Μη χάσετε , Μουσική

Και το φετινό Μάιο η μουσική θα ενώσει την Ευρώπη

Μια προσπάθεια να τιμηθούν οι καλλιτέχνεςκαι τα τραγούδια που δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2020

Μετά την αναβολή του φετινού 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης, EBU, αποφάσισαν να τιμήσουν τα 41 τραγούδια που θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό, με μια δίωρη ζωντανή εκπομπή την οποία το ΡΙΚ1 και ΡΙΚHD θα προβάλλουν ζωντανά, το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 10:00 το βράδυ, ώρα κατά την οποία υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.

H EBU σε συνεργασία με την Ολλανδική Τηλεόραση και τους συμμετέχοντες Τηλεοπτικούς Οργανισμούς διοργανώνει μια διαφορετική εκπομπή με τον τίτλο «EUROPE SHINE A LIGHT».

Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, σκοπός του φετινού τελικού  δεν θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι (μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία), αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες μουσικά.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες που  περνά σχεδόν όλος ο πλανήτης και  σε μια προσπάθεια να τιμηθούν οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν φέτος, το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια  εκπομπή που στόχο έχει να φέρει  κοντά όλους μέσω της μουσικής, να εμψυχώσει, να δώσει κουράγιο αλλά και να ψυχαγωγήσει τον κόσμο  που εδώ και καιρό βρίσκεται  κλεισμένος στο σπίτι.

Ο διαδικτυακός τελικός θα πραγματοποιηθεί την ώρα που θα διεξαγόταν κανονικά ο διαγωνισμός, δηλαδή στις 22:00 το βράδυ ώρα Κύπρου και θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Οι παρουσιαστές του προγράμματος θα είναι οι Ολλανδοί παρουσιαστές που θα παρουσίαζαν τη φετινή Eurovision, δηλαδή οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit. Στη ζωντανή μετάδοση το σχολιασμό για το ΡΙΚ θα κάνει ο Αντρέας Ιακωβίδης.

Το «EUROPE SHINE A LIGHT» θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις 41 συμμετοχές, μηνύματα ελπίδας από όλους τους συμμετέχοντες, αναφορές σε παλαιότερους διαγωνισμούς και μηνύματα συμμετεχόντων σε αυτούς, ένα τραγούδι που θα ερμηνεύσουν όλοι οι συμμετέχοντες ο καθένας από το χώρο του και πολλές εκπλήξεις που θα μας κάνουν να χαμογελάσουμε και να συγκινηθούμε.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο ελληνικής  καταγωγής ταλαντούχος τραγουδιστής Sandro, με το τραγούδι «RUNNING».Tης συνθετικής ομάδας ηγείται ο δημοφιλής Ιταλοαυστραλός συνθέτης και τραγουδιστής Alfie Arcuri.

Της ζωντανής δίωρης εκπομπής που  ετοίμασε η EBU, θα προηγηθεί από το ΡΙΚ1 ένα ημίωρο ειδικό αφιέρωμα για το φετινό διαγωνισμό και μια αναφορά στις έως τώρα κυπριακές συμμετοχές, σε επιμέλεια και παρουσίαση Λουκά Χάματσου.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου θα παρουσιάσει επίσης σε δύο ειδικές εκπομπές, τα βίντεο κλιπ των φετινών συμμετοχών και των 41 χωρών. Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Μαΐου στις 10:15 το βράδυ στο ΡΙΚ1, θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος με τις πρώτες 20 χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος και την Κυριακή 10 Μαΐου στις 9:15 το βράδυ, επίσης στο ΡΙΚ1, θα προβληθεί το δεύτερο μέρος, σε επιμέλεια και παρουσίαση Λουκά Χάματσου. Τα φιλμάκια των φετινών συμμετοχών, θα μεταδοθούν σε επανάληψη την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 9:15 το βράδυ από το ΡΙΚ1.

Europe Shine a Landmark!
Στην ειδική εκπομπή αυτή, εκτός από τον απαιτούμενο φόρο τιμής που θα αποδώσει η EBU στους φετινούς συμμετέχοντες, έχει ετοιμάσει και άλλες θεματικές κατηγορίες.

Μια από αυτές είναι το Europe Shine a Landmark! Σε αυτή την ενότητα θα φωτιστούν κάποια ιδιαίτερα εμβληματικά μνημεία, ορόσημα της Ευρώπης σε διαφορετικές χώρες.

Η Λιθουανία επέλεξε το Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου!
Η Λιθουανία είναι η πρώτη χώρα που ανακοινώνει το μνημείο που επέλεξε να φωταγωγήσει τη βραδιά του Europe shine a light και δεν είναι άλλο από το Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου.

“Οι διοργανωτές της ειδικής εκπομπής της Eurovision πιστεύουν ότι θα ήταν ωραίο για κάθε μέλος του διαγωνισμού να ανάψει ένα αναγνωρίσιμο αντικείμενο στο σκοτάδι της πρωτεύουσας. Πιστεύουμε ότι το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου είναι πολύ όμορφα συνδεδεμένο με αυτήν την ιδέα – από το σκοτάδι στο φως. Σε τελική ανάλυση, είναι μια πολιτιστική εστία όπου η μουσική παίζεται συνεχώς, αλλά όταν ξέσπασε η πανδημία, το θέατρο έκλεισε και όλα έμειναν σιωπηλά, καθώς η φετινή Eurovision έμεινε επίσης σιωπηλή”, δήλωσε ο Audrius Gyirad.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close