονται παράλληλα από χιούμορ και κωμικά στοιχεία. 

Αρχές Ιουλίου το Rialto Open Air θα διευρυνθεί με συναυλίες και παραστάσεις, από  τα προγράμματα Cyprus Rialto World Music Festival και FlashArt@Rialto στον ίδιο χώρο.

Πρόγραμμα Προβολών:

17 Ιουνίου 21:00
Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ (Come un gatto in tangenziale) 

Ιταλία, 2017, 100’
Δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν άφθονο χρόνο μαζί όταν τα παιδιά τους ερωτεύονται. Ο πλούσιος πατέρας, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών της Ρώμης δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ να γνωρίσει τους κατοίκους της, και η φτωχή μητέρα κυκλοφορεί με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ στο αμάξι της, ενώ δουλεύει όπου βρει συγκατοικώντας σε ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια της Ρώμης μαζί με τις δύο κλεπτομανείς αδερφές της. Μια εξαιρετική κωμωδία, απολαυστικά αστεία και τρομερά επίκαιρη. Οι πρωταγωνιστές λειτουργούν ως  αρχέτυπα, συμβολίζοντας τις διαφορετικές τάξεις της κοινωνίας και τη διαφορετική ηθική που επικρατεί σε κάθε μία από αυτές. Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί. 
Σκηνοθεσία: Riccardo Milani
Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Sonia  Bergamasco, Claudio Amendola, Paola Cortellesi.

19 Ιουνίου 21:00
Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ

Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’  
Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Καθώς η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιον «εκλεκτών» χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω. Η κωμωδία που έχει κερδίσει το κοινό διεθνώς και αποσπάσει το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca αντλεί έμπνευση από την πικρή, ιστορική πραγματικότητα της διχοτομημένης Κύπρου και παραδίδει μία θαυμάσια παραβολή για τα ανεξέλεγκτα, καθημερινά μπλεξίματα της ζωής μας. Υπότιτλοι: Αγγλικοί, ελληνικοί. 
Σενάριο, σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Φατίχ  Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ 

24 Ιουνίου 21:00
Ραντεβού στο Belle Epoque 

Γαλλία, 2019, 115’  
Ο Βικτόρ και η Μαριάν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από τον χρόνο: εκείνος έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι εκείνη τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν διαλέγοντας κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν. Μια κωμωδία με πολλά δραματικά και τρυφερά στοιχεία για έναν άνδρα που ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει τη στιγμή που του άλλαξε τη ζωή.  Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί 
Σκηνοθεσία: Nicolas Bedos 
Πρωταγωνιστούνt: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant.

26 Ιουνίου 21:00
Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη  

Ελλάδα, Κύπρος, 2019, 88’  
Στο επίκεντρο της ιστορίας μια οικογένεια της οποίας το σπίτι βρίσκεται ακριβώς στο σύνορο που χωρίζει την ελληνοκυπριακή από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Η διαβίωσή της προσεγγίζει την εξαθλίωση και την πείνα, ενώ ο πατέρας και σύζυγος, άνεργος και πρώην στρατιωτικός, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσει και την εύθραυστη ψυχή του. Η σύζυγος τον στηρίζει ολόψυχα, ενώ  προσπαθεί να σταθεί δίπλα στα δύο μικρά παιδιά τους και να φροντίσει και τον ηλικιωμένο πεθερό της. Το νοικοκυριό πνίγεται στα χρέη, ενώ μαίνεται η οικονομική και η εθνική κρίση. Ταυτόχρονα, η πλήρης αδιαφορία των δημόσιων υπηρεσιών για την κατάσταση της οικογένειας του ήρωα που αποστρατεύθηκε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, επιδεινώνει με εξοργιστικό τρόπο την κατάστασή τους. Μια ιστορία ανατροπών και χαρακτήρων που συνδυάζει στοιχεία αστυνομικής δραματουργίας, κοινωνικής περιπέτειας και ταινίας αγωνίας, «πασπαλισμένης» με γενναίες δόσεις χιούμορ. Η βραβευμένη με 5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη προβάλλεται σε παγκύπρια πρεμιέρα. Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σταύρος Παμπαλλής 
Ηθοποιοί:  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δάφνη Αλεξάντερ, Ακύλλας Καραζήσης, Νιόβη Χαραλάμπους 

