Eating News , Εστιατόρια

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις τέλεια τα αυγά ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2020

Από πολλούς, το αυγό ποσέ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα βασικά εδέσματα του ιδανικού πρωινού.


Η προετοιμασία του είναι φαινομενικά απλή, με το ωμό αυγό να ρίχνεται σε νερό που βράζει, αφού πρώτα δημιουργηθεί στο τελευταίο ένας μικρός στρόβιλος (ή μία μίνι δίνη αν προτιμάς).Υπάρχουν όμως μερικά τρικ που εγγυώνται το πέρας της αποστολής. 

Αρχικά, υπάρχει η παραδοσιακή διαδικασία, βγαλμένη από οποιοδήποτε cookbook ασχολείται με αυγά: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις νερό σχεδόν μέχρι το μέσο του και το ζεσταίνεις, προσθέτοντας μία κ.σ. ξύδι. Όταν το νερό έχει ζεσταθεί -αλλά δεν κοχλάζει ακόμη- σπας το αυγό μέσα σε ένα φλιτζάνι. Με ένα κουτάλι σχηματίζεις το στρόβιλο εντός του κατσαρολακίου και με προσεκτικές κινήσεις ρίχνεις το αυγό στη δίνη, σιγα-σιγά. Το αφήνεις να βράσει για 3'-5' αναλόγως πώς το επιθυμείς. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο όταν εμφανιστούν οι φυσαλίδες στο κάτω μέρος του σκεύους. Το αφαιρείς από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα, έχοντας κατά νου ότι δεν πρέπει να το καταστρέψεις.

Το τέλειο αυγό ποσέ
Υπάρχει και ο άλλος τρόπος. Απλώνεις μία μεμβράνη 20x20 εκ. σε μία επιφάνεια, προσθέτοντάς της ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνεις μέσα σε αυτήν το αυγό, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τυλίγεις την μεμβράνη εγκλωβίζοντας το αυγό στο εσωτερικό της, δημιουργώντας κατά κάποιο τρόπο μία "τσάντα", στο κέντρο της οποία βρίσκεται, φυσικά, το αυγό και δένοντας στριφογυριστά τις άκρες της. Τοποθετείς τη "σακούλα" σε νερό που βράζει για περίπου 5'. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις το τέλειο αυγό ποσέ. 

Μπορείς να το πλαισιώσεις σχεδόν με οτιδήποτε. Τα ψητά σπαράγγια είναι μία ενδιαφέρουσα όσο και νόστιμη επιλογή. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close