Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου απέσπασε ένα ακόμα βραβείο

Σημαντική διάκριση του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2020

Σημαντική διάκριση του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου και της Σκεύης Φαραζή (αρχιτέκτονας, συνεργάτιδα της επιμελήτριας Σοφίας Αντωνιάδου) στο διαγωνισμό «A' Design» (κατηγορία: Interior Space and Exhibition Design), η οποία απέσπασε το Bronze A' Design Award 2020 για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της μόνιμης έκθεσης του μουσείου.

«Έχοντας ως αναφορά τη μαγική εμπειρία μιας θεατρικής παράστασης, ο σχεδιασμός έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν αφηγηματικό χώρο που εξελίσσεται σταδιακά ως θεατρική πλοκή σε διαφορετικές πράξεις: η Ιστορία, ένα πέρασμα που λειτουργεί ως φίλτρο γνώσης, οι Συντελεστές, όπου προβάλλονται όλες οι πτυχές της παραγωγής που συνήθως παραμένουν άγνωστες, και η Παράσταση, η οποία, ως τελευταία πράξη, αποκαλύπτει το τελικό αποτέλεσμα».
(Από το σκεπτικό της βράβευσης)

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια.

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, συνδημιουργία του ΘΟΚ και του Δήμου Λεμεσού, έχει επίσης βραβευτεί με BRONZE Award στην κατηγορία Destinations - Tourist Attractions: Museums / Historical sites / Cultural Sites, Events, Routes στα Cyprus Tourism Awards 2019. Οι διακρίσεις αντανακλούν τον καθοριστικό ρόλο του μουσείου στα θεατρικά δρώμενα ως ενός ζωντανού κυττάρου της ιστορίας της Κύπρου και δίνουν ώθηση στην ομάδα του να συνεχίσει τη δημιουργική της διαδρομή με τον ίδιο ζήλο.

Πολύ σύντομα οι πόρτες του μουσείου θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό και οι επισκέπτες του θα είναι σε θέση να απολαύσουν τα εκθέματα της πλούσιας συλλογής του.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close