1 Ιουλίου 21:00
Και Μετά Χορέψαμε 12+

Γεωργία, Σουηδία, 2019, 105'
Μια κοινωνική, δραματική ταινία για έναν νεαρό χορευτή που θα ρισκάρει την πολυπόθητη θέση του στην Εθνική Ομάδα Χορού της Γεωργίας, όταν γνωρίσει τον γοητευτικό και επίσης χορευτή Irakli, ο οποίος θα του ξυπνήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τη συντηρητική κοινωνία της χώρας τους. Με σκηνικό τους πανέμορφους ρυθμούς και χορούς της Γεωργίας, η ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και έχει εξασφαλίσει πολλά βραβεία για την ευαισθησία και ομορφιά της, αλλά και για τις σπουδαίες ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί 
Σκηνοθεσία: Levan Akin 
Πρωταγωνιστούν: Levan Gelbakhiani, Ana Javakishvili, Bachi Valishvili 

10 Ιουλίου  21:00
Η Ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη! (Le Tout Nouveau Testament)

Βέλγιο, Γαλλία, 2015, 112'
Ο… Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες ως ένας μίζερος, μικρόψυχος και αυταρχικός τύπος που πίνει, καπνίζει και περνά την ώρα του βρίσκοντας τρόπους να βασανίζει τους ανθρώπους. Η μικρή κόρη του δεν αντέχει άλλο τη συμπεριφορά του και τον αποκλεισμό της σε ένα διαμέρισμα όπου κάθε επαφή με τον έξω κόσμο είναι απαγορευμένη και αποφασίζει να «κατέβει» στους ανθρώπους, προσφέροντάς τους έναν καινούργιο τρόπο ζωής και μια ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη. H σάτιρα με ξεκαρδιστικές σεναριακές ιδέες και σουρεαλιστικό, μαύρο χιούμορ κέρδισε πολλά βραβεία και υπήρξε υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί 

Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael
Πρωταγωνιστούν: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve


17 Ιουλίου 21:00
Μικρά Λευκά Φακελάκια  

Κύπρος, 2018, 93’
Ο Μισιελής, ένας μικροαπατεώνας κοντά στα σαράντα, χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να αποπληρώσει το χρέος που έχει δημιουργήσει στα χαρτιά. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας γάμου δοκιμάζει μία πιο πλάγια προσέγγιση κατά την οποία παρουσιάζεται ως διοργανωτής γάμων με σκοπό να κλέψει τα φακελάκια από τον γάμο μίας πλούσιας οικογένειας. Στην πορεία, όμως, ο Μισιελής θα έρθει πιο κοντά στους πελάτες του απ' ότι αρχικά υπολόγιζε. Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί. 

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σωτήρης Χρίστου
Ηθοποιοί: Χριστόδουλος Μαρτάς, Αντώνης Κατσαρής, Πολυξένη Σάββα, Πόπη Αβραάμ, Κωνσταντίνος Λύρας Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Μαρίνος Χατζηβασιλείου, Μάριος Μεττής, Βαλεντίνος Κόκκινος 



Τετάρτη 29 Ιουλίου 21:00
Οι Αόρατες  (Les Invisibles) 12+

Γαλλία, 2018, 102’
Με απόφαση του Δήμου, ένα κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν, με κάθε τρόπο, στην κοινωνία τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους, πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν»! Μια κωμωδία-αποκάλυψη που συνδυάζει το καυστικό κοινωνικό σχόλιο με το γέλιο, στην οποία η διανομή ρόλων περιλαμβάνει πρώην άστεγες μη επαγγελματίες ηθοποιούς. Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί.

Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit
Πρωταγωνιστούν: Audrey Lamy, Corinne Masiero, Noemie Lvosky, Deborah Lukumuena Adolpha Van Meerhaeghe, Sarah Suco, Brigitte Sy, Pablo Pauly.


Ιούνιος – Ιούλιος 2020 @ Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Με την υποστήριξη της εταιρείας EventPro 
#φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close