News , Guide

Έφτασε ο μίνι καύσωνας - Κόκκινο θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος το σαββατοκύριακο

Προς το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2020

Τον πρώτο καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι αναμένουν τις επόμενες μέρες, με κορύφωση το Σαββατοκύριακο η Κύπρος και η Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας, που θα δυσκολέψει αρκετά την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις.

Στην Κύπρο ισχύουν ακόμη οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, σε τρεις την ημέρα με την αποστολή μηνύματος, ενώ στην Ελλάδα έχει αρθεί το lockdown με ελεύθερες τις μετακινήσεις που αυτό ίσως προκαλέσει προβλήματα κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές που ίσως παρατηρηθούν πολλές μετακινήσεις.

40 και βάλε στην Κύπρο!
Τους σαράντα και πέραν των σαράντα θα φθάσει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο, που φέρνει το καλοκαίρι νωρίτερα στην Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» στο ΡΙΚ, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, επιβεβαίωσε πως μετά την Πέμπτη έρχεται μεγαλύτερη άνοδος στη θερμοκρασία, ενώ και σήμερα βρίσκεται πάνω από το κανονικό.

Η αύξηση οφείλεται σε σύστημα ψηλών πιέσεων που επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έρχεται από τη Βόρεια Αφρική. Η πηγή της είναι η σαχαρινή έρημος άρα θα μεταφέρει και λίγη σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες.

Προς το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, κάτι που δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς πέρσι τον Μάιο είχε καταγραφεί η απόλυτα μέγιστη θερμοκρασία για μήνα Μάιο, με 42,1 βαθμούς κελσίου στο εξωτερικό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης, οι ψηλές θερμοκρασίες δεν αποτελούν ένδειξη ότι θα έχουμε θερμό καλοκαίρι, ενώ οι θερμές ημέρες δεν θα επηρεάσουν την όποια κοινωνική δραστηριότητα.

«Να ευχηθούμε το βατερλώ του κορωνοϊού να είναι εδώ στην Κύπρο με τα σαραντάρια», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερµός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close