News , Τέχνη

Ο Δήμος Παραλιμνίου ανακοίνωσε διαγωνισμό για τον COVID-19

Ο διαγωνισμός αφορά όλους τους Δημότες Παραλιμνίου και χωρίζεται σε 4 ηλικιακές ομάδες και σε 7 θεματικές ενότητες.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2020

Ο Δήμος Παραλιμνίου κηρύσσει την επίσημη έναρξη του πρότυπου Διαγωνισμού με θέμα: «Επαναπροσδιορίζοντας τον COVID-19», με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των δημοτών, όπως και τη θετική προσέγγιση ως προς την πρωτοφανή πανδημία.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εν λόγω Διαγωνισμός αφορά όλους τους Δημότες Παραλιμνίου και χωρίζεται σε 4 ηλικιακές ομάδες και σε 7 θεματικές ενότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν αυτοτελώς ή μέσα από συνέργειες, ειδικότερα δε με το –ενδεχόμενο- επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων μπορούν να δημιουργήσουν ως τάξεις/σχολικές μονάδες ένα ομαδικό έργο.

Οι ηλικιακές ομάδες είναι:

  • 0-6 ετών
  • 6-12 ετών
  • 12-18 ετών
  • 18 +

Οι θεματικές ενότητες είναι:
- Ζωγραφίζω (συμπεριλαμβανομένου και γελοιογραφίες)
- Κατασκευάζω (με οποιαδήποτε υλικά ιδιαίτερα ανακυκλώσιμα)
- Ποίηση (σύνταξη, απαγγελία)
 

Κείμενο/ Παραμύθι / Νουβέλα (πρωτότυπο)
- Μουσική (στίχοι ή σύνθεση)
- Ανοικτή κατηγορία (συμπεριλαμβανομένου βίντεο, φωτογραφίες, εφαρμογές τύπου TikTok κ.ο.κ)
- Παραλιμνίτικες Αναμνήσεις (φωτογραφίες ή και κάποιο σύγγραμμα με θέμα: «ο Δήμος μου μέσα από τα δικά μου μάτια», ή «οικογενειακές ιστορίες όπως μου τις διηγήθηκαν οι παππούδες/γονείς μου).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να συμμετέχουν σε όσες κατηγορίες επιθυμούν χωρίς περιορισμό, με προθεσμία υποβολής των τελικών τους έργων τις 30/6/2020, ώρα 1μ.μ.

Όλα τα έργα θα αναρτηθούν στα ψηφιακά μέσα του Δήμου, οπότε και τα πνευματικά τους δικαιώματα θα παραχωρηθούν στον Δήμο Παραλιμνίου με έντυπο που θα υπογράφουν οι συμμετέχοντες και θα στέλνουν πίσω στον Δήμο, και θα έχει βαρύτητα 50% στην συνολική ψηφοφορία. Η ψηφοφορία των έργων θα είναι ηλεκτρονική, ανοιχτή για το κοινό με περιορισμούς στην ψήφο, μια την κάθε φορά, ενώ το υπόλοιπο 50% της βαθμολογίας θα αξιολογήσει Ειδική Επιτροπή ορισμένη από τον Δήμο Παραλιμνίου και που θα ανακοινωθεί δημόσια, αφού λήξει ο Διαγωνισμός.

Η ψηφοφορία θα έχει διάρκεια 15 ημέρες και θα ξεκινήσει από τις 1/7/2020 μέχρι και τις 15/7/2020 οπόταν και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Τα έργα όλων των θεματικών κατηγοριών θα πρέπει να δωθούν ιδιοχειρώς στον Δήμο καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή τύπου jpg για να μπορούν να αναρτηθούν στα ΜΚΔ του Δήμου.

Σε κάθε ηλικιακή ομάδα και κάθε θεματική ενότητα (σύνολο 28) θα δοθεί χρηματικό έπαθλο για τον πρώτο επιτυχόντα, συμβολικής αξίας €200. Οι επιτυχόντες μπορούν να τα κρατήσουν για ιδία χρήση ή αν επιθυμούν να τα δωρίσουν σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό ή ευπαθή ομάδα σε συνεννόηση με τον Δήμο. Όλα τα έργα δύναται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς που ο Δήμος θα κρίνει αναγκαίους (έκθεση, graffiti κ.α.), χωρίς κατ’ ανάγκην να χρησιμοποιηθούν τα έργα που θα έχουν κερδίσει έπαθλο.

Για ερωτήσεις / διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 23819212 ή με email στο kalomira@paralimni.org.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close