Cine News , Κινηματογράφος

3 λόγοι που έκαναν το ισπανικό (και σύγχρονο) Sex and the City να ξεχωρίσει στο Netflix

Είναι σαν να βλέπεις sex and the city αλλά στα ισπανικά

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2020

Δεν ξέρω αν έχει πάρει το μάτι σου μία νέα σειρά στο Netflix με τίτλο “Valeria”. Αν και δεν είναι ευφάνταστος ο τίτλος (ναι, είναι απλώς το όνομα της πρωταγωνίστριας), πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη νεανική σειρά με στοιχεία κωμωδίας και δράματος.

Θα τη δεις παντού να περιγράφεται ως ισπανικό “Sex and the City” και είναι απολύτως λογικό, αφού πρόκειται για μία παρέα 4 γυναικών που είναι ουσιαστικά ίδιες με τις αγαπημένες ηρωίδες της σειράς από το HBO. Έχουμε και λέμε. Η Valeria είναι ένα κορίτσι που προσπαθεί να γράψει ένα βιβλίο (hey Carrie) αλλά είναι και παντρεμένη από τα 20.

Η Nerea είναι η ομοφυλόφιλη δικηγόρος (hey Miranda) που μένει με τους γονείς της και προσπαθεί να βρει τη σεξουαλική της ταυτότητα. Η Lola είναι το πιο απελευθερωμένο και στιλάτο κορίτσι της παρέας, που κάνει casual σεξ χωρίς ενοχές και σνομπάρει τη μονογαμία (hey Samantha). Τέλος, έχουμε την Carmen που είναι μάλλον η πιο συνεσταλμένη αλλά δεν ντρέπεται να απελευθερωθεί, άπαξ και βρει τον έρωτα. Καλώς την Charlotte και τώρα ξέρεις γιατί θεωρείται το ισπανικό Sex and the City. Το οποίο βασίζεται σε μυθιστορήματα της Elisabet Benavent.

Μαδρίτη σε όλο της το μεγαλείο
Αυτό από μόνο του αρκεί. Αν ανήκεις σε αυτήν την περίεργη κάστα ανθρώπων που προτιμούν τη Μαδρίτη από τη Βαρκελώνη (όπως εγώ), θα χορτάσεις να βλέπεις Μαδρίτη. Υπέροχοι δρόμοι, βραδινή ζωή by summer, όμορφες πλατείες, μπύρες σε υπαίθρια μπαράκια, φανταστικά (αλλά πανάκριβα) σπίτια και πλακόστρωτα. Που μου θυμίζει ότι πρέπει να ξαναπάω όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψουμε κανονικά.

Ωραίο στιλ
Σε αντίθεση με το Sex and the City, τα κορίτσια στο “Valeria” ντύνονται πολύ ψαγμένα, χωρίς να φορούν απαραίτητα Manolos (που θα λεγε και η φιλενάδα μου η Carrie). Αν εξαιρέσεις την πρωταγωνίστρια (δεν ξέρω γιατί της το κάνουν), παίζει πολύ pattern από βιντατζάδικα και power suits, είτε δουλεύουν σε δικηγορικό γραφείο, είτε πηγαίνουν σε club. Και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να δεις τη σειρά.

Ανατροπές στους χαρακτήρες
Δεν θα σου κάνω spoilers αλλά η σειρά σου δείχνει ότι μπορεί να ζεις σαν τη Samantha αλλά τελικά να έχεις ανάγκη τη μονογαμία και μία σχέση γεμάτη αγάπη. Ή μπορεί να είσαι παντρεμένη και ξαφνικά να αποφασίζεις ότι θέλεις να φέρεις τούμπα τη ζωή σου γιατί είναι άλλος ο προορισμός σου. Και αυτό είναι σίγουρα πιο ρεαλιστικό από το να έχεις μία ταμπέλα πάνω σου για το ποιος είσαι. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close