Θέατρο , News

Ανοιχτή πρόσκληση για το Φεστιβάλ Buffer Fringe 2020

Υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 7η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe (BFPAF)

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2020

Το Σπίτι της Συνεργασίας ανακοινώνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 7η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe (BFPAF). Το Θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «Displacement», δηλαδή «Μετα-τόπιση», και βασίζεται στην ιδέα της μετατόπισης ανθρώπων, ιδεών και πρακτικών.

Φέτος, το Φεστιβάλ δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή, με δουλειές που βασίζονται σε δύο κύρια στοιχεία: τη διαδικασία της δημιουργίας («process-based»), και τη συνεργασία  («collaborative»).  Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και για σόλο έργα ή ντουέτα, αφού πληρούν τα κριτήρια. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει αλλάξει για να προσαρμοστεί με τις προκλήσεις της εποχής, σε αλληλεγγύη με την τοπική και διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα, αναγνωρίζοντας ότι οι καλλιτέχνες έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση του COVID. Γι’ αυτό το λόγο, το Φεστιβάλ μέσω ενός καινοτόμου σχεδίου, επεκτείνει τη χρηματική και ‘σε είδος’ συνεισφορά του στους καλλιτέχνες.

Η ιδέα της «Μετα-τόπισης», συνδυάζεται με τη γενική προσέγγιση στο Φεστιβάλ, με παραστάσεις να λαβάνουν χώρα σε τρεις πόλεις, Λευκωσία, Αμμόχωστο και Λεμεσό. Ακόμα, το φεστιβάλ μετα-τοπίζεται στο χρονο, δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να αναπτύξουν πρόγραμμα με διάρκεια πέραν του 2020, αφού η θεματική και η γενική προσέγγιση θα συνεχιστεί και το 2021.

Επιπρόσθετα, η δημιουργική κοινότητα γύρω από το Buffer Fringe φέτος επεκτείνεται, με τη συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελλάδα Ευαγγέλου, και τις δύο Συντονίστριες, τη Nihal Soğancı και Μαρία Βαρνακκίδου. Οι τρεις τους απαρτίζουν το δημιουργικό και διοργανωτικό πυρήνα του Φεστιβάλ, ενώ η Ζωή Κακοτά, Τεχνική Διευθύντρια, και η ομάδα του Σπιτιού της Συνεργασίας υποστηρίζουν τη διοργάνωση και επικοινωνία του Φεστιβάλ.

Τα έργα θα επιλεχθούν από την καλλιτεχνική επιτροπή που απαρτίζεται από το Σπίτι της Συνεργασίας, καλλιτέχνες, επιμελητές και επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών, με επικεφαλής την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελλάδα Ευαγγέλου.

ΟΛΟ το απαραίτητο υλικό για την αίτηση συμμετοχής πρέπει να είναι ΜΟΝΟ στα Αγγλικά, και να συμπεριλαμβάνει:

Αίτηση συμμετοχής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ΕΔΩ

Η αίτηση συμπεριλαμβάνει:
Περιγραφή του έργου (max. 300 λέξεις)
Περιγραφή της διαδικασίας και των μέσων δημιουργίας και ανάπτυξης του έργου (max 150 λέξεις)
Σχέση με το Θέμα του Φεστιβάλ (max. 300 λέξεις)
CV του καλλιτέχνη / των καλλιτεχνών (max. 3 σελίδες) ή σύνδεσμο σε ιστοσελίδα ή blog του θιάσου / ομάδας
Συμπληρωματικό Υλικό: Σύνδεσμοι σε YouTube ή Vimeo βίντεο από την προηγούμενη δουλειά των καλλιτεχνών ή από πρόβες.
Γλώσσα: Αν στο έργο χρησιμοποιείται κάποια άλλη γλώσσα πέραν της Αγγλικής, Ελληνικής και Τουρκικής, τότε το βίντεο πρέπει να έχει υπότιτλους ή να συνοδεύεται από το πλήρες κείμενο στα Αγγλικά.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31η Μαΐου, 2020.

Λεπτομερείς πληροφορίες για την ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνσηbufferfringe@home4cooperation.info  ή στα τηλέφωνα +35722445740 / +90. 5488345740.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close