Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ξέρεις πού θα φας τον καλύτερο γύρο στην πόλη;

Το καλό φαγητό πρέπει να ψάξεις για να το βρεις. Ευτυχώς, ψάξαμε εμείς για εσένα και σε στέλνουμε συστημένο για φαΐ.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2020

Oι πιθανότητες να φας ωραίο γύρο στη Λεμεσό είναι πολλές. 

Και αυτοί που ξέρουν από καλό γύρο αλλά και φαλάφελ, πιθανότατα, θα έχουν να σου προτείνουν ένα μαγαζί που φτιάχνει «τον καλύτερο γύρο που έχεις φάει».

Παρόλο που στην προκειμένη περίπτωση, ό,τι βγάζει η κουζίνα αυτού του μαγαζιού έχει τέλεια γεύση.

Γύρο απολαυστικό και σε πολλές παραλλαγές, λοιπόν, θα βρεις στο Sam’s Food στην πολυσύχναστη Λεωφ. Μακαρίου στη Λεμεσό. Ο χώρος του είναι λιτός και απέριττος -πράγμα που, αν ξέρεις, καταλαβαίνεις από την αρχή ότι η προσοχή του μαγαζιού πέφτει σε άλλα πράγματα.

Ναι, στα μοναδικά φαγητά του… που γράφουν τη δική τους ιστορία!  

Εξάλλου, πρόκειται για ένα στέκι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο από το 1985, στο χώρο που δημιούργησε ο Sam Eid (Σαμ Εϊντ) όταν πρωτοάνοιξε το μαγαζί. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το μαγαζί κατέκτησε το ρεκόρ Guinness 3 φορές, με τους ανθρώπους του να εργάζονται ακούραστα για να δημιουργήσουν  το μεγαλύτερο Γύρο στον Κόσμο κι ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρωμένο να παρακολουθεί κάθε εκδήλωση: Το 2001 στο Μόλο Λεμεσού, το 2005 στον χώρο στάθμευσης Ποταμού Γερμασόγειας και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2008 στην Πάφο. 

Αλλά αφού μιλάμε για γύρο, ας μιλήσουμε για τον γύρο: μπορείς να απολαύσεις γύρο κοτόπουλο, βοδινό και αρνί – ένα συγκλονιστικό πιάτο που στα αραβικά λέγεται shawarma. 

Άλλωστε το mood εδώ είναι ανατολίτικο, φουλ κεφάτο και οι πίτες διαδέχονται η μία την άλλη. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε συκωτάκι κοτόπουλο στην πίτα, λουκάνικα στην πίτα και φοβερά λαχματζούν. Έχεις επίσης και χορτοφαγικές επιλογές, όπως είναι τα φαλάφελ στην πίτα, η μελιτζάνα και κουνουπίδι στην πίτα και το ταμπουλέ.

Και το μενού, δεν ολοκληρώνεται εδώ. 

Στις πίτες μπορούν να προστεθούν ακόμα και κάτι από τα παρακάτω: σκορδαλιά, ταχίνι, γιαούρτι, μαγιονέζα, ντομάτα, τουρσί αγγουράκι, μαϊντανό, τσίλι. 

Ενώ επιλογές από λιβανέζικες κούπες, λαχματζούν, κοτόπιτες, κρεατόπιτες, σπανακόπιτες, μπουρέκια με κίμα, μπουρέκια με χαλούμι και μπουρέκια της αναρής είναι επίσης και διαθέσιμα και λαχταριστά.

Όλα είναι φτιαγμένα με αυθεντικές συνταγές των ανθρώπων του, ολόφρεσκα, με τα καλύτερα υλικά και επιτότου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αρχιεπίσκοπου Μακάριου ΙΙΙ 232 Λεμεσός.
Τηλέφωνο: 25378887
Ώρες λειτουργίας: Τake away 10:00 – 02:00 & Delivery 12:00 – 12:00 το βραδύ
E-mail samsfood85@gmail.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close